Cookies med mørk chokolade og tranebær

september 8, 2013 at 18:55

Cookies med mørk chokolade og tranebær

Cookies med mørk chokolade og tranebær

Cookies med mørk chokolade og tranebær

Cookies med mørk chokolade og tranebær

Jeg kender ikke begræsningens kunst. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at bage bare en eller to ting – eller bage i begrænsede mængder. De her (ret så lækre) cookies med mørk chokolade, tranebær og havregryn var én ud af fire forskellige søde sager, jeg havde bagt til i dag, hvor jeg havde inviteret min nærmeste familie (jeg har en meget stor familie) til fødselsdagshygge i anledning af min fødselsdag på onsdag. På grund af det lille nye familiemedlem, parkeringsmuligheder, offentlig trafik og andre praktiske årsager, valgte jeg at holde det hjemme på slottet hos mine forældre. Det betød også, at den mindste var med i køkkenet i går – både til at holde med selskab, slikke skåle og skeer og give en hjælpende hånd. Sød lillebror jeg har mig.

 

De andre søde indslag til dagens fødselsdagsfejring skal jeg nok dele ved senere lejlighed. (I har måske allerede set min alternative lagkage på Instagram?). Men indtil da er disse cookies altså en skøn tilføjelse til en varm kop kaffe eller te, tæppe og en god bog eller yndlingsserien i fjernsynet. Den perfekte efterårscookie.

 

Cookies med mørk chokolade og tranebær:

Ca. 25 store cookies

 

180 g smør, stuetemperatur

130 g brun farin

130 g sukker

2 æg, stuetemperatur

210 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk fint salt

2 tsk kanel

2 tsk vaniljesukker

200 g havregryn, grovvalsede

100 g tranebær

100 g mørk chokolade, hakket

 

  • Kom stuetempereret smør, brun farin og sukker i en stor skål og rør det godt sammen.
  • Tilføj æggene et ad gangen og rør grundigt.
  • I en anden skål hælder du hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kanel og salt.
  • Rør indholdet af de to skåle godt sammen.
  • Tilføj tranebær og de hakkede chokoladestykker.
  • Form kagerne af ca. en skefuld dej. Tryk lidt flad, men ikke for meget.
  • Bag kagerne på 175 grader i ca. 10 min. eller til de er fine og gyldne.
  • Lad dem køle af på en rist til de er helt afkølede.
  • Spis et par smagsprøver og opbevar resten i en lufttæt beholder.

 

English: I don’t know the art of limitation. I simply can’t bake just one or two things – or limit the amounts. These (ever so delicious) cookies with dark chocolate, cranberry and oatmeal were one of the four different kinds of sweets I baked for today, where I had invited my closet family (I have a really big family) over for some birthday fun, since my birthday is on Wednesday. Because of the newest little family member, parkering possibilities, public transportation and other practical reasons, I’d decided to have it at home at my parents’ house (also known as the castle). That also meant that the youngest was with me in the kitchen yesterday – both to keep my company, lick the bowls and spoons and lend a helping hand. Sweet little brother I’ve got. 

 

I’ll share the other sweet cakes and cookies for today’s birthday celebration at a later time. (You might already have seen my alternative birthday cake on Instagram?). But for now these cookies are a lovely addition to a warm cup of coffee or tea, a blanket and a good book or your favorite TV-show. The perfect fall cookie.

 

You can find a similar recipe here. I just used dark chocolate instead of white (and more) and a little less oatmeal.