Photo Diary from Paris – Day 1

februar 26, 2014 at 11:24

DSC04656

Paris

DSC04673

Puppies

Notre Dame

A couple dancing

Her kommer endelig den første del af min kombinerede fotodagbog og tips til Paris. Efter at have ankommet sent til Paris fredag aften, havde vi en stille og rolig morgen. Vi legede ‘fire piger og et badeværelse’, hvilket faktisk gik overraskende smertefrit. Jeg vågnede virkelig tidligt, så jeg præsterede at stå op tage tøj på, lægge makeup og ordne hår og gå tilbage i seng, inden der var liv i lejligheden. Vi boede som sagt hjemme hos Sams søde veninde og tidligere kollega, Vivian, som er udlånet af sit firma til Paris. Det har lykkes hende at finde den fineste parisiske lejlighed smæk i centrum for det hele. 5 minutter fra Louvre, metrostop og operaen. En virkelig lækker placering.

 

Omkring kl. 11.30 fik vi alle piger ud af lejligheden og klar til fri leg i Paris. Meget optimistiske gik vi op til operaen for at undersøge om vi kunne få billetter til en ballet en af dagene. Det kunne vi selvfølgelig ikke. Den ellers venlige billetmand sagde, at de normalt bliver revet væk, men at vi kunne komme tilbage dagen efter to timer inden showstart, så var der måske mulighed for, at vi kunne få nogle billetter helt bagerst, hvor vi dog ikke ville kunne se scenen, men nyde musikken. Det blev så et nej tak. Note til selv: Næste gang du skal til Paris, så book billetter til ballet i god tid.

 

English: Here comes the first part of my combined photo diary and tips for Paris finally. After having arrived late in Paris Friday night, we had a nice and quiet morning. We played ‘four girls and a bathroom’, which actually worked surprisingly pain free. I woke up super early, so I managed to get up, get dressed, put on makeup, do my hair and then go back to bed, before there was life in the apartment. We stayed in, as mentioned previously, Sam’s sweet girlfriend and former colleague’s, Vivian, apartment, who’s in Paris for work. She’s managed to find the cutest Parisian apartment smack in the center of everything. 5 minutes away from Louvre, a metro stop and the opera. Such a perfect location. 

 

Around 11.30 AM we finally managed to get all four girls out of the apartment and ready for a day of fun in Paris. Very optimistically we walked up to the opera to see if we could get tickets for the ballet on one of our days in Paris. That was of course not the case. The otherwise friendly salesman said that the tickets are normally gone in hours after release, but we could come back the next day two hours before show start, then there might be a possibility that we could get tickets way in the back, where we wouldn’t be able to see the stage, just enjoy the music. Thank you, but no thank you. Note to self: Next time you’re going to Paris book tickets for the ballet in advance.  

Le Pré Verre

Le Pré Verre

Le Pré Verre

Le Pré Verre

Le Pré Verre

Le Pré Verre

Le Pré Verre

Når man er sent ude af døren bliver det hurtigt frokosttid. Dagen forinden havde pigerne booket bord til frokost på en hyggelig lille fransk bistro Le Pré Verre. Vi blev mødt af knaldrøde vægge, summende atmosfære og en venlig tjener, som gav os alle en lille rød rose. Vi blev vist til vores to små borde, som begge blev rykket ud, så to af os kunne glemme os ind på bænken, hvorefter bordene blev skubbet tilbage. Godt man ikke skulle ud og toilettet…

 

Prøv deres sprøde and med porre og grønne æbler serveret med karry emulsion sauce.

 

When you take your time getting out the door lunchtime comes quickly. The day before the girls’ had booked a table for lunch at a cozy little French bistro Le Pré Verre. We were met by bright red walls, a buzzing atmosphere and a friendly waiter who handed us all a rose each. We were shown to our two small tables, which they pulled out, so two of us could scooch in on the bench and then they put them back. Good thing no had to go to the bathroom…

 

Try their crispy duck with leeks and green apples served with curry emulsion sauce. 

 

Le Pré Verre, 8 Rue Thénard, 75005 Paris

Le Bon Marché

Le Bon Marché

Celine bag

Le Bon Marché

DSC04729

Champagne

Le Bon Marché

Le Bon Marché

Le Bon Marché

Med fulde maver drog vi på shoppingseventyr i shoppingscenteret Le Bon Marché, som gemte på alverdens skatte. Vi slentrede rundt blandt alt det lækre tøj med mærker som Alexander Wang, Chloé, Céline og Phillip Lim, og sukkede højlydt ved synet af prisskiltene. Helt nede i bunden af centret er den lækreste mad- og bageafdeling med alt til madgladesjæle. Vi blev budt på champagne, som vi selvfølgelig ikke kunne takke nej til. Jeg kunne nemt have shoppet mig fattig dernede i krymmel, cupcakeforme, viskestykker og franske delikatesser.

 

With full stomachs we carried on a shopping adventure in the mall Le Bon Marché, which revealed a world of treasures. We pondered around among all the amazing clothes with brands like Alexander Wang, Chloé, Céline and Phillip Lim, and sighed loudly when turning the price tags. Way down in the bottom of the mall is the most incredible food and baking section for any foodie. We were offered a glass of champagne which we obviously couldn’t decline. I could easy have shopped myself senseless down there in sprinkles, cupcake baking cups, tea towels and French delicacies. 

 

Le Bon Marché, 24 rue de Sèvres, 75007 Paris

Poiláne

Poiláne

Poiláne

Et tip jeg hurtigt lærte i Paris er, der hvor franskmændene selv står i kø til langt ud på gaden, der vil du også hen. Det lille franske bageri Poiláne var et af de steder. Det viste sig, at bageriet er kendt for sit brød, så der blev indkøbt lidt forskellige kulhydratfyldte lækkerier med hjem til næste morgen. Netop morgenmaden, synes jeg, er en klar fordel ved at bo privat (eller leje en lejlighed) i lande som Frankring og Italien, hvor de ikke har samme morgenmadskultur som os. På hoteller består deres morgenmad oftest af kedelige croissanter, espresso og cornflakes. Hos Vivian levede jeg af en af mine alleryndlings citronyoghurter og en bagel med cream cheese og laks. Bare så der var lidt i min mave at stå imod med.

 

A tip I quickly learned in Paris is that where ever the French are lining up out in the street, you want to go there. The little French bakery Poiláne was one of those places. It turned out that the bakery is known for its bread, so there were purchased some different carb-filled treats for the next morning. Namely breakfast, I think, is a clear advantage of staying private (or renting an apartment) in countries like France and Italy, where they don’t share our breakfast culture. At hotels their breakfast usually consists of croissants, espresso and cornflakes. At Vivian’s I lived of my very favorite lemon yogurt and a bagel with cream cheese and salmon. Just so I had a little in my stomach to get me by. 

 

Poiláne, 8 rue du Cherche-Midi, 75006 Paris

Charlotte

Charlotte

Efter lidt mere byvandring blev det tid til en kaffepause. Den blev nydt på den fineste café ved navn Charlotte. I samme gade som Poiláne. Vi fik ikke andet end vores kaffe, den ville jeg nok ikke komme igen for. Frankmændene er håbløse til kaffe, hvis du spørger mig, men deres tarte au citron meringue så fantastisk ud. Den har hjemsøgt mig lige siden. Hvorfor bestilte jeg ikke bare et stykke? Jeg må tilbage!

 

After some more city wandering it was time for a coffee break. It was enjoyed at the prettiest café called Charlotte. In the same street as Poiláne. We didn’t get anything else than a coffee, and the coffee alone I would probably not return for. The French are hopeless at coffee, if you ask me. But their tarte au citron meringue looked amazing and has been haunting me ever since. Why didn’t I just order a piece? I need to go back!

 

Charlotte, 20 rue du Cherche-Midi, 75006 Paris

Crepes

Crepes

Mere slentering og ‘se’ og ‘se der’ ved synet af gadernes små finurligheder. En crepe med citron og sukker fra en gadevogn ved metrostoppet på vej hjem inden nattens udskejelser.

 

More pondering about and ‘see’ and ‘see there’ when spotting the streets’ little quirks. A crepe with lemon and sugar from a food cart by the metro stop on the way home before the night’s adventures. 

Paris by night

Paris by night

Spring restaurant

Spring restaurant

Spring restaurant

Spring restaurant

Spring restaurant

Spring restaurant

Spring restaurant

Spring restaurant

Spring restaurant

Spring restaurant

Et bad, lidt rosé champagne, min nye buksedragt, pumps (med bare tæer!) og rød læbestift, så var jeg klar til at udforske Paris by night. Den aften blev turens fødselar, Marissa, fejret med en fødselsdagsmiddag på restauranten Spring. En millionmillard retter, sådan rundt regnet og den bedste halvtørre Riesling. Her blev jeg også et år ældre, da jeg spiste (og kunne måske endda lide) min allerførste østers. Det var et sandt festmåltid med en prix fixe menu bestående af østers, kammuslinger, suppe, fisk, en due så rød, at den nok stadig kunne flyve og et orgie af desserter. En kæmpemæssig eclair med det skønneste fyld, der smagte præcis som det inde i Ferrero Rocher, skøn rispudding, syltede søde pærer og en kraftig chokoladeis drysset med dejligt knas.

 

Vi blev placeret ved et stort træbord i restaurantens kælder og jublede i vores stille sind over ikke at være klemt totalt inde, selvom det nu også har sin (franske) charme. The rustikke stenvægge og det dæmpede lys satte scenen for en hyggelig stemning.

 

Du kan ikke selv vælge din menu, du får hvad der bliver serveret og en menu koster 84 euro, men hvis du er villig til at udvide din horisont og slippe kontrollen for en aften, så er Spring helt klart et besøg værd.

 

A bath, some rosé champagne, my new jumpsuit, pumps (with bare feet!) and red lipstick, then I was ready to explore Paris by night. That night the trip’s birthday girl, Marissa, was celebrated with a birthday dinner at the restaurant Spring. Around some one billion dishes and the best semi-dry Riesling. Here I also turned a year older, when I tried (and maybe also liked) my very first oyster. It was a total feast with a prix fixe menu consisting of oysters, scallops, soup, fish, a pigeon so red it probably still could fly and an orgie of desserts. A gigantic eclair with the loveliest filling that tasted exactly like what’s inside of Ferrero Rocher, a wonderful rice pudding, pickled sweet pears and a rich chocolate ice cream sprinkled with crunch. 

 

We were seated at a massive wooden table in the restaurant’s basement and thanked God we weren’t totally squeezed in, although it has its (French) charm too. The rustic stone walls and the dimmed lights sat the scene for a lovely ambience.

 

You can’t choose your own menu, you get what is served and a menu costs 84 euros, but if you’re willing to broaden your horizon and let go of control for a night then Spring is definitely worth a visit. 

 

Spring Restaurant, 6 rue Bailleul, 75001 Paris