Rødbedesalat med rucola og gedeost

november 2, 2013 at 17:37

Rødbedesalat med gedeost

 Rødbedesalat med rucola og gedeost

Rødbedesalat med rucola og gedeost

Rødbedesalat med rucola og gedeost

Jeg er sådan en heldig kartofel, at jeg har verdens bedste kantine på mit arbejde. Eller det vil sige heldigt, fordi det giver mig mulighed for at smage en masse forskellige lækre retter og giver mig en masse inspiration, men altså ikke særlig godt for min talje…Netop denne rødbedesalat med rucola og gedeost var nok en salat jeg aldrig ikke have givet mig i kast med. Dels fordi jeg fejlagtigt troede, at gedeost var en ulden ost, men det er det altså ikke. I hvert fald ikke, når man rister den lækker og gylden i ovnen med honning. Det er en super nem salat, som gør sig rigtig godt til efteråret, hvor rødbeder er i sæson. Jeg tænker, at man også sagtens kunne lave den med græskar i stedet for eller sammen med rødbederne.

 

Rødbedesalat med rucola og gedeost: 

6 personer

 

600 g rødbeder

200 g rucola

100 g gedeost, en rulle

60 g solsikkekerner

2-3 spsk honning

Salt og peber

 

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Vask og skræld rødbederne og skær dem i skiver. Kom dem i et ildfast fad. Drys med salt og peber. 
  • Bag rødbederne i ovnen i ca. 25 min. Tjek med en gaffel om de har den konsistens du godt kan lide. Jeg kan godt lide, at de har lidt bid.
  • Skær rullen med gedeost ud i tynde skiver. Placér dem på en bageplade med bagepapir.
  • Hæld honning udover gedeost skiverne og bag dem i ovnen i ca. 10 min. til de er fine og gyldne.
  • Mens rødbederne og gedeosten er i ovnen, ristes solsikkekernerne på en tør pande.
  • Lad rødbederne og gedeosten køle af.
  • Skyld rucolaen grundigt og dub den tør med lidt køkkenrulle.
  • Vend rucola og rødbeder sammen i en skål og drys med gedeost og solsikkekerner.

 

English: I’m such a lucky girl to have the world’s best canteen at my work. Or lucky because it allows me to try many different dishes and gives my lots of inspiration, though not particularly for my waistline…This beetroot salad with aruluga and goats’ cheese was probably a salad I’d never have even considered. Partly because I mistakenly thought that goats’ cheese was a wolly cheese, but it actually isn’t. At least not when you grill it nice and golden in the oven with honey. It’s a super easy salad and perfect for fall, where beetroots are in season. I’m thinking that you also easily could make it with pumpkin instead or with the beetroots.