Honningristet müsli

november 17, 2013 at 11:52

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

Fornyligt fik drengen et glas med müsli fra Løgismose. Jeg har aldrig fået så god müsli. Den var knasende og lækker, og slet ikke som den kedelige tørre müsli jeg husker fra min barndom, som jeg af gode grunde heller ikke har opsøgt siden. Men efter at have stiftet bekendtskab med Løgismoses honningristede müsli, var jeg hooked. Så jeg gav mig i kast med at lave en portion selv, og den smagte mindst lige så godt som deres. Jeg tilføjede lidt mere af det gode (tranebær, abrikoser og nødder), men müsli kan jo varieres i det uendelige, så du kan bruge lige det du allerbedst kan lide. Og så tager det ikke ret lang tid at lave, så det er bare med at komme i gang.

 

Honningristet müsli:

2 dl havregryn, grovvalset

1/2 dl hørfrø

1/2 dl græskarkerner

1/2 dl kokos

1/2 dl solsikkekerner

1/2 dl hasselnødder

1 dl mandler, hakket

1/2 dl tranebær

1/2 dl rosiner

Ca. 6 stk tørrede abrikoser, i kvarte

2-3 spsk dansk produceret honning

 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Hak hasselnødderne og mandlerne groft.
  • Skær de tørrede abrikoser i kvarte.
  • Bland alle kernerne, havregryn, nødder m.m. sammen på en bageplade med bagepapir.
  • Tilføj et par spiseskefulde honning og rør godt.
  • Rist det i ovnen i ca. 15 min.
  • Husk at røre i blandingen et par gange undervejs.
  • Lad müslien køle helt af og opbevar den i et lufttæt glas eller lignende.

 

English: Recently the boy got a jar of muesli from the Danish food company Løgismose. I’d never had such tasty muesli. It was crunchy and delicious – and nothing like the boring dry muesli I remember eating growing up, which I, for many good reasons, ever sought since. But after having had a taste of Løgismose’s honey roasted muesli, I was hooked. So I started making my own batch, and it tasted every bit as good. I added more of the good stuff (cranberries, tried abricots and nuts), but the possibilities with muesli are endless, so you can use the things you like the very best. And it doesn’t take much time, so there’s no reason not to get started.