Verdens bedste brownies

oktober 16, 2013 at 10:08

Brownies

Brownies

Brownies

Brownies

Drengen havde efterspurgt brownies til sin fødselsdag, så det bagte jeg selvfølgelig til ham. Denne opskrift har jeg brugt et utal af gange efterhånden, og hver gang er de små syndige brownies et sikkert hit. Jeg er helt pjattet med den tunge og lidt klistrede kage med grove stykker chokolade og valnødder. Jeg kommer altid til at spise mindst et stykke, når den er frisk ude af ovnen og stadig lun, men det bedste ved de her brownies er, at de er mindst lige så gode et par dage eller tre efter. De er skønne serveret sammen med en kugle vaniljeis (eller kokosis), som vi gjorde det til drengens fødselsdagsmiddag eller helt som de er til en lille eftermiddagssnack på en kedelig, grå onsdag.

 

Brownies:

ca. 10 stk

150 g mørk chokolade
1,2 dl smagsneutral olie (evt. vindruekerneolie eller solsikkeolie)
215 g rørsukker
2 æg
2 tsk vaniljesukker
70 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 tsk fint salt
4 spsk usødet kakaopulver
75 g valnødder, hakket
60 g  mørk chokolade, grofthakket

 

Pynt:

Bagepapirshjerte

Flormelis

 

 • Forvarm ovnen til 180 grader.
 • Smør eller beklæd formen (ca. 24×24 cm) med bagepapir.
 • Smelt den mørke chokolade over et vandbad i en varmefast skål.
 • Rør olie, sukker, æg og vaniljesukker sammen med en el-pisker til sukkeret er helt opløst.
 • Hæld den smeltede chokolade i, og rør til en jævn masse.
 • Sigt mel, bagepulver, salt og kakaopulver i en anden skål og vend det i chokoladeblandingen.
 • Rør nødder og den hakkede chokolade i dejen.
 • Hæld dejen i formen. (Dejen er ret fast).
 • Bag brownies i ca. 30–35 min. Brug en kødnål eller lignende til at tjekke om den er færdig.
 • Lad kagen afkøle helt i formen, inden den skæres i firkanter.
 • Klip evt. et hjerte ud af bagepapir og læg det ovenpå én af stykkerne, drys med flormelis, fjern hjertet og gentag.
 • Server dem med vaniljeis eller spis dem som de er. Uanset hvad er hver bid et lille stykke af himlen.

 

English: The boy has requested brownies for his birthday, so of course I made some for him. I’ve used this recipe a number of times, and every time these little sinful brownies are a sure hit. I’m crazy about the heavy and slightly sticky cake with large chunks of chocolate and walnuts. I always end up having at least one piece, while it’s fresh out of the oven and still warm, but the best thing about these brownies, is that they are at least as good a two or three days later. They are great served with a scoop of vanilla ice cream (or coconut) like we did at the boy’s birthday dinner or just the way they are for a little afternoon treat on a boring, grey Wednesday.