Grove müsliboller

september 28, 2014 at 14:59

Müesliboller

Müesliboller

Müesliboller

Müesliboller

Min køkkenaktivitet og entusiasme går op og ned, men en ting er sikkert i september peaker mine køkkenudflodelser sig, som vi går ind i fødselsdagssæsonen. Altså min og drengens. Nogle gange slår vi det sammen andre gange, holder vi diverse fødselsdagsarrangementer seperat, men en ting er altid det samme, når vi kommer til september går jeg i køkkenet og leger bagermester til den store guldmedalje.

 

I år kom vi hjem var ferie lige op til min fødselsdag, som jeg egentlig slet ikke orkede, så jeg havde slet ikke lyst til rigtig at fejre den. Men søde Stephanie insisterede på, at det skulle vi – bare tre gode veninder og lidt sushi og cocktails. Og det var mægtig rart. Så jeg besluttede mig for, at lidt fælles familiefødselsdagsfejring ville jeg ikke dø af.

 

Det bedste ved at have fødselsdag er jo alle de lækre opskrifter og idéer jeg kan få lov at afprøve. En af de ting der kom ud af køkkenet til fødselsdagsbordet var de her grove müsliboller til den gode samvittighed. (Alle de andre ting var mere til sidebenene). De er super lækre, nemme at lave, og fungerer godt til fødselsdagsbordet, til morgenmaden med en skive ost og med på madpakken.

 

De gør sig også rigtig godt sammen med en klat hjemmelavet blommekompot (opskriften kommer snarest).

 

Müsliboller: (Med udgangspunkt i denne opskrift)

ca. 30 stk. 

 

8 dl koldt vand
2 dl æblemost
2 tsk. honning
10 g salt
25 g gær
250 g müsli uden sukker 

50 g valnødder, hakkede

250 g speltmel

250 g grahamsmel

Ca. 650 g hvedemel

 

Krymmel:

100 g trekornsflager eller rugflager

 

  • Rør koldt vand, juice, honning, salt og gær sammen.
  • Tilsæt müsli, grahamsmel, speltmel og hakkede valnødder og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt grundigt indtil dejen er smidig, men den må ikke være for fast.
  • Stil dejen i køleskabet og lad den hæve natten over.
  • Slå dejen sammen og form ca. 30 boller ud af den.
  • Vend bollerne i trekornsflager, så de bliver dækket af flagerne på oversiden.
  • Lad bollerne efterhæve i min. 30 min. på en bageplade.
  • Bag bollerne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  • Lad bollerne køle af på en rist.

 

English: My kitchen activity and enthusiasm goes up and down, but one thing is certain, in September my hours in the kitchen peak as we head into the birthday season. Mine and the boy’s, that is. Sometimes we combine them, other times we have our separate birthday gatherings, but one thing is always the same, come September I head to the kitchen. 

 

This year we got back from vacation just before my birthday, which I didn’t feel like to begin with, so I didn’t really feel like celebrating. But sweet Stephanie insisted that we should – just three good girlfriends and some sushi and cocktails. And it was really nice. So I decided that a little combined family birthday celebration wouldn’t kill me. 

 

The best part about the birthday season is all the delicious recipes and idea I get to try. One of the things that came out of the kitchen for the birthday table were these müesli rolls for the good conscience. (All the other things were for the waist). They are super tasty, easy to make, and work well for the birthday table, breakfast or for lunch. 

 

They also work really well with a bit of homemade stewed plum (recipe to follow).