Blåbær- og citronkage

september 12, 2013 at 23:34

Blåbær- og citronkage

Blåbær- og citronkage

Blåbær- og citronkage

Blåbær- og citronkage

Blåbær- og citronkage

Når det kommer til kage, tror jeg ikke, at der findes en bedre kombination end blåbær og citron. I hvert fald ikke i min bog. Måske chokolade med chokolade, men ellers ikke. Efter et meget mislykkedes forsøg på en blåbærkage fra min Hummingbird kagebog (den var fuldstændig flydende i midten, selvom den havde fået over en time i oven), fik jeg bagt denne blåbær- og citronkage til mine kolleger med inspiration fra denne opskrift. Det er nok en af de mest populære kager jeg har bagt til dato. Flere tog to gange og den var væk på under 15 min. Bedste kompliment! Balancen mellem de søde blåbær og den syrlige citron og den tunge kage og den luftige topping er skøn. Den kan jeg kun anbefale at prøve at bage.

 

Blåbær- og citronkage:

250 g smør, stuetemperatur

250 g sukker

3 økologiske æg

150 g hvedemel

85 g mandelmel eller fint blendede mandler

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

2 tsk vaniljesukker

2 spsk saft fra en citron

200 g blåbær

3 spsk rørsukker

 

Topping:

250 g mascarpone

100 g flormelis

Skallen fra en økologisk citron

1 spsk saft fra en citron

2 tsk vaniljesukker

125 g friske blåbær

Lidt flormelis

 

 • Pisk smør og sukker til det er hvidt og cremet.
 • Tilsæt herefter et æg ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
 • Bland hvedemel, mandelmel, salt, vaniljesukker og bagepulver og vend forsigtigt i.
 • Vend halvdelen af blåbærerne i dejen og kom citronsaften i.
 • Kom dejen i en smurt kageform drysset med en lille smule mel.
 • Kom resten af blåbærerne over dejen. Pres dem forsigtigt lidt ned.
 • Drys rørsukker over kagen.
 • Bag ved 170 grader i ca. 50 min. Stik en kødnål eller lignende i midten, og tjek om den kommer op ren.
 • Bland mascarpone med siet flormelis, smag til citronskal og -saft og vaniljesukker.
 • Lad kagen køle helt af, inden du kommer toppingen kom på kagen.
 • Pynt med blåbær og si forsigtigt lidt formelis over kagen.

 

English: When it come to cake, I don’t think there’s a better combination than blueberry and lemon. Not in my book that is. Maybe chocolate and chocolate, but other than that I don’t think so. After a very failed try at baking a blueberry cake from my Hummingbird cakebook (it was completely liquid in the middle, even though it’d been in the oven for over an hour), I managed to bake this blueberry and lemon cake for my colleagues with inspiration from this recipe (in Danish). It’s probably one of the best cakes I’ve ever baked to this date. Several people took two pieces and it was gone in less than 15 min. Best compliment!  The balance between the sweet blueberries and the acidic lemon and the heavy cake and the light topping is amazing. I can only recommend to give it a try.