LCHF burgerboller

september 25, 2014 at 10:39

LCHF burgerboller, burger buns, Kathrine Rostrup blog

LCHF burgerboller, burger buns, Kathrine Rostrup blog

LCHF burgerboller, burger buns, Kathrine Rostrup blog

I weekenden var jeg fast besluttet på at få eksperimenteret med nogle sunde retter til at udvide mit repertoire. Et par uger tilbage så jeg en opskrift på Madbanditten på burgerboller bagt efter LCHF-principperne. Jeg havde aldrig før givet mig i kast med LCHF-opskrifter, eller rigtig været fristet til det. LCHF står for Low Carb High Fat, hvis nogle skulle være i tvivl. Jeg synes måske mest af alt, at konceptet med at spise godt med fed er så modsigende til alt jeg har lært om sundhed og vægttab, at min hjerne ikke rigtig kan acceptere præmisset, at hvis du skærer kulhydrater ud af din kost og tilføjer masser af grønt og kød, så er fedt faktisk sundt. Og gerne godt med det.

 

At brød ikke er særlig sundt forstår jeg dog (desværre) godt, derfor kastede jeg mig over de her burgerboller, som er spræng fyldt med med protein og fibre – og helt uden mel. Jeg kom dog til at købe den fedtfattige hytteost på 1,5% og jeg penslede mine boller med lidt mælk i stedet for en æggeblomme. Jeg var lidt bekymret for, hvor fremtræden smagen af kokos og mandler ville være i burgerbollerne, men det var slet ikke noget problem. Jeg brugte burgerbollerne til de lækreste rødbedeburgere, som jeg lover at dele snart. Det har et hit!

 

LCHF burgerboller:

ca. 6 stk

 

4 æg (+ evt. en æggeblomme til pensling)
1,5 dl hytteost 4%
30 g smeltet smør
90 g mandelmel (eller hjemmemalet i en foodprocessor)
0,7 dl kokosfibre (Fås i Irma eller SuperBrugsen)
0,5 dl sesamfrø
3 tsk loppefrøskaller (Fås i Irma eller SuperBrugsen)
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

En smule hørfrø eller sesamfrø til pynt

 

 • Opvarm ovnen til 190 grader.
 • Smelt smørret i en lille gryde.
 • Pisk æggene grundigt med hytteost og tilsæt smeltet smør.
 • Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen med en elpisker eller en røremaskine.
 • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
 • Form dejen til boller (ca. 1 cm høje) og læg dem på en bageplade med bagepapir.
 • Pensl med lidt mælk (eller en æggeblomme) og drys med sesamfrø eller hørfrø.
 • Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne.
 • Lad dem afkøle på en bagerist.

 

English: Last weekend I was determined to lock some time in the kitchen experimenting with some healthy dishes to broaden my repertoire. A few weeks back I’d seen a recipe on the Danish food blog Madbanditten for burger buns baked after the LCHF principles. I’d never tried a LCHF recipe before, and felt tempted to. LCHF stands for Low Carb High Fat, if anyone was wondering. I mostly find the whole concept of fat is good to be contradictory to everything I’ve never learned about health and weight loss, so my brain won’t easily accept the premise that if you cut out carbs from your diet and add lots of greens and meat, then fat is actually healthy. And preferably lots of it. 

 

However, that bread isn’t very healthy I (unfortunately) do understand, so I wanted to try these burger buns, which are filled with protein and fibers – and completely without flour. I did, however, accidentally buy the low fat cottage cheese and I used a little milk to brunch my buns instead of an egg yolk. I was a little worried about how noticeable the taste of coconut and almond would be in the burger buns, but it wasn’t a problem at all. I used the burger buns for the most delicious beet root burgers, which I promise to share soon. They were such a hit!