10 Great Places to Eat in NYC

oktober 1, 2014 at 13:03

Co.

Bread & Butter

Bouley

Saleya

Bouley

Bantam Bagels

Bouley

Bedre sent end aldrig synes passende med det her indlæg, som har været hele 5 måneder undervejs. Stederne blev udvalgt, billeder blev redigeret og gjort klar for længe siden, men lige at blive få alle indtrykkene og ordene på plads kom altså til at tage sin tid. Vi var heldige at opleve rigtig mange rigtige god måltid, mens vi var på besøg i the Big Apple i foråret, og mens jeg har delt mine yndlings morgenmadsoplevelser i New York, så er det altså først nu blevet tur til at tage på en lille kulinariske rejse tilbage til New York, og se på de 10 steder jeg mener du bør besøge næste gang du er i byen, der aldrig sover.

 

Der er lidt for en værd smag og pengepung: fin fransk, overraskende (på den gode måde) fastfood, mexikanske favoritter, den sunde variant og den sjove spise. Uden yderligere introduktion her er 10 skønne steder at spise i New York.

 

English: Better late than never seems appropriate with this post, which have been an astonishing five months on its way. The places are selected, the photos were edited and made ready ages ago, but getting all of the impressions and words in line took a while. We were so fortunate to enjoy lots of really great meals, while visiting the Big Apple in spring, and while I have already shared my favorite breakfast places in New York, it’s now time for a little culinary journey back to New York, and have a look at the 10 places I think you should visit the next time you’re in the city that never sleeps. 

 

There’s something for every taste and wallet: fancy French, surprisingly good fast food, Mexican favorites, the healthy option and the funny eat. So without further ado here are 10 lovely places to eat in New York. 

Bouley

Bouley

Bouley

Bouley

Bouley

Bouley

Bouley

Bouley

Bouley

Bouley

Bouley

1. Bouley

Bouley er en fin fransk restaurant i Tribeca på det sydlige Manhattan, hvor vi spiste den skønneste fødselsdagsmiddag til min veninde Sams 30 års fødselsdag. Restauranten er smuk indrettet med buede lofter, hvide due, klassisk borddækning og friske blomster. Det allerbedste var næsten indgangen. Du træder ind i et rum med en form for reol fra gulv til loft med små aflange rum fyldt med røde æbler. Duften var helt vidunderlig.

 

Maden var fantastisk og en oplevelse for alle sanserne. Jeg var særlig forelsket i brødvognen med over 10 forskellige slags brød, selvom det synes det synd at spise brød til så lækkert et måltid.

 

Dress coden er ‘casual celebratory‘. Jakker er påkrævet til mænd og shorts er ikke tilladt.

 

English: Bouley is a fancy French restaurant in Tribeca in lower Manhattan, where we had the most incredible birthday dinner for my girlfriend Sam’s 30th birthday. The restaurant is beautifully decorated with arched ceilings, white tablecloths, classic table setting and fresh flowers. However, their entrance was my favorite. You step into a room with a type of bookcase with small long compartments filled with red apples. The smell was just incredible. 

 

The food was fantastic and an experience for all the senses. I was especially in love with the bread cart with over 10 types of different bread, although it might seem like a waste of good appetite to have bread with such a delicious meal. 

 

The dress code is casual celebratory. Jackets are required for men and short are not allowed. 

 

Bouley, 163 Duane St, New York, NY 10013

Co.

Co.

Co.

Co.

Co.

2. Co. (Company)

Jeg havde hjemmefra læst mig frem til at Co. (Company) skulle være et besøg værd hvis man er glad for pizza – og jeg elsker pizza! Co. skuffede bestemt ikke. De serverer de skønneste pizzaer med sjovt og interesant fyld, ikke noget med en salat- eller kødsaucepizza her.

 

Den åbne moderne restaurant havde ikke bare den bedste betjening, men også en virkelig hyggelig og afslappende indretning og helt vidunderlige pizzaer eller pies, som de kalder pizza i New York.

 

Prøv deres meat ball pie med kalvekødeboller, karmeliserede løg og oliven. Det er seriøst et lille stykke af himlen!

 

I had done some research from home and found a recommendation about Co. (Company) if you like pizza – and I love pizza! Co. didn’t disappoint. They serve the most delicious pizzas with fun and interesting toppings, no salad or bolognese here. 

 

Not only did the open modern restaurant have the friendliest staff, but it was also a really cozy and relaxing atmosphere and incredible pizzas or pies, as they call pizza in New York. 

 

Try their meat ball pie with veal meat balls, caramelized onions and olives. It’s seriously a slide of heaven!

 

Co. 230 Ninth Avenue, New York, NY 10001

Shake Shack

Shake Shack

Shake Shack

3. Shake Shack

Shake Shack er fast food på den gode måde. Jeg har sjældent fået en så velsmagende burger til så få penge, som på Shake Shack. Selvom jeg ikke helt synes, at stedet kan konkurrence med en kvalitetsburger i København på steder som Haché eller Cocks’n’Cows, så var jeg mildest talt imponeret over, hvor godt tilberedt burgeren var. Jeg prøvede deres SmokeShack burger, som har en skøn røget smag fra applewood baconen og en lidt spicy sauce, mens drengen fik den traditionelle ShackBurger – og naturligvis godt med sprøde fritter.

 

Shake Shack er en kæde, som spreder sig over hele Manhattan, helt fra Upper West Side til Battery Park, så der er rig mulighed for at finde en af deres restauranter, når burgersulten melder sig.

 

Gå all in med en af deres peanut butter milkshakes med din burger!

 

Shake Shack is fast food in a good way. I don’t think I’ve ever such a tasty burger for that amount like at Shake Shack. Although I don’t quiet think the place can’t compete with a quality burger in Copenhagen at places like Haché or Cocks’n’Cows, I was still pleasantly surprised with how well made the burger and tasty was. I tried their SmokeShack burger, which has a lovely smoked taste from the smoked applewood bacon and some spicy sauce, while the boy got the traditional ShackBurger – and lots of crispy fries of course. 

 

Shake Shack is a chain spreading all over Manhattan, from Upper West Side to Battery Park, so there’s plenty of opportunity to find one of their restaurants when the burger craving hits. 

 

Go all in with one of their peanut butter milkshakes with your burger!

 

Shake Shack, 215 Murray Street,  New York, NY 10282

Bubby's High Line

Bubby's High Line

Bubby's High Line

Bubby's High Line

Bubby's High Line

4. Bubby’s High Line

På Bubby’s High Line får du velsmagende amerikanske retter på ægte diner manér lavet på lokale råvarer. Placeret i New Yorks Meat Packing District bør du tage et bord udenfor og lave lidt people watching, mens du nyder din mad. Jeg har også hørt rigtig gode ting om deres morgenmad, som jeg desværre selv har til gode at få prøvet.

 

Tag en cocktail til maden. Jeg kan anbefale deres dark and stormy.

 

At Bubby’s High Line you get tasty American dishes in true diner style made from local produce. Placed in New York’s Meat Packing District, you should take a table outside and do some people watching while you enjoy your food. I’ve also heard really good things about their breakfast, which I unfortunately haven’t tried yet. 

 

Grab a cocktail with your dinner. I can recommend their dark and stormy. 

 

Bubby’s High Line, 71 Gansevoort St, New York, NY 10014 (There’s also a Bubby’s in Tribeca)

Saleya

Saleya

Saleya

Saleya

Saleya

Saleya

5. Saleya

Jeg har sjældent fået så velkrydret og velsmagende mad, som drengen og jeg fik en tidlig aften på Saleya, inden vi skulle en tur på Broadway. Jeg fik deres Kafka sliders, som bestod af små pitabrød med lamme- og oksebøffer, mens drengen fik en af deres sandwiches med krydret pølse. Det var nok et af mine absolut yndlings måltider på hele vores tur, og jeg kommer helt sikkert igen.

 

I have rarely gotten such well-seasoned and tasty food, as the boy and I got one early evening at Saleya, before heading to Broadway. I got their Kafka sliders, which consisted of mini pita bread with lamb and beef patties, while the boy got one of their sandwiches with spicy sausage. It was probably one of my favorite meals during our trip, and I’ll definitely be back. 

 

Saleya, 65 W Broadway, New York, NY 10007

Bantam Bagels

Bantam Bagels

Bantam Bagels

Bantam Bagels

6. Bantam Bagels

Hos den lille bagel shop i Greenwich Village kan du få filled bagels balls. Ja, det lyder måske lidt underligt med en hel butik kun til hullerne i bagels, men Bantam Bagels er klart et besøg værd.

 

Nogle bagelhuller er salte, mens andre er søde varianter. Prøv ‘Grandma Jojo’ med tomat og frisk basilikum pesto cream cheese og deres ‘The Bleeker Street’ med pepperoni og mozzarella cream cheese. Det er den hyggeligste snack til den lille sult.

 

At the little bagel shop in Greenwich Village you can get filled bagels balls. Yes, it might seem a little strange with an entire shop just with the holes in bagels, but Bantam Bagels definitely worth a visit. 

 

Some bagel balls are savory, while others are sweet. Try ‘Grandma Jojo’ with tomato and fresh basil pesto cream cheese and their ‘The Bleeker Street’ with pepperoni and marinara mozzarella cream cheese. It’s the funnest snack, when you’re feeling a bit hungry. 

 

Bantam Bagels, 283 Bleecker St, New York, NY 10014

Grey Dog

Grey Dog

Grey Dog

Grey Dog

7. The Grey Dog

The Grey Dog er tæt på den ultimative New Yorker café med sin cool indretning og velkendte menukort med alle de amerikanske klassikere. De havde desværre ikke flere blåbærspandekager, da vi besøgte caféen, men deres pandekager med jordbær gjorde også lykke. Også deres kaffe, som ellers ikke er værd at skrive hjem om i New York, var ganske fin og serveret i rigelige mændger.

 

The Grey Dog is close to the ultimate New Yorker café with its cool decor and well-known menu with all the American classics. They unfortunately were out of blueberry pancakes, when we visited the café, but their strawberry pancakes did the trick. Their coffee, which isn’t good in general in New York, was pretty good and served in a minor bucket. 

 

The Grey Dog, 49 Carmine St, New York, NY 10014

The Smile

The Smile

The Smile

The Smile

The Smile

The Smile

The Smile

8. The Smile

Vi fik (desværre) kun et par forskellige forretter på The Smile, for det var virkelig, virkelig godt, men den dag var sulten ikke stor. Vi delte deres morokanske lammekødboller i krydret tomatsauce og en skøn dip-trio med grillet gulerod, mandel og kikærter med godt med brød til. Det hele smagte så godt, at vi nærmest slikkede de små skåle og lovede hinanden, at vi helt sikkert komme igen næste gang i er i byen.

 

We (unfortunately) just got a few starts at The Smile, because it was really, really good, but on that particular day we weren’t all that hungry. We shared their Moroccan lamb meat balls in a spicy tomato sauce and the amazing trio of dips with grilled carrot, almond and yellow split pea with lots of bread. The whole things tasted to incredible that we almost licked the little bowls, and promised each other to come back the next time we’re in the city. 

 

The Smile, 26 Bond St. NY 10012

Whole Foods

9. Whole Foods

Whole Foods er mit yndlings supermarket over dem alle. Jeg ELSKER Whole Food! Til dem af jer, der ikke kender Whole Foods, så er det ikke et almindeligt supermarkedet, men et lille stykke af øko-himlen fyldt med friske lækre grønsager, eksotiske frugter og alle ingredienser du nogensinde kunne være på jagt efter.

 

Derudover har hver Whole Foods en færdiglavet madafdeling, hvor du kan blande dine egne salater, købe diverse sandwiches, supper og varme retter, der er frisklavet sushi, friskbagt brød og alverdens kager og andre lækkerier. Da jeg boede i USA hentede jeg tit frokost eller aftensmad i Whole Foods, og da vi var i New York blev den store Whole Foods i flere etager overfor Union Square også besøgt en del gange.

 

Hent en salat eller en varm ret og sæt dig over på trappen ved Union Square og nyd summen af folks snak og se på dagens gadeunderholdning, hvad end det er nogle der danser, synger eller laver tricks på et skateboard, så sker der altid noget.

 

Whole Foods is my favorite supermarket. I LOVE Whole Foods! For those of you, who aren’t familiar with Whole Foods, it’s not like any other regular supermarket, but a little piece of eco-heaven filled with delicious and fresh vegetables, exotic fruits and all the ingredients you could ever imagine.

 

Furthermore every Whole Foods store has a department with pre-made food, where you can mix your own salads, buy all kinds of sandwiches, soups and hot dishes, there’s freshly made sushi, freshly baked bread and a broad variety of cakes and lots treats. When I lived in the States I often grab lunch or dinner from Whole Foods, and when we were in New York we visited the large Whole Foods in several floors by Union Square quite a few times. 

 

Pick up a salad or a hot dish and find a seat on the stairs by Union Square and enjoy the buzzing sound of people talking and watch the day’s entertainment, whether it’s someone dancing, sining or making tricks on a skateboard, something is always going on. 

 

Whole Foods, 4 Union Square South, New YorkNY 10003

La Esquina

La Esquina

La Esquina

La Esquina

La Esquina

La Esquina

La Esquina

10. La Esquina

Hvis du er til mexicansk mad, skal du tage forbi La Esquina. Stedet ser ikke ud af meget udefra, slet ikke på en kedelig regnvejrs dag, som da vi var forbi. Faktisk ligner stedet mest en strandet food truck, men maden smager helt fantastisk. Jeg valgte et par forskellige tacos (en med lækker helstegt kylling og en med grillet steak), mens drengen fik sig en quesadilla de chorizo. Diverse hot sauces står fremme, så du kan få din mad ekstra hot.

 

Stedet er godt besøgt ved frokosttid, så kom tidligt og scor dig en af de få pladser i vindueskarmen, og nyd din mad, mens folk danner kø udenfor.

 

If you like Mexican food stop by La Esquina. The place doesn’t look like much from the outside, especially on a gloomy rainy day, when we were there. Actually the place most of all looks like a stranded food truck, but the food is amazing. I choose few tacos (one with rotisserie chicken and one with steak), while the boy got himself a quesadilla de chorizo. Various hot sauces are standing on the table, so you can get your meal extra hot. 

 

The place is busy at lunch, so get there early and snatch up one of the few seat in the window sill, and enjoy your food, while people are lining up outside. 

 

La Esquina, 114 Kenmare, New York, NY 10012 (between Lafayette and Centre)