Photo Diary from Rome – Day 3

november 4, 2013 at 21:25

 Colosseum

Ticket for Colosseum

Colosseum

Colosseum

Colosseum

Colosseum

Colosseum

Colosseum

Colosseum

Colosseum

Colosseum

Colosseum

Palatino

Palatino

Palatino

A pink rose

Roman Forum

Roman Forum

Roman Forum

Roman Forum

Roman Forum

Roman Forum

Roman Forum

Rome

Rome

Trastevere

Pizza at La Boccaccia

Pizza at La Boccaccia

Basilica di Santa Maria in Trastevere

Basilica di Santa Maria in Trastevere

Basilica di Santa Maria in Trastevere

Trastevere

Trastevere

Vespa

Rome in October

Isola Tiberina

Vores tredje og sidste dag gik med, ja I har nok gættet det, nemlig en tur til Colosseum. Netop Colosseum var nok den seværdighed jeg havde glædet mig allermest til at se i Rom. Ligesom ved Vatikan-besøget, havde jeg køb billetter hjemmefra, hvilket viste sig at være rigtig smart, for er du vimmer der var mange mennesker! Det eneste lille irrationsmoment var, at jeg havde købt billetter til kl. 11, fordi jeg ikke viste hvor lang tid det ville tage at komme derhen fra vores Bed & Breakfast. Så vi var der allerede kl 10, men der ville de ikke lukke os ind – først kvart i måtte vi komme ind og få byttet vores booking til en billet, som så gjaldt til både Colosseum og det omkring liggende Palatino (et af de ældste områder i Rom med bl.a. ruiner fra gamle paladser) og Foro Romano (en gammel plads (eller plaza) med adskillige imponerende ruiner, der har fungeret som centrum for livet i Rom). (Du kan booke dine billetter hjemmefra lige her – husk din booking reservation, der skal ombyttes til en billet i Colosseum).

 

Hvis du ikke har tid til at gå og se både Palatino og Foro Romano, så ville jeg vælge Foro Romano, da det er den del fra har flest velbevarede ruiner af f.eks. imponerende templer. Men fra Palatino bakken har man en god udsigt udover Foro Romano. Alt i alt brugte vi nok en time eller halvanden inde i selve Colosseum og cirka to på at gå rundt om se de omkringliggende ruiner. Husk at medbringe vand og evt. en snack, da der er absolut intet derude, og meget lidt skygge på en solrig dag.

 

Resten af eftermiddagen blev tilbragt i den hyggelige bydel Trastevere, som ligger på den anden side fra floden Tevere. Her fik vi den lækreste pizza på La Boccaccia og en tiltrængt pause til vores trætte fødder. Trastevere er en virkelig lille hyggelig del af Rom med masser af fortorvscaféer, barer og masser af små hyggelige gader med den helt særlige italienske charme. Jeg ville egentlig have boet i bydelen – og troede også, at vi skulle indtil vi har ankommet til vores Bed & Breakfast, som viste sig at ligge (meget langt væk) i den stikmodsatte retning. Imponerende selv for mig. Her er også Basilica di Santa Maria in Trastevere et besøg værd. En utrolig smuk kirke, som ikke ser ud af meget udefra.

 

Som eftermiddag var ved at blive til aften, gik vi over broen til den lille ø, Isola Tiberina, hvor vi skulle mødes med vores food tour-gruppe. Her sad vi foran kirken og bare nød solens stråler. Aftenens food tour kan man vist på mange måder sige blev turens højdepunkt (og kilden til de gode madtips og -oplevelser, som jeg har lovet at dele med jer), så det fortjener altså sit eget indlæg.

 

English: Our third and last day in Rome was spent, yeah you probably guessed it already, with a visit to Colosseum. Colosseum was probably one of the sights I’d been most excited about experiencing in Rome. Like with the visit to the Vatican, I’d bought my tickets online from home, which turned out to be a good idea, because there were a lot of people! The only annoying part was that I’d bought the tickets for 11 AM not knowing how long it’d take us to get there from our Bed & Breakfast. So we were there already at 10 AM, but they wouldn’t let us in – not before a quarter to 11 were we allowed to get in and exchange our booking for our tickets, which gave us access to both the Colosseum, Palatine Hill (one of the oldest parts of Rom with ruins from old palaces) and Roman Forum (an old forum (or plaza) surrounded by many impressive ruins, which use to be the center of Roman public life). (You can book your tickets from home right here – remember the booking voucher, which needs to be exchanged for a ticket at the Colosseum). 

 

If you don’t have time to walk around and see both Palatine Hill and Roman Forum, I’d pick Roman Forum, since it’s the part with the most well-preserved ruins e.g. of impressive temples. But from Palatine Hill you get a nice view of Roman Forum. All in all we probably spent an hour or an hour and a half inside the Colosseum and approximately two hours walking around looking at the surrounding ruins. Remember to bring a bottle of water and maybe a snack as there’s absolutely nothing out there, and very little shade on a sunny day. 

 

The rest of the afternoon was spent in the lovely area Trastevere, which is situated on the other side of the Tiber River. Here we got the most delicious pizza at La Boccaccia and a much needed break for our tired feet. Trastevere is a really cozy part of Rome with many cafées, bars and lots of cute little streets with that quintessential Italian charm. I’d actually planned for us to stay in that area – and thought that we were going to until we arrived at our Bed & Breakfast, which turned out to be (very far away) in the completely opposite direction. Impressive even for me. Here is the Basilica di Santa Maria in Trastevere also worth a visit. A really beautiful church that doesn’t look like much from the outside. 

 

As afternoon was turning to evening, we walked across the bridge to the little island, Isola Tiberina, where we were going to meet up with our food tour group. Here we sat infront of the church and just enjoyed the sun. The evening’s food tour can in many ways be said to be the highlight of the trip (and the source of the many amazing food tips and experiences that I promised to share with you), so that deserves its very own post.