Rome Mini-Guide

december 29, 2013 at 21:24

Peterskirken

Rome

Rome

The Vatican Museums

Pizza al taglio

Rome

 Pizzarium

Colosseum

DSC07895

Trastevere

Jeg kan på ingen måde siges at være ekspert i Rom, jeg var der kun i tre hele dage, men jeg blev nogle vigtige erfaringer rigere, som jeg tænker, at andre vil kunne få glæde af. Det er er meget muligt den mest random guide nogensinde, men der er nok også nogle tips til byen man nok ikke finder andre steder.

 

Lidt praktisk:  

Der er få offentlige toiletter i Rom, og de få der er er virkelig usle. Oftes er der ikke noget bræt. Derudover var der tit ikke noget papir tilbage, og flere gange var der ingen sæbe eller kun koldt vand. Jeg oplevede forskellige kombinationer af de fire mangler, men oftest var flere end to mangler til stede. Så hav altid en pakke kleenex og nogle vådservietter på dig.

 

Lad være med at veksle dine penge i Rom. Den fejl begik jeg nemlig og jeg kom til at betale et veksle gebyr på €60. Av av av.

 

Sightseeing tips:

Book billetter til Vatikanet og Colosseum hjemmefra. Husk at køb en billet til både Vatikan Museet, det Sixtinske kapel og Peterskirken i én, ellers skal du stå i kø igen for at komme ind i Peterskirken. Du kan købe billetter til Vatikanet her og dine billetter til Colosseum lige her. Husk din booking reservation, der skal ombyttes til en billet inde i Colosseum.

 

Sørg for at sætte tid af til bare at nyde byen og dens stemningen. Sæt nogle timer af til bare at gå rundt i de små smalle, charmerende brostensgader og bliv væk fra turistmængden. Inden du ser dig om, står du sikkert ved én af Roms mange fantastiske seværdigheder, som for eksempel Campo de’ Flori, Piazza Navona eller La Fontana de Trevi.

 

Offentlig transport: 

Vi brugte både bus, metro og sporvognen, da vi var i Rom, og det hele fungerede relativt smertefrit. Der er kun to metrolinjer i Rom, så det er ret nemt at holde styr på. De er også gode til at skrive på oversigterne over stationerne, hvilke attraktioner der ligger ved stoppet. Men det er værd at vide, at metroerne ikke kører helt så tit eller regelmæssigt, som herhjemme, og de bliver bare proppede med mennesker. Særligt omkring Termini, som er deres hovedbanegård. Jeg har aldrig stået så tæt på store behårede svedige mænd (og jeg beder til at det ikke kommer til at ske igen), som på de metroturer.

 

Billetter til både metro, bus og sporvogn kan købes i diverse små caféer/barer, aviskiosker samt deres tobaksbutikker. En billet koster €1,5 og gælder for én tur med metroen eller 75 minutter med alle busser. Du skal stemple billetten for at den gælder.

 

Spisesteder:  

Selvom vi kun havde tre hele dage i Rom, så nåede vi at spise en hel masse lækker mad. Jeg kan blandt andet anbefale:

 

Pizzarium – Pizza al taglio (pizza slides). Der er ingen siddepladser, men du kan sætte dig på en kantsten og nyde dine pizza slides.

Via della Meloria, 43 00136 Roma ‎(Tæt på Vatikanet og Cipro metro station)

 

La Boccacoia – Pizza al taglio (pizza slides). Sæt dig og nyd dine slides i hyggelige Trastevere-bydelen.

Via di Santa Dorotea 2, Roma

 

Innocenti – Lækre italienske kager. Prøv deres ‘Brutti ma Bouni’ (grimme med gode) småkager

Via della Luce 21, 00153 Roma

 

Bar del Fico – Nyd en apéritif inden maden eller en kaffe, mens du ser på mennesker

Piazza del Fico, 26-28, 00198 Roma

 

Fatamorgana – Ægte italiensk gelato. De har mange spændende smage og deres gelato er tilmed økologisk

Via Roma Libera 11, 00153 Roma

 

Sidst, men bestemt ikke mindst, vil jeg klart anbefale at tage på en food tour. Det var nok højdepunktet på vores tur, men sørg for at book turen til en af de første dage, så du har mulighed for at komme tilbage til nogle af de restauranter du besøger på turen. For tro mig, det vil du have lyst til! Læs om min food tour-oplevelse med Eating Italy her.

 

English: I’m in no way an expert on Rome, I were only there for three whole days, but I made some important observations, which I think others can benefit from. This might very well be the most random guide ever, but I’m guessing there’ll be some pointers to the city that you won’t find anywhere else. 

 

Some practicalities:

There are very few public restrooms in Rome, and the few you do find are in very bad shape. Often there isn’t a seat. Furthermore, there often isn’t any paper left, and several times there weren’t soap or only ice-cold water. I experienced various combinations for the four defects, but most often more than two are presents. So always carries some kleenex and hand sanitizer with you.

 

Don’t exchange your money in Rome. I made that mistake and paid €60 to exchange my money. Ouch.

 

Sightseeing tips:

Make sure to book tickets for the Vatican and the Colosseum from home. Remember to buy a ticket for both the Vatican Museum, the Sistine chapel and St. Peter’s Basilica in one ticket, otherwise you’ll have to stand in line all over again to get into St. Peter’s Basilica. You can buy your tickets for the Vatican here and your tickets for Colosseum right here. Remember your booking reservation for Colosseum, it has to be exchanged for your actual tickets inside the Colosseum. 

 

Make sure to leave time to just enjoy the city and its atmosphere. Plan to have a least a few hours to just wonder around the small, charming cobbled streets and get lost from all the tourists. Before you realize you’ll probably be next to one of Rome’s many incredible attractions like Campo de’ Flori, Piazza Navona or La Fontana de Trevi.

 

Public transportation:

We used both the busses, metro and tram, when we were in Rome, and everything was relatively hassle free. There are only to metro lines in Rome, so that’s pretty easy to keep track of. The Romans are also good at writing which attraction is close to the station on the metro line maps. However, it’s worth noting that the metros don’t run as often or as timely as in Copenhagen, and they get really cramped. Especially near Termini, which is the central station. Never in my life have I stood so closely to big hairy sweaty men (and I pray it’ll never happen again), like on those metro rides.

 

You can buy your tickets for both the metro, busses and tram at various little cafés/bars, newspaper stands and their tobacco kiosks. A ticket costs €1,5 and is good for one trip with the metro or 75 minutes with all busses. You need to remember to stamp your ticket to validate it.

 

Places to eat:  

Even though we only had three whole days in Rome we managed to eat a lot of delicious food. Among other things I can recommend:

 

Pizzarium – Pizza al taglio (pizza slides). There aren’t any places to sit, but you can just sit on the curve and enjoy your slides.

Via della Meloria, 43 00136 Roma Italy‎ (Close to the Vatican and Cipro metro station)

 

La Boccacoia – Pizza al taglio (pizza slides). Sit and enjoy your pizza slides in the lovely Trastevere area.

Via di Santa Dorotea 2, Roma

 

Innocenti – Delicious Italian cookies and cake. Try their ‘Brutti ma Bouni’ (ugly but good) cookies

Via della Luce 21, 00153 Roma

 

Bar del Fico – Enjoy an apéritif before dinner or a coffee while people-watching

Piazza del Fico, 26-28, 00198 Roma

 

Fatamorgana – Real Italian gelato

Via Roma Libera 11, 00153 Roma

 

Last, but not least, I can definitely recommend to go on a food tour. It was probably the highlight of our trip, but make sure to book your trip for one of your first days in Rome, so you have the opportunity to go back and visit some of the restaurants you get introduced to on the tour. Believe me you’ll want to go back! Read about my food tour experience with Eating Italy here.