Græskarrisotto

november 12, 2013 at 21:07

 Græskarrisotto

Græskarrisotto

Græskarrisotto

Græskarrisotto

Jeg elsker græskar og jeg elsker risotto, så græskarrisotto er en win-win i min bog. Denne græskarrisotto er helt perfekt til kolde, regnfyldte novemberdage som i dag, hvor man bare har lyst til sjælekrammende og glædespredende mad. Salvien giver retten en dejlig smag, og hvis man er særligt pjattet med krydderurten, kommer man naturligvis bare mere af den i. Jeg serverede den for min mor sammen med mine græskarboller og smørstegt savojkål. Ikke den mest kalorielette ret, men klart den hyggeligste. Og i denne lidt kedelige mellemperiode inden vi skal have julehygge for fuld smadder, så er alle retter med en høj hyggefaktor at foretrække.

 

Græskarrisotto:

4 personer

 

1 hokkaidogræskar

1 løg

50 g smør

3 dl risottoris

2 1/2 dl hvidvin

En lille håndfuld salvieblade

1 l boullion eller fond

100 g parmasanost

Salt og peber

 

Tilbehør:

Savojkålblade

Smør

 

 • Forvarm ovnen til 225 grader. Skær græskaret i to halve.
 • Placer græskaret på den midterste plade i ovnen og bag det i ca. 45 min. Kødet er helt mørt, når det er færdigt. 
 • Hak løget fint og svist det er smør i en gryde.
 • Kom risottorisene i gryden og lad dem stege et par minutter.
 • Kom hvidvinen i og lad den dampe af.
 • Tilsæt herefter salvie samt lidt boullion.
 • Lad vandet koge ind, tilsæt løbende mere boullion, mens du rører.
 • Fjern kernerne fra midten af græskaret og skrab græskarkødet ud af skallen med en ske.
 • Når risottoen har den rette konsistens, tilføjes græskarkødet.
 • Rør revet parmasanost i.
 • Smag til med salt og peber.
 • Server evt. med savojkålblade stegt på en pande med smør og en lille smule vand.

 

English: I love pumpkin and I love risotto, so pumpkin risotto is a win-win in my book. This pumpkin risotto is perfect for those cold, rainy November days like today, where all you want is soul hugging and joy spreading dishes. The sage gives the dish a lovely note, and if you are particularly fond of the herb, you just add more. I served it for my mom along with my pumpkin rolls and savoy cabbage leaves braised with some butter. Not the most calorie light dish, but by far the coziest. And in this somewhat boring waiting period until the calender says Christmas, then all dishes with a high coziness factor is preferable.