Æble-kanel muffins

oktober 10, 2013 at 20:45
Æble kanel muffins
Revet æble
Æble og marcipan
Æble kanel muffins
Æble kanel muffins
Æble kanel muffins
Forleden fortalte jeg om min forkærlighed for kombinationen æble og kanel, ligesom jeg tidligere har fablet om, hvordan jeg elsker chokolade/banan og hindbær og blåbær og citron. Hver gang påstår jeg, at det er min yndlingskombination. Når alt kommer til alt er de nok alle mine yndlingskagesmagskombinationer, men jeg holder fast i, at æble og kanel klæder efteråret ekstra fint. Derfor blev det også temaet for min søndagsbagningsprojekter i sidste weekend, hvor min onkel og min kusine kom forbi for at hente min weekendven og tage hende med hjem til Fyn.

 

Jeg ved, at både onkel A og kusine A elsker kage, så jeg havde naturligvis sørget for der duftede af friskbagte godter i hele opgangen – alt sammen som led i min mesterplan om at få dem til at blive længere, så jeg kunne få lidt mere puppy love på kontoen. Heldigvis havde jeg denne gang mere held med mine muffins end de forrige gange, hvor de var klasket helt sammen, fordi jeg havde puttet lige lovligt meget æble i dejen. Denne her gang blev de helt som de skal være; dejligt aromatiske og svampede med en skøn ‘skorpe’ på toppen. Lejligheden duftede skønt og jeg fik masser af kvalitetstid med både Culfo og Ingeborg, mens de andre spise kager.

 

Æble kanel muffins
12 stk. 

 

175 g rørsukker
25 g brun farin
120 g smør, stuetemperatur
2 tsk vaniljesukker
2 æg
1 dl mælk
175 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 stort syrligt æble, revet

 

  • Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker og smør sammen til det er luftigt.
  • Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt.
  • Rør derefter mel, bagepulver, kanel, kardemomme og mælk.
  • Skræld æblerne, befri dem fra deres kernehus og riv dem groft på et rivejern.
  • Bland de revede æbler forsigtigt i dejen.
  • Fyld muffinformene og bag dem på 180 grader i ca. 20-24 minutter.

 

English: The other day I talked about my love for the combination of apple and cinnamon, like I’ve earlier rambled on about how I love chocolate/banana and raspberry and blueberry and lemon. Everytime I claim that it’s my favorite combination. When it comes down to it, they are probably all my favorite cake-taste-combinations, but I stick with my claim that apple and cinnamon taste especially good during fall. For the same reason, that also became the theme of my Sunday baking projects last weekend, where my uncle and cousin came by to pick up my weekend friend and bring her home to Fyn.

 

I know that both my uncle A and cousin A love cake, so naturally I made sure that the entire building was smelling of freshly baked goods – all as part of my master plan to get them to stay longer, so I could cash in some more puppy love. Fortunately, I had more luck with my muffins this time than the times before, where they wouldn’t rise, because I’d put way too put apple in the dough. This time around they were just the way they were suppose to; nicely aromatic and spongy with a lovely ‘crust’ on top. The apartment smelled lovely and I got lots of quality time with both Culfo and Ingeborg, while the others had some cakes.