Best Breakfast/Brunch in New York

maj 9, 2014 at 11:19

Flat Iron

Jeg elsker morgenmad. Hvis jeg kunne måtte vælge en slags måltid at spise resten af mit liv ville det nok være morgenmad. Særligt hvis jeg hver dag kunne vælge fra et amerikansk brunch menukort (jojo, brunch gælder). Jeg ville nok hurtigt komme til at veje det sammen som en baby flodhest, men det ville smage godt!

 

Så for at tage ordentlig hul på min lille serie af guides til New York, vil jeg starte med dagens vigtigste måltid, nemlig morgenmad. Jeg har samlet mine (og drengens) favorit morgenmadsteder, de er ikke ligefrem kalorielette, men vi var jo også på ferie, så må man godt. Hvis du skal til New York snart, så skriv dig de her steder bag øret ;)

 

English: I love breakfast. If I could only choose one kind of meal to eat for the rest of my life, it would probably be breakfast. Especially if I could choose from an American brunch menu (yeah, brunch counts). I’d probably weight the same as a baby hippo after a short while, but it would taste good!

 

So in order to properly kick off my little series of guides for New York, I’ll start with the most important meal of the day, breakfast. I’ve gathered my (and the boy’s) favorite breakfast places, they aren’t exactly low carb, but we were on vacation, then you’re allowed. If you’re going to New York soon, you should write these ones down ;)

Lemon ricotta pancakes

Lemon ricotta pancakes

På Flat Top fik jeg de lækreste lemon ricotta pancakes, mens drengen fik en brunch burger med tater tots og vores medspiser fik French toast. Herlighederne blev skyllet ned med en strawberry fizz til mig og en citron drink, som jeg desværre ikke kan huske navnet på, til de to andre. Jeg elsker et menukort med en god drinkssektion til brunch, det kan vi altså lære noget af herhjemme. Hvorfor ikke starte din søndag lidt buzzed?

 

At Flat Top I got the most delicious lemon ricotta pancakes, while the boy got a brunch burger with parmesan herb tater tots and our co-eater got French toast. All the deliciousness was consumed with a strawberry fizz for me and a lemon drink, which I unfortunately have forgotten the name of, for the two others. I love a menu with a great drink section for brunch, that’s something we Danes could learn something from. Why not start your Sunday slightly buzzed? 

 

Flat Top, 1241 Amsterdam, New York, NY 10027 (Close to Columbia Univeristy)

Putnam's Clinton Hill

Putnam's Clinton Hill

Egg Benedict at Putnam's Clinton Hill

Brunch burger at Putnam's Clinton Hill

Putnam's Clinton Hill

Putnam's Clinton Hill

I Brooklyn faldt vi helt tilfældigvis over Putnam’s Pub & Cooker, og bare fra brunchmenuen på skiltet, der stod ude på gaden kunne vi se, at det sted måtte vi prøve. Som sagt, så gjort – og det var godt. Mens drengen fik sig en brunch burger (sejt koncept, selvom det teknisk set bare er en burger med en spejlæg), jeg fik mig Eggs Benedict med spinat og en side order af applewood smoked bacon. Jeg siger dig, det var den bedste bacon jeg N-O-G-E-N-S-I-N-D-E har smagt. Vi sad udenfor og nød solen, mens vi så på de forbipasserende der gik forbi og bare nød en stille morgen. Hvis vejret er trist, så prøv en af deres hyggelige båse indenfor.

 

Smut forbi Brooklyn en lørdag eller søndag formiddag, find dig et bord udenfor i solen og spis dig lykkelig(ere) i Putnam’s herlige brunchudvalg. De serverer brunch lørdag og søndag fra kl. 10-16.

 

In Brooklyn we happened to come across Putnam’s Pub & Cooker, and just from the look of their brunch menu on the sign out on the street, we could tell that it was a place we needed to try. So we did – and it was good. While the boy enjoyed a brunch burger (cool concept, although it’s technically just a burger with a fried egg), I got Eggs Benedict with spinach and a side order of applewood smoked bacon. I tell you, it was the best bacon I’ve E-V-E-R had. We sat outside and enjoyed the sun, while watching people walking by and just enjoyed a quiet morning. If the weather is bad, the try one of their cute stalls inside. 

 

Stop by Brooklyn a Saturday or Sunday morning, get yourself a table outside in the sun and eat yourself happy(ier) in Putnam’s delicious brunch selection. They serve brunch Saturday and Sunday from 10 AM to 4 PM. 

 

Putnam’s Pub & Cooker, 419 Myrtle Ave, Brooklyn, NY 11205

Zucker's Bagels

Zucker's Bagels

Zucker's Bagels

Zucker's Bagels

Et must på vores spiseliste i New York var en rigtig bagel. Ved hjælp af Google fandt jeg frem til Zucker’s Bagels & Smoked Fish, som dagligt laver deres bagels fra bunden. De er håndrullede og kogt i en kedel og hele pivtøjet. Her fik vi begge en bagel med scrambled eggs, Canadian bacon (minder lidt om skinke, der er stegt) og cheddar. Det var en ordentlig bandit at komme igennem, jeg gav faktisk op, men den smagte dejligt. Næste gang skal jeg prøve en med cream cheese og laks.

 

A must on our eating list in New York was a real bagel. With the help of Google I found Zucker’s Bagels & Smoked Fish, which daily makes their own bagels from scratch. They are hand-rolled and kettle-boiled and everything. Here we both got a bagel with scrambled eggs, Canadian bacon and cheddar. It was a massive thing to get through, I actually gave up, but it was good. Next time I’m trying one with cream cheese and salmon. 

 

Zucker’s Bagels & Smoked Fish, 370 Lexington Avenue, New York, NY 10017 (Close to Central Station)

Community Food and Juice

Community Food and Juice

Community Food and Juice

Måske ikke den pæneste anretning, men jeg kan love dig for, at jeg hørte englene synge, da jeg tog den første mundfuld af min brioche French toast med banan, pecannødder og sirup. Det var vores første morgen New York, og sikke en måde at starte dagen på. Efter at have spist næsten hele min portion mærkede jeg ingen former for sult for sent på eftermiddagen. Kaffen blev serveret i noget der mest af alt mindede om en spand i størrelsen, så jeg skal love for at mit hjerte pumpede hurtigere den dag. Men den morgenmad vil jeg drømme om længe!

 

Maybe not the prettiest presentation, but I promise you I heard angles singing, when I took my first mouthful of my brioche French Toast with banana, pecans and syrup. It was our first morning in New York, and what a way to kick off the day. After having nearly finish the entire portion I didn’t feel hungry until late that afternoon. The coffee was served in something that most of all resembled a bucket in size, so I must admit my heart was pumping faster that day. But I’ll be dreaming about that breakfast in a long time from now!

 

Community Food & Juice, 2893 Broadway, New York, NY 10025 (Close to Columbia Univeristy)

Macelleria

Macelleria

Macelleria

Macelleria

Macelleria

Macelleria

I New Yorks Meatpacking District fandt vi en hyggelig fortorvscafé, som opfyldte dagens krav: Det skulle være udenfor og vi skulle have brunch. Jeg fik Florentine baked eggs med spinat og parmigiano, og drengen fik sig en scrambled eggs and cheese croissant. Mens drengen ikke var udpræget imponeret med sit eget valg, så var vi begge jævnt tilfredse med mit. Retten blev serveret i en glohed pande med godt med brød og smør til.

 

In New York’s Meatpacking District we found a cute café with outdoor serving with met our requirements of the day: It had to be outside and we wanted brunch. I had the Florentine baked eggs with spinach and parmigiano, and the boy had a scrambled eggs and cheese croissant. While the boy wasn’t too impressed with his own choice, we were both pretty excited about mine. The dish was served in a burning hot pan with plenty of bread and butter on the side. 

 

Macelleria, 48 Gansevoort Steet, New York, NY 10014 (In the Meatpacking District)

The Butcher's Daughter

The Butcher's Daughter

The Butcher's Daughter

The Butcher's Daughter

The Butcher's Daughter

The Butcher's Daughter

Min veninde Sam introducerede os til The Butcher’s Daughter i Nolita, som er et af hendes yndlingssteder i NYC. Selvom klokken havde passeret 12, og de var gået over til frokostmenuen, lykkedes det Sam og jeg at få dem til at lave os to omgange smashed avocado on toast med scrambled eggs. Drengen fik deres (opdagede vi bagefter) velkendte kale salad, også serveret med avokado. Maden smagte skønt, jeg kunne seriøst leve af avokado på toast, men jeg må sige, at deres green juice smagte lidt for sundt til min smag (Haha).

 

Det er en virkelig hyggeligt sted med siddepladser langs vinduerne eller ved et fællesbord indenfor og ellers masser af små caféborde ude foran. Indretning er den der fede kombination af rustisk og New York-cool. Deres toilet er et besøg værd alene for at se deres udsmykning.

 

My friend Sam introduced us to The Butcher’s Daughter in Nolita, which is one of her favorite places in NYC. Even thought it has just passed 12, and they now were serving lunch, Sam and I succeed in getting them to make us smashed avocado on toast with scrambled eggs.The boy had their (we later discovered) famous kale salad, also served with avocado. The food was really good, I could seriously live of just avocado on toast, but I have to admit their green juice tasted a bit to healthy for my taste (Haha). 

 

It is a really cool café with seating space long the windows and by the communal table inside, and lots of little café tables out front. The decor is that amazing combination of rustic and New York-cool. Their restroom is worth a visit to check out their decorations alone. 

 

The Butcher’s Daughter, 19 Kenmare Street, New York, NY 10012 (In Nolita)