Cookies med peanuts og mørk chokolade

marts 30, 2014 at 07:49

Cookies med peanuts og mørk chokolade

Cookies med peanuts og mørk chokolade

Cookies med peanuts og mørk chokolade

Cookies med peanuts og mørk chokolade

Cookies med peanuts og mørk chokolade

Cookies med peanuts og mørk chokolade

Hvis jeg er hjemme, så er søndag oftest bagedag. For et par uger siden gik min søndag i køkkenet med at bage stenalderbrød og de her lækre cookies med peanuts og mørk chokolade. For hvad er der ikke at kunne lide med kombinationen af chokolade og peanuts? Denne her opskrift har hverken mel eller smør, men til gengæld peanutbutter, peanuts og mørk chokolade, så helt sund er den ikke, men det gør den bestemt ikke mindre lækker. Inspireret af denne opskrift baskede jeg på rekordtid en dej sammen og efter en tur i ovnen duftede hele lejligheden af de skønne friskebagte cookies. Da det blev mandag var alle småkagerne væk…

 

Cookies med peanuts og mørk chokolade:  

ca. 15 stk.

 

230 g chunky peanutbutter

110 g rørsukker

40 g brun farin

1 stort æg

1/2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1/2 tsk salt

60 g mørk chokolade

60 g saltede peanuts (Jeg brugte Kim’s)

 

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Kom peanutbutter, sukker, æg, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål, og rør godt.
  • Hak chokoladen og vend den i dejen.
  • Tilføj hele peanuts.
  • Form dejen til små kugler, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem halvflade.
  • Drys med lidt havsalt.
  • Bag dem i ca. 15 minutter.
  • Tag dine cookies ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

 

English: When I’m home Sunday is most often baking day. A few weeks back my Sunday in the kitchen was spent baking Stone Age bread and those delicious cookies with peanuts and dark chocolate. Because what’s not to like about the combination of chocolate and peanuts? This recipe uses neither flour or butter, but instead peanut butter, peanuts and dark chocolate, so it’s not quite healthy, but that doesn’t make it less delicious. Inspired by this recipe (in Danish) I mixed together a dough in no time and after a trip in the oven the entire apartment smelled divine. By Monday all the cookies were gone…

Cookies med peanuts og mørk chokolade

Cookies med peanuts og mørk chokolade