Hvid gløgg med citron og hyldeblomst

december 10, 2013 at 21:54

Hvid gløgg med citron og hyldeblomst

Hvid gløgg med citron og hyldeblomst

Hvid gløgg med citron og hyldeblomst
Hvid gløgg med citron og hyldeblomst
For mig er gløgg en essentiel del af julen. Jeg er ikke så meget til det der rosin- og mandelsnask nede i bunden, men selve gløggen synes jeg er mægtig dejlig. Da jeg faldt over en hvid gløgg her, var jeg nødt til at eksperimentere med sådan en selv. Søndag havde den mindste og jeg store julebagedag, som blev afsluttet med mine forældre og den mellemste kom ind til masser af nybagte godter og en omgang hvid gløgg med citron og hyldeblomst til de voksne. Drengen synes, at det bare lød som en varm lemonade, men selv han blev positivt overrasket over, hvor frisk og lækker smagen var, men også stadig julet med toner af kardemomme og kanel. Jeg kan kun anbefale jer at lave den selv – enten når der kommer julegæster eller til en hyggelig stund under varme tæpper på sofaen. Den kan serveres både varm eller kold, men i min verden er gløgg altid varm.

Hvid gløgg med citron og hyldeblomst:

5-6 personer

 

5 kanelstænger
10-12 kardemommekapsler
100 g rørsukker
1 økologisk citron, i skiver
1 fl hvidvin
2,5 dl hyldeblomstsaft

 

  • Kom hvidvin, hyldeblomstsaft, rørsukker, kanelstænger, kardemommekapsler og citronskiver i en gryde.
  • Varm blandingen op og lad det småsimre i 10 minutter. Den skal ikke koge, så fordamper alkoholen.
  • Smag til med sukker og hyldeblomstsaft.
  • Fjern citronskiverne, så du undgår, at gløggen bliver bitter.
  • Spæd evt. til med en smule kogt varmt vand.
  • Server i glas, der kan tåle varme og med en lille kanelstang som pynt.

 

English: Too me mulled wine is an essential part of Christmas. I don’t care much for that raisin and almond gooey stuff in the bottom, but the mulled wine itself I really like. When I stumbled upon a white mulled wine I simply had to give it a try. Sunday the youngest and I had a massive Christmas baking day, which ended with our parents and the middle one came into the city for freshly baked goods and white mulled wine with lemon and elderflower for the grown-ups. The boy thought that it just sounded like a hot lemonade, but even he was pleasantly surprised by how fresh and delicious the taste was, but still christmassy with notes of cardamom and cinnamon. I can only recommend you to try it yourself – either when having guests over during Christmas or for a quite moment under warm blankets on the couch. It can be served both hot or cold, but in my world mulled wine is always hot.