Tiramisu – måske verdens bedste dessert

august 21, 2014 at 14:29

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu er muligvis verdens bedste dessert. Udover at smage fuldstændig guddommeligt, så er den også virkelig nemt at lave, hvilket altid er et plus i min bog. Det tager vitterligt ingen tid at bikse sammen. Eftersom tiramisu kun bliver bedre af at stå i køleskabet, er det også en oplagt dessert til, hvis du skal have gæster en aften. Du kan lave den dagen (eller to) i forvejen, give den et drys kakao og så er den klar til servering.

 

Jeg har stadig våde drømme om den tiramisu med citron jeg fik på Gorm’s i Skotterup sidste sommer. Jeg må simpelthen se at få eksperimenteret lidt og se om jeg kan få lavet noget lignende. Ellers er friske jordbær også et hit sammen med den lidt tunge tiramisu.

 

Tiramisu

ca. 6 portioner
 
500 g mascarpone
3 past. æggeblommer
100 g sukker
3 past. æggehvider
2 dl stærk kaffe, afkølet
1 dl amaretto
ca. 15-20 ladyfingers
 

  • Pisk mascarpone, sukker og æggeblommer godt sammen.
  • Pisk æggehvider stive og vend forsigtigt i.
  • Bland kaffe og amaretto i en dyb tallerken og dyp ladyfingers hurtigt – de må ikke blive alt for våde.
  • Bræk en opblødt ladyfinger og kom i bunden af hvert glas, kom lidt mascarponecreme i.
  • Læg et nyt lag ladyfingers og mascarponecreme.
  • Fortsæt i ca. 3 lag alt efter hvilken størrelse glas du bruger.
  • Slut af med mascarponecremen på toppen
  • Stil glassene med tiramisu i køleskabet i min. 24 timer.
  • Lige inden servering drysser du dem med kakaopulver eller revet mørk chokolade.

 
English: Tiramisu is quite possibly the world’s best dessert. Besides tasting absolutely incredible, it’s also super easy to make, which always is a plus in my book. It honestly take no time to whip together. Since tiramisu only gets getter from standing in the fridge, it’s also an obvious dessert for when you’re having guests over. You can make it a day (or two) in advance, just sprinkle some cacao powder over and it’s ready to be served. 

 

I still have wet dreams about the tiramisu with lemon I had at Gorm’s in Skotterup last summer. I’ll have to experiment a bit and see if I can make something like that. Otherwise fresh strawberries go really well with the somewhat heavy tiramisu.