Gulerodscupcakes med citrontopping

oktober 19, 2014 at 07:15
Gulerodscupcakes med citrontopping, opskrift, cupcakes, Kathrine Rostrup blog
Gulerodscupcakes med citrontopping, opskrift, cupcakes, Kathrine Rostrup blog
Gulerodscupcakes med citrontopping, opskrift, cupcakes, Kathrine Rostrup blog
Efter en turbulent uge ser jeg frem til en stille søndag alene hjemme. Drengen er i Amsterdam, hvor han skal løbe maraton (sidder og krydser fingre for ham!), så jeg har fjernbetjeningen for mig selv og den skal stå på fordummende pigeserier og læsning på iPaden. Og måske lidt bagning, for det er jo trods alt søndag.

 

Et godt bud kunne være de her gulerodscupcakes med citrontopping, som nok er omtrent min yndlingskage. Jeg bagte dem til drengens og min fælles familiefødselsdag, og de resterende kom med på arbejde til stor begejstring for mine kolleger, som jeg har lovet at bage dem til snart igen. De er bare altid et hit! Jeg kender ingen der ikke kan lide gulerodskage – eller cupcake-varianten, og det er klar min go-to kage, når jeg skal diske op med en sikker vinder. Det er ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for mascarponecreme på mine cupcakes, og denne syrlige variant med godt med citron (og det semi-mislykkes forsøg på to-farvet topping) er den bedste af sin slags.

 

Jeg håber I får en rigtig dejlig søndag med masser af pigeserier og gulerodscupcakes! ;)

 

Gulerodscupcakes (inspireret af NewYorkerByHeart):
ca. 15-20 stk.

 

150 g rørsukker
50 g brun farin
2 dl solsikkeolie
3 æg
200 g mel
3 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk fint salt
1 ½ tsk natron
½ spsk usødet kakaopulver
230 g gulerødder, fintrevne
50 g valnødder, hakkede

 

Topping:
250 g mascarpone
100-150 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
Skallen af en økologisk citron
Evt. rød og gul frugtfarve

 

 • Pisk olie og sukker cremet med en el-pisker.
 • Pisk æg i en ad gangen og pisk godt mellem hver æg til sukkeret er godt opløst.
 • Si mel, vaniljesukker, natron, kanel, salt og kakaopulver i en skål.
 • Bland indholdet af de to skåle sammen, rør til det er godt blandet sammen.
 • Vend gulerødder og hakkede valnødder i.
 • Fordel dejen i papirsforme i en muffinform og bag ved 175 grader i ca. 20 minutter.
 • Tjek med en kødnål om de er gennembagte, inden de tages ud.
 • Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
 • Imens rør du mascarpone, siet formelis og vaniljesukker sammen. Tilføj revet citronskal.
 • Hvis du vil have orange topping, tilsæt gul og rød frugtfarve.
 • Jeg lavede halv alm. og halv orange, og kom dem skiftes hvis ned i sprøjteposen.
 • Pynt dine cupcakes og server!

 

English: After a turbulent week I look forward to a quiet Sunday home alone. The boy is in Amsterdam, where he’s running the marathon (I’m sitting crossing my fingers for him!), so I have the remote control all to myself and today’s program includes mindless girly TV-shows and reading on the iPad. And perhaps some baking, it is Sunday after all. 

 

One thing I could be tempted to bake are these carrot cupcakes with lemon topping, it’s probably is my favorite cake. I baked them for the boy’s and my joined family birthday, and the rest came with me to work to the excitement of my colleagues, who I’ve promised to bake them again for soon. They are simply always a hit! I don’t know anyone who doesn’t like carrot cake – or the cupcake variation, and it’s definitely my go-to cake, when I need a sure winner. It’s no secret that I have a weak spot for mascarpone cream on my cupcakes, and this sourish kind with lots of lemon (and a semi-failed attempt at a two-colored topping) is the best kind. 

 

I hope you’ll have a wonderful Sunday with girly TV-shows and lots of carrot cupcakes! ;)
Gulerodscupcakes med citrontopping, opskrift, cupcakes, Kathrine Rostrup blog
Gulerodscupcakes med citrontopping, opskrift, cupcakes, Kathrine Rostrup blog
Gulerodscupcakes med citrontopping, opskrift, cupcakes, Kathrine Rostrup blog