Photo Diary from Malmö + Tips

marts 6, 2014 at 20:14

Malmö

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

Köttbaren

For et par uger siden var jeg på venindedate i Malmö sammen med to af mine yndlings piger, som jeg har læst med på CBS. Velankommet på den svenske side af Øresund stod programmet hurtigt på frokost. Efter at have spottet ordet burger på menuen faldt valget hurtigt på Köttbaren. Vi blev modtaget af to friske svenske fyre, som hurtigt fandt et bord til os i den ellers travle restaurant.

 

Indretningen er cool og rustik. I baren står en slagter, hvor du kan vælge dit stykke kød til din middag. Vores bestilling lød dog på to cheeseburgere og en längkok med svinekød, kartofler og en sauce, som tilfældigvis også var de to ting de havde på dagens frokostmenu. Lækker burger og virkelig god service. Jeg forstod ikke alt de sagde, men søde var de. Jeg skal helt sikkert forbi igen.

 

Prøv deres panna cotta med skogsbär. Den smager daaajligt!

 

A few weeks back I went on a girls’ trip to Malmö with two of my favorite girls, who I studied with at uni. Safely arrived on the other side of Oresund the schedule quickly read lunch. After having spotted the word burger on the menu the choice quickly fell on Köttbaren (red. the Meat Bar). We were met two sweet Swedish guys, who quickly found a table for us in the otherwise busy restaurant. 

 

The decor is cool and rustic. A butcher stands in the bar, where you can pick a piece of meat for your dinner. Our order included two cheeseburgers and a längkok with pork, potatoes and a sauce, which happened to be the two items they had on the lunch menu that day. Delicious burger and really good service. I didn’t fully understand everything they said, but they were really nice. I’m coming back. 

 

Try their panna cotta with forest fruits. It’s gooood!

 

Gamla staden, 211 25 Malmö

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet

Næsten up to date på hinandens liv efter en god, lang frokost (den slags tager tid, når man er tre piger der alt for sjældent ses) blev der tid til lidt shopping, inden det blev tid til en lille fika. Jeg elsker ordet fika, det lyder jo bare virkelig rart. Og det var denne fika bestemt også. Den blev holdt på Lilla Kafferosteriet, den fineste café med forstyrrende mange etager eller niveauer, som man vil. Jeg blev seriøst væk der pigerne flere gange derinde.

 

I fastelavnssæsonens ånd bestilte vi to semlor – og en kanelsnurra. Og kaffe, naturligvis. Det var en af de bedste latter jeg har fået længe og min semla gjorde panna cottaen fint selskab. Jeg var dog meget mæt bagefter. Kanelsnurraen var også helt perfekt. Lad mig sige det kort, tag ind på Lilla Kafferosteriet og forkæl dig selv til en lille fika.

 

Almost up to date with each others’ lives after a nice long lunch (that stuff takes time, when you’re three girls that don’t see each other nearly often enough), we did some shopping, before it was time for a little fika. I love the work fika, it just sounds so nice. And this fika definitely was. We had it at Lilla Kafferosteriet, the prettiest little café with a disturbing amount of floors or levels. I seriously got lost from the girls several times in there.

 

In the spirit of the shrovetide season we ordered two semlor – and a cinnamon swirl. And coffee, obviously. It was one of the best lattes I’ve had in a long time and the semla served as great company for the panna cotta. However, I was very full afterwards. The cinnamon swirl was perfect too. Let me put it simply, go to Lilla Kafferosteriet and treat yourself to a little fika. 

 

Lilla Kafferosteriet, Baltzarsgatan 24, 211 36 Malmö

Malmö

Malmö

Malmö

Malmö

DSC05729

DSC05743

DSC05734

Tacos

Tacos

Turen endte med chihuahuakys og middag hjemme hos Anso og sin kæreste Sebastian, som havde lavet mad til os – igen. Totalt overskudsagtigt ikke? Jeg skal genskabe den ret snart. Tacos med laks, ananassalsa og limemayo er seriøst min nye livret.

 

The trip ended with chihuahua-kisses dinner at Anso and her boyfriend Sebastian’s, who had cooked dinner for us – again. Amazing right? I have to try to recreate that dish soon. Tacos with salmon, pineapple salsa and lime mayo is seriously my new favorite dish.