Rensdyr-brownies

december 15, 2013 at 18:53

 Reindeer-brownies

Reindeer-brownies

Reindeer-brownies

Rensdyr-brownies

Jeg faldt over idéen med at lave rensdyr-brownies tilbage da jeg boede i USA for 8 år siden. Jeg har faktisk bagt dem før mit første år på CBS, men det var længe inden jeg blev mere rutineret i køkkenet, så de endte som de hårdeste, tørreste brownies i verdenshistorien. I år skulle de så have et forsøg til og denne gang blev de mere bedre. Faktisk rigtig gode. Jeg har været på udkig efter en opskrift på brownies med en jævn, glat overflade. Min normale farvorit brownieopskrift bliver nemlig aldrig pæn og glat, men så er den til gengæld super lækker. Det var denne brownieopskrift heldigvis også, det er en opskrift fra kagebloggen over dem alle Copenhagencakes med ganske få modifikationer.

 

Rensdyr-brownies:

ca. 10 stk. 

 

70 g hvedemel
1 1/2 tsk salt
2 spsk kakaopulver
110 g smør
90 g mørk chokolade
200 g sukker
2 tsk vaniljepulver
3 æg

Evt. valnødder, hakkede

 

Pynt:

Røde og blå M&M’s

Mini pretzels (jeg fandt mine i Tiger)

 

 • Forvarm ovnen på 180 grader.
 • Bland mel, kakaopulver, vaniljepulver og salt sammen i en skål og sæt til side.
 • Smelt smør og chokolade sammen i vandbad.
 • Bland halvdelen af sukkeret i chokoladeblandingen og rør godt.
 • Fjern skålen fra vandbadet.
 • Hæld blandingen over i en større røreskål.
 • Den anden halvdel af sukkeret og æggene piskes sammen i en skål.
 • Hæld langsomt halvdelen af sukker-/æggeblandingen i chokoladeblandingen, mens du rører konstant.
 • Pisk resten af æggeblandingen med el-pisker til den bliver tyk og hvid (ca. 3 minutter).
 • Vend melblandingen og hakkede valnødder i chokoladeblandingen.
 • Vend forsigtigt den piskede æggeblanding i chokoladeblandingen.
 • Dejen hældes i en form og kagen bages i ca. 35 minutter ved 180 grader.
 • Lad kagen køle helt af, inden du skærer den i trekanter og pynter dem med M&M’s og pretzels.
 • Server for børn og barnlige sjæle ;)

 

English: I fell over the idea with making reindeer-brownies back when I lived in the States 8 years ago. I’ve actually baked them before my first year at uni, but that was long before I got more skilled in the kitchen, so they ended up as the dries, hardest brownies in the history of the world. This year I thought I should give them a try again and this time they were much better. Actually really good. I’ve been searching for a recipe for brownies with an even, smooth surface. My usual all-time favorite brownie recipe ever gets nice and even, but they taste amazing. Luckily this recipes does too, it’s a recipe from the cake blog over them all Copenhagencakes with very few alterations.