Pizzaboller

juni 5, 2014 at 13:43

Pizzaboller

Pizzaboller

Pizzaboller

Pizzaboller

Pizzaboller

Pizzaboller

Pizzaboller

Pizzaboller

Pizzaboller

Pizzaboller

Nu hvor det er sådan en højhellig fridag (og ikke mindst fars dag) og du sikkert har fri, kunne du jo sagtens give dig i kast med et lille bagningsprojekt. I sidste uge bagte jeg de her frækkerter som en snack til drengen til sit adventure race og til bilturen til Fyn naturligvis. Jeg er en stor fan af bilsnacks. Pizzabollerne bragte stor glæde i bilen, som vi krydsede storebælt og satte kursen mod Sydfyn og den lille station i Ulbølle, hvor drengene (og jeg) havde inviteret os til at spendere weekenden. Altså faktisk brugte drengene det meste af tiden uden i skoven og lavede jeg ved ikke hvad, men jeg havde lidt kvalitetstid med blandt andet hende her.

 

Det er lang tid siden jeg har bagt noget, som jeg havde lyst til at bage igen dagen efter, fordi det bare smagte så godt. Heldigvis fik jeg puttet to i fryseren til en regnvejrsdag. Jeg fik idéen fra denne opskrift, som jeg så gav mine egne tilføjelser, f.eks. rød pesto. En sand genistreg, hvis jeg selv skal sige det. Opskriften er lige til: Bland en dej, lad den hæve (gerne natten over) og så på med fyld (inkl. et æble, som jeg må sige jeg var lige skeptisk over for, men jeg gav det alligevel en chance, og det var lækkert, virkelig lækkert) og så en tur i ovnen.

 

Bag dem og overrask din far med et par lune pizzaboller. Jeg vil næsten garantere dig, at han vil blive imponeret ;)

 

Pizzaboller:

ca. 20 stk. 

 

Dej

8 dl lunken vand

25 g gær

2 tsk salt

2 tsk oregano

2 tsk basilikum

2 tsk timian

Lidt peber

550 g hvedemel

300 g fuldkornsrugmel

 

Fyld

Lidt rapsolie til pensling

1 lille rødt æble, i tern

150 g rød pesto

250 g mozzarella

200 g chorizo

Pizzakrydderi* + peber

 

 • Smulder gæren i den lunkne vand. Tilsæt salt, krydderier og mel.
 • Ælten dejen grundigt til den er blank og glat.
 • Dæk skålen til og lad dejen hæve i nogle timer. Du kan også med fordel lave dejen dagen i forvejen og stille den i køleskabet natten over.
 • Hæld dejen ud på et bord med lidt mel, og skær dejen ud i ca. 20 lige store stykker.
 • Form dejen til ca. 20 flade boller.
 • Placer bollerne på en bageplade med bagepapir.
 • Forvarm ovnen til 225 grader.
 • Skær æblet i små tern og tryk dem ned i bollerne.
 • Pensel bollerne med lidt rapsolie.
 • Kom ca. en teskefuld rød pesto på hver af bollerne og smør det ud.
 • Skær mozzarellaen og chorizoen i små stykker og fordel på bollerne.
 • Drys med et pizzakrydderi* og lidt peber.
 • Bag pizzabollerne i ca. 15-20 minutter ved 225 grader.

 

*Hvis du ikke har et decideret pizzakrydderi (mit er indkøbt i Rom), kan du blande tørret oregano, basilikum, timian og chili.

 

English: Today is a national holiday in Denmark (and Father’s Day), so having the day off you could easily spend some time with a little baking project. Last week I baked these bad boys as a snack for the boy for his adventure race and for the ride there obviously. I’m a big fan of car snacks. The pizza rolls were very well received in the bar, as we were crossing the bridge and headed towards the old station in Ulbølle, where the boys and I had invited ourselves to spend the weekend. Well actually, the boys spent most of the time out in the woods doing who knows what, while I spent some quality time with this one

 

It’s been a while since I’ve baked something that I felt like baking again the every next day, because it was just so good. Luckily I put two in the freezer for a rainy day. I got the idea for the pizza rolls from this recipe (in Danish), which I gave my own twist, e.g. red pesto. A true stroke of genius, if I may say so myself. The recipe is straight forward: Mix the dough, let it rise (preferably over night) and then add the topping (incl. an apple, which I have to say I was somewhat skeptical of, but I gave it a chance, and it was delicious, really delicious) and then bake them. 

 

Bake them and surprise your dad with a couple of warm pizza rolls. I’ll almost guarantee that he’ll be impressed ;)