Klassisk jordbærtærte // Classic Strawberry Tart

juli 22, 2013 at 18:41

Når vejret pludseligt vender og bliver blæsende og koldt på en ganske almindelig søndag, så er det dejligt at have besøg af en savnet veninde fra Australien og bage en kage. Sådan gik det sidste søndag. Valget faldt på jordbærtærte, et åbenlyst valgt, når det er sommer i Danmark (også selvom det blæster) og nærmest påkrævet, når man har internationale gæster.

 

Jeg brugte samme opskrift til bunden og mazarinmassen, som jeg brugte til denne jordbær- og blåbærtærte, Selvom det er en virkelig nem kage, så tog det os en evighed, måske fordi vi hele tiden faldt i snak og glemte at arbejde eller fordi nogen (host) hele tiden skulle tage billeder. Men også fordi chokoladen ikke ville tørre, fordi vi var lidt for utålmodige og havde puttet den direkte på den varme kage. Dårlig idé. Kagen blev spist op på ingen tid, men den bliver faktisk kun bedre af én dag eller to i køleskabet.

 

Jordbærtærte:

Bund 

150 g hvedemel

50 g flormelis
100 g smør
1 æg

 

Mazarinmasse

150 g marcipan

150 g rørsukker
75 g blødt smør
2 æg
50 g mel
100 g mørk chokolade

 

Fyld 

2,5 dl piskefløde

150 g mascapone

Skallen og lidt saft fra en økologisk lime

1 tsk vaniljepulver eller kornene fra en 1/2 stang

500 g danske jordbær

 

Bund

 •  Kom hvedemel i en skål sammen med siet flormelis. Smuld smørret i, og saml dejen med ægget.
 • Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 30 min., før den rulles ud.
 • Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform eller en springform. Så er dejen meget nemmere at få over i tærteformen bagefter.
 • Lad være med at lege med dejen for længe, så bliver den varm og svær at få op i ét helt stykke.
 • Fordel dejen i den smurte form og skær den overskydende dej af.

 

Mazarinmasse

 • Bland marcipan med rørsukker, og rør det til en ensartet masse.
 • Tilsæt smeltet smør lidt ad gangen, og pisk.
 • Herefter tilsætter du æggene et ad gangen, mens du pisker.
 • Til sidst piskes melet i.
 • Fordel mazarinmassen ligeligt over mørdejen.
 • Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
 • Lad kagen køle helt af.
 • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl tærten med chokolade og lad den størkne.

 

Fyld

 • Pisk fløden til flødeskum.
 • Vend forsigtigt mascaponen i flødeskummen.
 • Smag til med skallen fra en økologisk  lime, lidt limesaft og vaniljepulver.
 • Skyl jordbærene og dub dem tørre med køkkenrulle.
 • Skær jordbærene i halve og pynt kagen med jordbær.

 

English: When the weather suddenly turns and becomes windy and cold on an average Sunday, it’s nice to have a missed girlfriend from Australia over and bake a cake. That’s what happened last Sunday. The choice fell on a strawberry tart, an obvious choice when it’s summer in Denmark (even though it’s windy) and almost mandatory, when you’re having international guests over.

 

I used the same recipe, as I used for this strawberry and blueberry tart. Even though it’s a really easy cake, it took us forever, maybe because we kept talking and forgetting to work or because someone (cough) was taking photos the entire time. But also because the chocolate took forever to dry, because we’re a little impatient and put the chocolate directly on the warm cake. Bad idea. The cake was gone in no time, but it actually becomes better after a day or two in the fridge.