Stenalderbrød a la Thomas Rode

marts 19, 2014 at 21:26

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Ugerne op til jeg skulle starte på mit nye arbejde var jeg allermest nervøs over at skulle forlade til sted med en lækker kantine med masser af valgmuligheder og til et sted uden kantine. Lige siden jeg var barn har jeg hadet at smøre madpakke. Småvarme, halv kedelige rugbrødsmadder, ad. Og selvom jeg bestemt savner den overdådige salatbar og særlig grill-fredag, så tror jeg så småt, at jeg har fundet nogle små elementer, som gør det der med at selv skulle lave sin egen frokost tåleligt, heriblandt hjemmebagt stenalderbrød.

 

De fleste af jer kender nok allerede konceptet, men brødet indeholder ingen mel, men til gengæld masser af kerner, æg og olie. Det er ret drøjt på grund af alle kernerne, men det smager skønt og mætter helt vildt. Jeg brugte kokken Thomas Rodes opskrift uden nogen justeringer, men jeg har læst at abrikoser også skulle være lækkert i.

 

Stenalderbrød a la Thomas Rode:

100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g mandler
100 g valnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
5 æg
1 dl olie
2 tsk salt

 

  • Forvarm ovnen til 160 grader.
  • Pisk æggene godt sammen i en skål.
  • Tilsæt kerner, olie og salt. Kernerne skal i hele, så de bevarer deres gode fedtstoffer.
  • Kom massen i en smurt rugbrødsform. Brødet hæver ikke, så formen skal ikke være for stor.
  • Bag brødet ved 160 grader i en time.

 

English: The weeks leading up to starting my new job I was mostly nervous about leaving a place with a delicious canteen with lots of options to a place without a canteen. Ever since I was a child I’ve hated making my lunch. Lukewarm, semi-boring sandwiches, yuck. And although I definitely miss the lavish salad bar and especially barbecue Friday, I think I’m gradually finding some elements, which make the whole make your own lunch bearable, among these homemade Stone Age bread.

 

Most of you probably know the concept, but the bread doesn’t contain flour, but lots of seeds, eggs and oil. It’s pretty coarse because of all of the seeds, but it tastes incredible and really fills you up. I’ve used Danish chef Thomas Rode’s recipe without any adjustments, but I’ve read that apricots should be delicious in. Find an English version of the recipe here

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød