Bananpandekager

november 5, 2013 at 08:26

 Bananpandekager

Bananpandekager

Bananpandekager

Bananpandekager

Pandekager er altid et hit – både de tynde og sprøde, de tykke og svampede, de sunde og de mindre sunde eller som morgenmad eller til dessert. Denne variant hører til den sunde(re) kategori og indeholder ingen sukker, men det bestemt ikke betyder, at det er en kedelig tør kedelig én, for det er bestemt ikke tilfældet. Tværtimod. Bananen giver nemlig en dejlig sødme og den skønne svampede effekt. Server dem med en klat skyr eller græsk yoghurt, hakkede mandler og kakaonibs som mig eller med friske bær og sirup.

 

Bananpandekager:

ca. 12 stk.

2 modne bananer
1 dl kokosmel
1 æg
2 spsk mælk
2 spsk boghvedemel (alternativt almindeligt hvedelmel)
2 tsk vaniljepulver

Lidt salt

 

Pynt:

Hakkede mandler

Kakaonibs

Græsk yoghurt eller skyr

 

  • Mos bananerne med en gaffel.
  • Bland kokosmel, boghvedemel, salt og vaniljepulver sammen i en skål.
  • Tilføj æg og mælk, og vend de moste bananerne i.
  • Tilføj lidt mere mælk, hvis det er nødvendigt. Dejen skal dog være tyk.
  • Steg den til små, gyldne, tykke pandekager i smør.
  • Server med lidt skyr eller græsk yoghurt, hakkede mandler og kakaonibs som mig, eller hvad man nu lyster.

 

English: Pancakes are always a hit – both the thin and crispy, the thick and moist, the healthy and less healthy or as breakfast or as a dessert. This kind belongs to the healthy category and contains no sugar, but that doesn’t mean that it’s a dry boring one. Quite the contrary. The bananas adds an amazing sweetness and the lovely moist effect. Serve them with some greek yogurt, chopped almonds and cacao nibs like me or with fresh berries and sirup.