Græskarboller

november 7, 2013 at 18:33

 Græskarboller

Græskarboller

Græskarboller

Græskarboller

Græskar er i sæson og det skal udnyttes. Jeg elsker græskaret fine orange kød og dejlige sødlige smag. Jeg havde egentlig tænkt mig at bage nogle ‘pumpkin spice muffins’, men eftersom drengen og jeg havde erklæret ugen for snack/sukkeri-uge, måtte jeg gå i tænkeboks og komme med andre idéer til, hvad jeg kunne bruge vores overskydne græskar til. Det blev til de her lækre græskarboller, som har samme lækre svampede konsistens som gulerodsboller, men græskarkødet og -kernerne giver dem alligevel et lidt andet twist. Jeg serverede dem sammen med den smukkeste orange græskar og salvie risotto og begge dele blev nydt med stort velbehag. Opskriften på risottoen kommer senere, men indtil da kan jeg varm anbefale at prøve græskarbollerne. De er perfekte lune med lidt smør eller som en del af en sandwich til madpakken.

 

Græskarboller:

ca. 12 stk. 

 

250 g hokkaidogræskar, revet

30 g græskarkerner

25 g gær
3 dl vand, lunkent
1 spsk honning
1 tsk salt
75 g trekornsflager (Alternativt speltflager)
150 g grahamsfuldkornsmel
375 g hvedemel

1 æg til pensling

Græskarkerner til pynt

 

  • Skræl og riv græskaret groft på et rivejern. 
  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt honning, salt, trekornsflager og grahamsfuldkornsmel.
  • Kom det revet græskar og græskarkerner i.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt.
  • Lad den hæve i ca. 1 time med et viskestykke over.
  • Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 min.
  • Pensl med sammenpisket æg, drys med resten af græskarkernerne og bag bollerne ved 200° i ca. 15 min.

 

English: Pumpkins are in season and that needs be taken advantage of. I love the pumpkin’s pretty orange meat and the lovely sweet flavor. Originally I wanted to bake some pumpkin spice muffins, but since the boy and I have declared this week to be snack/sugarfree week, I had to come up with some other ideas for what to do with our leftover pumpkins. The result was these delicious pumpkin rolls that have the same moist consistency as carrot rolls, but the pumpkin meat and seeds give them a different twist. I served them together with the most beautiful orange pumpkin and sage risotto and both were eating with great relish. I’ll share the recipe for the pumpkin risotto at a later time, but for now I can highly recommend trying the pumpkin rolls. They are perfect warm with a little butter and a part of a sandwich for lunch.