Krydret græskarkage med mascaponecreme

november 1, 2014 at 11:15

Krydret græskarkage, pumpkin cake, recipe

Krydret græskarkage, pumpkin cake, recipe

Krydret græskarkage, pumpkin cake, recipe

Krydret græskarkage, pumpkin cake, recipe

Det kommer næppe som en overraskelse, at jeg er en smule efterårskulret. Jeg er så forelsket i farverne, sæsonens helt særlige friske luft og de hyggelige traditioner. Min forkærlighed for Halloween og efterårshygge er veldokumenteret her på bloggen, jeg elsker at lave græskarmænd og hvert år foreslår jeg drengen, at vi skal holde en Halloweenfest, men hans begejstring kan ikke siges måle sig med min. Lad os sige det sådan.

 

Heldigvis kan jeg nemt fejre sæsonen med oplyste græskarmænd på altanen og madlavning med græskar, uden at skulle rydde op efter en fest efterfølgende.

 

På mit kontor elsker vi kage og vi kan altid finde en anledning til at skulle spise kage, så i denne uge besluttede vi os for fejre Halloween med en græskarkage, og jeg lovede naturligvis at bage. Efter tre mennesker på rekordtid havde spist en halvkage, blev det besluttet, at det bliver en fast efterårstradition med sådan en græskarkage. Græskarkage minder på mange måder om en gulerodskage; den er dejlig svampet og lufter fantastisk af kanel og kardemomme, og med en omgang mascarponecreme er den endnu bedre. Jeg er ikke ubetinget pjattet med appelsinskal, så jeg kom skallen fra ca. en halv appelsin og en halv citron i mascarponecremen, og det fungerede rigtig godt.

 

Krydret græskarkage (Inspireret af Arla):

ca. 12 stykker

 

3 æg

2 dl vindruekerneolie

170 g sukker

50 g brun farin

200 g hvedemel

3 tsk kanel

1 tsk kardemomme

1/4 tsk muskatnød, revet

1 tsk vaniljesukker

1 tsk fint salt

2 tsk bagepulver

Saften af 1/2 appelsin

300 g hokkaidogræskar, revet

50 g valnødder, hakkede

 

Topping:

250 g mascarpone

ca. 100 g flormelis

Skallen fra 1/2 øko appelsin

Skallen fra 1/2 øko citron (+ den anden halvdel til pynt)

 

 • Skrald og riv græskar på et rivejern.
 • Hak valnødderne.
 • Pisk æg, olie, sukker og brun farin godt sammen i en skål.
 • Si hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, salt og krydderier i en skål.
 • Rør indholdet af de to skåle sammen.
 • Tilføj saften fra en halv appelsin.
 • Vend forsigtigt revet græskar og hakkede valnødder i dejen.
 • Kom dejen i en springform (ca. 22 cm) beklædt med bagepapir eller smurt godt med olie.
 • Bag græskarkagen i ca. 50 min. på 175 grader.
 • Når kagen er færdig, tages den ud af springformen og lade den køle helt af på en rist.
 • Rør mascarpone, siet formelis, appelsin- og citronskal sammen, og kom det på kagen.
 • Pynt evt. med revet appelsinskal – eller som mig med revet citronskal.

 

English: It hardly comes as a surprise that I’m a little bit crazy about fall. I’m so in love with the colors, the season’s crisp air and the cozy traditions. My love for Halloween and all things fall related are well-documented here on the blog, I love pumpkin carving, and every year I suggest to the boy that we host a Halloween party, but his enthusiasm can’t really compare to mine. Let’s put it like that. 

 

Fortunately I can easily celebrate the season with light up jack-o-lanterns on the balcony and cooking with pumpkin, without having to clean up after a party afterwards. 

 

At my office we love cake and we can always find an occasion to eat cake. This week we decided to celebrate Halloween with a pumpkin cake, and I naturally volunteered to bake. After three people had devoured half a cake, it was decided it’ll become an annual fall tradition with a pumpkin cake like that. Pumpkin cake resembles a carrot cake in many ways; it’s nice and moist and smells incredible of cinnamon and cardamom, and with a portion of mascarpone cream on top it’s even better. I’m not a huge fan of orange peel, so I used the peel from half an orange and half a lemon in the mascarpone cream, and it worked really well.

Krydret græskarkage, pumpkin cake, recipe

Krydret græskarkage, pumpkin cake, recipe

Krydret græskarkage, pumpkin cake, recipe