A Braid, a Skirt and Bare Legs

juni 20, 2014 at 12:50

Trenchcoat fra H&M

Skirt from Just Female and t-shirt from Mads Nørgaard

Trenchcoat fra H&M

Braid

Trenchcoat fra H&M

 Trenchcoat H&M // T-shirt Mads Nørgaard // Skirt Just Female // Sneakers Nike Roshe Run // Sunglasses Céline Baby Audrey // Nail polish Essie ‘Lapiz of Luxury’ 

 

Et sommerligt outfit på en typisk dansk sommerdag; Først skinnede solen så fint fra en skyfrihimmel, så blev det lidt overskyet, så klarede det op, så regnede det lidt, så klarede det op igen. Det er lidt svært at klæde sig på, når vejret kan ændre sig så meget på bare få timer. Men på lige præcis denne her dag, havde jeg nærmest rullet ud af sengen, da jeg pludselig havde fået travlt, hvis jeg skulle nå at heppe på drengen til sit løb, så det var bare med at tage hurtige beslutninger. Nederdel – bum – hvid t-shirt – bum. Jakke? Hmm…Trenchcoat – bum. Sko? Sneakers! Hår? Fletningen grandkusine O flettede aftenen før. Solbriller – tjek! Og så ellers op på cyklen og afsted. Jeg nåede ikke engang at genoverveje de bare ben.

 

Jeg har aldrig været god til bare ben. Mere tværtimod. Jeg husker tydeligt flere diskussioner med mine forældre, når jeg insisterede på at tage på stranden iført jeans. Jeg tror nærmest, at min første gang i shorts som voksen var, da min daværende roommate og jeg backpackede i Thailand i 2008. Siden jeg har været gammel nok til at gå op i den slags, har jeg synes, at mine ben var grimme og ville for alt i verden undgå at vise dem frem offentligt. Det proportionelle forhold i mellem min relativt spinkle overkrop og tynde underben og mine lår (og hofteparti) har altid generet mig. Særligt mine fodboldlår har været kilden til stor frustration. Jeg har aldrig spillet fodbold, men jeg har altid ment, at jeg har haft lår som en fodboldspiller.

 

Den dag i dag er jeg stadig ikke super begejstret for mine ben, men jeg er kommet langt siden mine teenageår iført jeans på selv årets varmeste sommerdag. Jeg har indset (måske lidt for sent), at livet bør ikke leves i lange bukser, når solen endelig er fremme. Jeg har lært at klæde mig, så jeg i det mindste ikke er flov og utilpas, når mine hvide stænger (for det er jo også i vejen) er til offentligt skue.

 

English: A summer-ish outfit on a typical Danish summer day. First the sun was shining so beautifully from a clear sky, then it became overcast, then it cleared up, then it rained, and then it cleared up again. It’s kind of hard getting dressed, when the weather can change so much in just a few hours. But that particular day, I almost rolled out of bed, when I suddenly was in a hurry if I was going to cheer for the boy during his race, so I had to make some fast decisions. Skirt – boom – white t-shirt – boom. Jacket? Hmm…Trenchcoat – boom. Shoes? Sneakers! Hair? The braid second cousin O had made the night before. Sunglasses – check! And then up on the bike. I didn’t even have time to reconsider the bare legs. 

 

I’ve never been good with bare legs. More like the opposite. I clearly remember several discussions with my parents, when I insisted going to the beach wearing  jeans. I actually think that my first time wearing shorts as an adult must have been when my then-roommate and I backpacked in Thailand in 2008. Since I’ve been old enough to care about stuff like that, I’ve thought that my legs were ugly and I would do anything to avoid showing them in public. The proportional relationship between my relatively petite upper body and my thin shank and my thighs (and hips) have always bothered me. Especially my soccer thighs have been the source of great distress. I’ve never played soccer, but always thought I’ve had thighs like a soccer player. 

 

Today I’m still not overly excited about my legs, but I’ve come along way since my teenage years wearing  jeans on even the hottest day of the summer. I’ve realized (perhaps a bit late) that life shouldn’t be lived in long pants, when the sun finally is out. I’ve learned to dress so I at least don’t feel embarrassed and uncomfortable, when my white legs (because that’s also a thing) are out for public display. 

Trenchcoat fra H&M

Trenchcoat fra H&M

Braid

Trenchcoat fra H&M