Snackens år

januar 15, 2014 at 22:13

Cookies med Toms skildpadder

{Cookies med Toms skildpadder // Cookies with ‘Toms turtles}

Mini pølsehorn

{Mini pølsehorn med sesam // Mini pigs in a blanket}

Rugbrødshapsere

{Rugbrødshapsere // Rye bread bits}

Græskarboller

{Græskarboller // Pumpkin rolls}

{Chokolade-banan cupcakes // Chocolate-banana cupcakes}

{Hjemmelavet koldskål // Homemade ‘koldskål’}

Æble med kanel og lime

{Æble med kanel og lime // Apple with cinnamon and lime}

Amerikanske pandekager med blåbær

{Amerikanske pandekager med blåbær // Blueberry pancakes}

 

Jeg har fundet på noget, som jeg næsten vil kalde genialt. I hvert fald tæt på. Jeg er faktisk ked af, at jeg ikke deler det med jer før nu. I ved godt, hvordan januar er fyldt med januarfortsæt og de fortsæt er oftest en smule deprimerende eller i hvert fald ikke særlig festlige? Mange vil starte med at løbe, tabe sig eller blive mere organiserede, men allerede d. 2. januar, som drengen og jeg stod i elevatoren på vej ned for at ordne vasketøj, slog det mig. 2014 skal ikke været løbeturens år eller året for vægttab, nej 2014 skal være snackens år. Fordi snacking er altid en god idé.

 

Herhjemme er vi megasnackere og næsten alt falder under vores definition af snacks, men vores hovedsnackitems inkluderer: Click Mix, nachos, bland-selv-slik og hjemmebag. Vindruer og mandler og rosiner, hvis det skal være lidt sundt. Derudover har vi nogle personlige favoritter, som ikke nødvendigvis deles af den anden. Mine er blandt andet: salt lakrids, Tom’s skildpadder, Toffifee, clementiner, hjemmelavet müsli og kiwier. Jeg vil dog ikke gå så langt at sige, at alle tingene skal snackes i løbet af en uge. Man kunne jo også vælge kun sunde snacks en uge eller to.

 

Modsat hvordan det måske lyder er formålet ikke at tage på, men at give sig selv lov til de små lækre snacks, som gør dagen lidt mere rar og giver energi til lige at gøre sig lidt mere umage. Uanset om det er at gøre sig umage med ikke bare at ligge på sofaen hele aftenen, lave ekstra lækker aftensmad til ens familie, ikke snerre eller tage cyklen, selvom det regner.

 

I går introducerede min kusine A hashtagget #snackensår på Instagram. Det fik mig til at grine så højt. Det vil jeg begynde at bruge og jeg synes I skal gøre det samme. Så kan vi inspirere hinanden til lækre snacks, så vi kan få nye idéer til at fejre snackens år.

 

English: I’ve come up with something that I’m almost inclined to call brilliant. It’s close anyway. I’m sorry I haven’t gotten around to share it with you earlier. You know how January is filled with New Year’s resolutions and those resolutions are often at bit depressing or at least not very festive? Many want to start running, loose weigh or get more organized, but already January 2, as the boy and I stood in the elevator on our way down to do laundry, it hit me. 2014 isn’t going to be the year to take up running or loose weight, no 2014 is going to be year of snacking. Because snacking is always a good idea. 

 

Here at our house we’re mega-snackers and almost everything falls under our definitions of snacks, but our main snacking items include: Click Mix, nachos, mix-it-your-self-candy and home-baked goods. Grapes and almonds and rains if it has to be a little more healthy. Additionally, we have some personal favorites that isn’t necessarily shared by the other. Among other things my include: salty licorice, Tom’s turtles, Toffifee, clementines, homemade muesli and kiwifruit. Yet I wouldn’t go as far as to say you should snack all those things during a week. You could also choose only to eat healthy snacks a week or two. 

 

Contrary to what it might sound like the goal isn’t to gain weight, but letting yourself have those little delicious snacks that makes your day a little bit better and give you the energy to try harder. Regardless if it’s trying harder not to lie on the couch all night, cook an extra nice dinner for your family, not being short-tempered or just take the bike even though it rains. 

 

Yesterday my cousin A introduced the hashtag #yearofsnacking on Instagram. It made me laugh so hard. I’ll definitely start using it and I think you should do the same. That way we can inspire each other to delicious snacks, so we can get new ideas to celebrate the year of snacking.