Tre gode isbarer i København

august 13, 2014 at 20:51

Social Food

OLUFs is

Is på Bryggen 11

Bryggen 11

Da den mindste skulle komme på weekendvisit for et par uger siden havde vi på forhånd planlagt, at weekenden skulle dedikeres til en slags Tour de is. På knap 48 timer fik vi cyklet rundt til tre forskellige isbarer i København og prøvesmagt deres is i jagten på Københavns bedste is.

 

Selvom vi ikke ville kåre en egentlig vinder, vi ville bare gerne spise en masse is, så var det alligevel Social Foods chokolade-karamel-is der sendte os begge i ishimlen. Alle tre steder er dog anbefalelsesværdige, så jeg har lavet en lille isguide til jer her.

 

English: When the youngest was coming over for a weekend visit a few weeks ago we had planned to dedicated the weekend to a Tour de Ice Cream of sorts. In short 48 hours we biked to three different ice cream places in Copenhagen and tested their ice cream in the search for Copenhagen’s best ice cream. 

 

Although we were looking to find a winner per say, we just wanted to eat lots of ice cream, it was still Social Food’s chocolate-caramel ice cream that sent us both to ice cream heaven. All three places were however worth recommending, so I’ve made a little ice cream guide for you here. 

Social Food på Gl Kongevej på Frederiksberg

Social Food på Gl Kongevej på Frederiksberg

Social Food på Gl Kongevej på Frederiksberg

Social Food på Gl Kongevej på Frederiksberg

Social Food på Gl Kongevej på Frederiksberg

Social Food

Social Food

 

Social Food på Frederiksberg er som navnet antyder en virksomhed med fokus på social ansvarlighed. Deres overskud bliver primært brugt til at hjælpe bønder i Afrika. I butikken serverer de hjemmelavet og økologisk is, som de selv mener er Danmarks bedste is. (Temmeligt kækt, men ikke langt fra sandheden).

 

Deres chokolade-karamel-is er måske den bedste is jeg nogensinde har smagt, deres hasselnød er cremet og smagfyldt og hindbærsorbeten er frisk og et perfekt supplement til de to andre ‘tungere’ varianter.

 

I vinduet reklamerer de for deres æble, citron, ingefær, spinat og avokado-sorbet, som eftersigende skulle være helt vildt lækker. Jeg er en kende skeptisk, men den skal prøves næste gang jeg kommer forbi. Udover is sælger Social Food også chokolade, nødder, müslibarer og flødeboller.

 

Social Food at Frederiksberg is, as the name suggests, a company with focus on social responsibility. Their profit is largely used to help farmers in Africa. In the store they serve homemade and organic ice cream, which they claim to be Denmark’s best. (Cocky, but not far from the truth). 

 

Their chocolate-caramel ice cream is perhaps the best ice cream I’ve even had, their hazelnut is creamy and flavorful and the raspberry sorbet is fresh and a perfect companion for the two other ‘heavier’ kinds. 

 

In the window they advertise for their apple, lemon, ginger, spinach and avocado sorbet, which supposedly is really delicious. I’m somewhat skeptical, but I’ll have to try it next time I stop by. In addition to ice cream Social Food also sell chocolate, nuts, muesli bars and Danish flødeboller

 

Social Food, Gl. Kongevej 115, 1854 Frederiksberg

Is på Bryggen 11

Is på Bryggen 11

Is på Bryggen 11

Bryggen 11

 

Hvis du alligevel hænger ud på Bryggen, så synes isbaren Bryggen 11 som et oplagt sted at køle ned med et par kugler is. Stedet er vældigt populært, og lange køer ud på gaden er et almindeligt syn ved den lille isbar.

 

De har en lang liste af forskellige smagsvarianter og indbydende og sjove kombinationer, desværre er det kun et begrænset udvalg der bliver produceret dagligt, og du ved derfor ikke, om de lige har den smag(e) du går og drømmer om. Når det er sagt var der rigeligt at vælge imellem, da vi var forbi.

 

Vi kan anbefale deres chokolade-, skildpadde- eller pistaceis.

 

If you’re hanging out at Islands Brygge anyway, then the ice cream place Bryggen 11 is an obvious choice to cool down with a few scoops of ice cream. The place is really popular, and long queues are a normal sight by the small ice cream place. 

 

They have a long list of various flavors and intriguing and fun combinations, unfortunately there’s just a limited selection made daily, so you never know if they have the flavor(s) you’ve been dreaming about. That being said, there were plenty of options when we stopped by. 

 

We can recommend their chocolate, pistachio and skildpadde (read. turtle) ice cream, which has the flavor of the traditional Danish chocolate turtle with caramel filling). 

 

Bryggen 11, Islands Brygge 11, 2300 København S (across from the harbor pool)

Olufs is på Olufsvej på Østerbro

Olufs is på Olufsvej på Østerbro

Olufs is på Olufsvej på Østerbro

Olufs is på Olufsvej på Østerbro

Olufs is på Olufsvej på Østerbro

Olufs is på Olufsvej på Østerbro

Olufs is på Olufsvej på Østerbro

Olufs is på Olufsvej på Østerbro

OLUFs is

 

OULFs is er en hyggelig lille isbar på Østerbro tæt på Østerbrogade og søerne, hvor de serverer hjemmelavede italienske ispinde kreeret i baglokalet.

 

Deres ispinde er ligesom ægte italiensk gelato baseret mere på mælk end fløde, og har derfor også et lavere fedtindhold end almindelige ispinde. De laver også forskellige sorbet-ispinde lavet på rigtig frugt.

 

Ude foran den lille isbar er der nogle få pladser, samt nogle bænke på gadehjørnet, hvor du kan slå dig ned, mens du nyder sin is. Men den skal spises hurtigt, for den begynder at smelte (nærmest) hurtigere end du har fået sat dig ned, så tag rigeligt med servietter og undgå hvidt tøj den dag.

 

Til de chokoladeglade kan jeg anbefale deres Chokoladebombe eller Toblerone-is med orangesmag, men for at være ærlig så de alle sammen vildt lækre ud!

 

OLUFs ice cream is a cozy little ice cream place at Østerbro close to Østerbroggade and the lakes, where they serve homemade Italian popsicles made in the back.  

 

Their popsicles are like real Italian gelato based on more milk than cream, and consequently have less fat than regular popsicles. They also make various sorbet popsicles made from real fruit.

 

In front of the little ice cream place you’ll find a few spots to sit, as well as a few benches on the corner of the street, where you can sit, while you enjoy your ice cream. But you’ll have to be fast, because it (nearly) start smelts faster than you’ve found a seat, so take plenty of napkins and avoid whites that day. 

 

For the chocolate-enthusiats we can recommend their Chocolade Bomb and the Toblerone ice cream with brittle, but to be honest they all looked pretty spectacular!

 

OLUFs is, Olufsvej 6, 2100 København Ø