Frisk pasta med squash og bornholmer knægte

juli 24, 2013 at 22:12

 

DSC01526

Når man bor sammen med en dreng, der elsker at dyrke sport (jo længere, jo hårdere, jo vildere, jo bedre), så skal der altså nogle gange nogle kulhydrater på bordet. Selvom jeg egentlig sjældent spiser hvide, tomme kulhydrater, fordi jeg hellere vil spise slik og kage, og holde mine måltider relativt sunde, så elsker jeg en god pastaret – særligt hvis der er tale om frisk pasta. Denne ret er lavet med fuldkornsfettuchini, så den er lidt sundere, for os der ikke dyrker sport på ekstrem niveau, men kan jo sagtens laves med almindelig ‘hvid’ pasta. Sidste år opdagede jeg Bormholmer Slagterens bornholmer knægte med brown ale og chili, som er virkelig lækre oksekødspølser, så dem brugte jeg i dagens pastaret, men andre lækre smagfylde pølser kan naturligvis også bruges – f.eks. chorizo. Retten var et hit herhjemme og jeg tænker, at det er åbentlyst at lave den i flere varianter, måske med kylling eller broccoli i stedet for squash.

 

Frisk pasta med squash og bornholmske pølser:

Ca. 4 personer 

 

250 g fuldkornsfettuchini

320 g bornholmer knægte med brown ale og chili (eller andre gode pølser)

1 løg

1 rød peber

300 g champion

2 squash

3 dl mælk

1,5 dl creme fraiche (eller lignende mælkeprodukt)
2 spsk hvedemel

Salt og peber

 

Tilbehør

35 g ristede pinjekerner

Revet parmasanost

 

 • Kog pasta efter anvisningerne på pakken.
 • Skær løg, pølser, peberfrugt og svampe i mindre stykker.
 • Riv squash på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller, så det bliver til lange tynde strimler.
 • Svits løg på en pande i lidt olie.
 • Tilsæt derefter svampe og lad vandet fra svampene fordampe.
 • Tilsæt pølserne og lad dem stege lidt.
 • Kom mel i og tag derefter panden af varmen. Kom mælken i lidt ad gangen og rør undervejs.
 • Sæt panden tilbage på varmen og lad saucen blive tykkere.
 • Tilsæt creme fraiche og squash og rør godt rundt. Lad det hele koge i ca. 5 minutter.
 • Smag til med salt og peber.
 • Server med ristede pinjekerner og revet parmasanost.

 

English: When you live with a boy who loves sports (the longer, the harder, the wilder, the better), then sometimes a load of carbohydrates is needed. Even though I rarely eat white, empty carbs, because I’d rather eat candy and cake and keep my meals relatively healthy, I love a good pasta dish – especially made with fresh pasta. This dish is made with whole grain fettuchini, so it’s a little healthier for those of us who don’t exercise on an extreme level, but it can easily be made with regular ‘white’ pasta. Last year I discovered these amazing beef sausages from ‘Bormholmer Slagteren’ with brown ale and chili, so I used them in today’s pasta dish, but other tasty quality sausages can of course be used as well – e.g. chorizo. The dish was a hit here at home and I think, that it seems obvious to make it in other versions too, maybe with chicken or broccoli instead of squash.