Sommersalat med vandmelon

august 8, 2013 at 18:37

For tiden har jeg nærmest konstant lyst til vandmelon; som tilbehør til min morgenmad, som en lille aftensnack, tømmermandskur eller som her i en dejlig let sommersalat. Inspirationen kommer fra min arbejdes to fantastiske kokke, som tryller forskellige lækre salater frem hver dag i køkkenet. Den er super nem, det består kun af spinatblade, vandmelonstykker, lidt god feta og ristede solsikkekerner. Jeg lavede den, da vi var i Sverige som tilbehør til lidt godt kød på grillen, men den ville sikkert også være lækkert til både kylling eller hvid fisk.

 

Sommersalat med vandmelon:

150 g spinatblade

280 g vandmelon

80 g god feta

50 g ristede solsikkekerner

 

  • Skyld spinatbladene grundigt.
  • Skær vandmelonen i fire kvarte.
  • Fjern skalden (start med én kvart) og skær den i mindre stykker.
  • Rist solsikkekernerne på en tør pande.
  • Anret spinatblade, vandmelon, feta på et fad eller i en skål og dys med solsikkekerner.

 

English: Recently I’m almost constantly craving watermelon; for breakfast, as a little evening snack, as a cure for hangovers or like here in a light and delicious summer salad. The inspiration comes from my work’s two amazing chefs, who work their magic in the kitchen and on a daily basis produce incredibly delicious salads. It’s super easy to make, it only consists of spinach leaves, pieces of watermelon, some good feta cheese and roasted sunflower seeds. I made this one, when we were in Sweden as a side dish to go with some good steaks on the barbecue, but it would probably also work really well with both chicken or white fish.