Græskarsuppe serveret i græskarskål

november 8, 2014 at 16:17

DSC09728

Græskarsuppe, pumpkin soup, recipe

Græskarsuppe, pumpkin soup, recipe

Efterår rimer på græskar, og i år havde jeg sat mig for at få leget endnu mere med græskar i maden. En af de opskrifter som stod højeste på min to-do var denne græskarsuppe serveret i selve græskaret, som jeg har delte, som en af de allerførste opskrifter her på bloggen for to år siden. Det er dejlig krydret og lidt tyk i det, så den mætter helt fantastisk. Hvis du er mere til en tyndere suppe, så kan du nemt tilføje mere boullion.

 

Jeg synes, at det ser så fint ud af servere suppen i det udhulede græskar til sine middagsgæster, men efter en tur i ovnen er skallen ret sart, så du skal passe på med ikke at få lavet hul i græskaret. Hvis dine hokkaio græskar er små i det, så giv dem lidt mindre i ovnen for at undgå, at de bliver for møre. Et par af mine græskar gik i stykker sidst, fordi jeg kom til at give dem for længe, men heldigvis kunne jeg jo så bare smide resterne op i resten af suppen, så det ikke gik til spilde.

 

Hvis du går all-in på efterårstemaet, så kan du servere denne skønne krydrede græskarkage med mascarponecreme for dine gæster til dessert. Der bliver ikke et øje tørt ;)

 

Græskarsuppe:

4 personer

 

4 hokkaido græskar

2 løg

3 fed hvidløg

1 spsk olie

1 rød chili

3 tsk karry

3-4 spsk revet ingefær

300 g gulerødder

1 1/2 syrligt æble

1 liter grønsagsbouillon (evt. en 1/2 liter mere til en tyndere suppe)

1/2 liter madlavningsfløde

Salt, peber, timian og spidskommen

 

Tilbehør:

Creme fraiche

Brød

Bacontern

 

 • Vask og skrub græskarne, så de er pæne og rene.
 • Skær græskarerne over lidt over midten, så toppen stadig kan fungere som låg, og fjern alle kernerne.
 • Bag græskarerne i ovnen på 180 grader i ca. 30 min. Stik en gaffel i for at mærke om kødet er mørt.
 • Lad græskarerne køle af, inden de udhules forsigtigt. Pas på med ikke at lave hul i skålen.
 • Pil og hak løg, hvidløg og chili.
 • Skræl og riv ingefæren.
 • Skræl æblerne og gulerødderne og skær dem i tern.
 • Svits karry og derefter løg, hvidløg, chili og ingefær i lidt olie. Lad det simre til det er halv blødt.
 • Tilsæt gulerødder, æbler og indmaden fra græskarerne sammen med fonden.
 • Lad det koge under låg til både gulerødder og græskarindmaden er mørt.
 • Tilsæt madlavningsfløden.
 • Blend suppen til den er helt jævn og smag til med salt, peber, timian og spidskommen.
 • Server suppen i de udhulede græskar sammen med en klat creme fraiche, godt brød og bacontern.

 

English: Fall rimes with pumpkin, and this year I’d planned to play some more around with pumpkin in the kitchen. One of the recipes which were highest on my to-do list was this pumpkin soup using the pumpkin as a bowl, which was one of the very first recipes I shared here on the blog about two years ago. It’s amazingly fragrant and a little of the thick side, so it fills you up nicely. If you prefer a thinner soup you can easily add more broth. 

 

I think it looks really cute serving the soup using the pumpkins as bowl for your dinner guests, but after a trip in the oven the peel is quite soft, so you have to be careful not to accidentally make a hole in the pumpkin. If your hokkaio pumpkins are on the small side, reduce the time you give them in the oven in order to avoid them becoming too tender. A couple of my pumpkins broke last time, because I’d left them in the oven for too long, but luckily I could just throw them up to the rest of the soup, so they didn’t go to waiste. 

 

If you’re going all-in on the fall theme, you can serve this lovely pumpkin cake with mascarpone cream to your guests for dessert. 

Græskarsuppe, pumpkin soup, recipe

Græskarsuppe, pumpkin soup, recipe

Græskarsuppe, pumpkin soup, recipe