Photo Diary from Berlin – Day 3

juni 27, 2013 at 23:21

  DSC00410

 

Vores tredje dag i Berlin startede med vores forudbestilte aftale i Reichstag-bygningen, hvor vi fik en gratis audio tour af glaskuplen, parliamentsbygningens historie og de omkringliggende seværdigheder m.m. Modsat audio touren vi tog på Schloss Charlottenburg, var denne speaker mere kortfattet og det var faktisk rigtig spændende. Rundvisningen gav også en rigtig god fornemmelse af hvor de forskellige seværdigheder og bydele ligger i forhold til hinanden, så jeg vil klart anbefale at tage rundvisningen, hvis man skal til Berlin for første gang.

 

English: Our third day in Berlin started off with our appointment in the Reichstag building, where we got a free audio tour of the glass dome, the history of the parliament building and the surrounding sights etc. Unlike the audio tour at the Charlottenburg palace, this speaker was much more brief and it was actually really interesting. The tour also gave a a really good sense of where the different sights and parts of the city are in relations to one another, so I will definitely recommend taking the tour if you are going to Berlin for the first time. 

Jagten på resterne af Berlinmuren tog os vidt omkring i byen. Det viste sig ikke at være helt nemt at finde de famøse rester af Berlins historie. Mere om det senere, næste stop var Alexanderplatz og Barbie The Dreamhouse Experience.

 

The hunt for the remains of the Berlin Wall lead us all over the city. It turned out not to be so easy to locate the infamous remains of Berlin’s history. More about that later, next stop was Alexanderplatz and Barbie the Dreamhouse Experience. 

DSC00448

Jeg var lidt skuffet Alexanderplatz. I mit hoved havde jeg forestillet mig den lidt a la et parisisk torv med brosten og masser af små hyggelige fortorvscaféer. I stedet var det bare en meget stor plads med nogle kæmpemæssige bygninger i trist beton og nogle shoppingcentre, der havde lukket fordi det var søndag. Vi havde desværre ikke rigtig tid til at komme op i Fernsehturm (læs fjernsynstårnet), hvilket ellers skulle være en ret fed oplevelse med gode cocktails om aftenen og en lækker brunch om morgenen. Det bliver næste gang!

 

I was a little disappointed about Alexanderplatz. In my head I had pictured it like a Parisian square with cobbles and lots of little quaint sidewalk cafés. Instead it was just a large square with some really tall buildings in sad-looking concrete and some shopping malls, which were closed because it was Sunday. Unfortunately, we didn’t really have time to visit the Fernsehturm (red. The Television Tower), which supposedly should be quite fun with nice cocktails at night and a delicious brunch in the mornings. Next time!

Efter lige at have set Berlin Dom (læs Berlin domkirke), bare udefra altså, var det igen tid til at indtage lidt føde (denne gang i form af en stor fed burger) og så fortsatte vi jagten på Barbie The Dreamhouse Experience, som også var lidt vanskelig at finde.

 

After having seen Berlin Dom (red. Berlin’s Cathedral), just from the outside that is, it was yet again time for food (this time in the shape of a big greasy burger) and then we continued our hunt after Barbie The Dreamhouse Experience, which also was somewhat difficult to find. 

Barbies drømmehus var virkelig en oplevelse, men bestemt ikke som vi havde troet. Jeg havde bare læst om stedet i Politiken, men vi havde ikke nærmere undersøgt, hvad det var for et sted. Og det var et sted for små piger, der elsker lyserød og naturligvis Barbie – og deres forældre. Ikke to voksne piger uden børn og med sparsomme tyskkundskaber.

 

Det koster € 15 per person at komme ind, derudover skal du lægge € 5 per mand i depositum for et interaktivt armbånd (som ses på billedet ovenfor), hvilket giver en mulighed for at prøve en masse aktiviteter på forskellige skærme og computere inden i huset. Det er helt sikkert et paradis for små piger, men hvis man ikke er god til tysk og ikke vil sidde sammen med en flok 5-årige og give dukkehoveder make-up på, så er det måske ikke pengene værd. Udstillingsdelen af huset er i hvert fald meget begrænset, så det er mest en stor lyserød legeplads.

 

Barbie’s dreamhouse was really something, but not quite what we had thought. I had just read about it in a Danish newspaper, but neither of us had look into what kind of place it was. And it was a place for little girls, who love pink and of course Barbie – and their parents. Not two adult girls without kids and with only a very limited German proficiency.

 

It costs € 15 per person to get in and an additional € 5 in deposit for an interactive bracelet (as seen in the picture above), which allows you to try a lot of different activities on the different screens and computers around the house. It’s definitely a paradise for little girls, but if you aren’t that good at German and don’t feel like sitting together with a bunch of five-year-olds and putting make-up on a doll head, then it might not be worth the money. The exhibit part of the house was nonetheless very limited, so it’s mostly one big pink playground. 

Endnu et must-see på min liste over Berlin var deres Holocaust Memorial tæt på Brandenburger Tor. Vi fravalgte det tilhørerende museum, men det var en virkelig smuk oplevelse at gå rundt på den anderledes mindeplads, der markerer tabet af så ufatteligt mange uskyldige jødiske liv. Herfra fortsatte vores jagt på muren. Vi gik og vi gik og vi gik…

 

Another must see on my list over Berlin was their Holocaust Memorial close to Brandenburger Tor. We chose not to visit the belonging museum, but it was really moving experience to walk around the very different memorial square, which marks the loss of so inconceivably many innocent Jewish lives. Afterwards our hunt of the wall continued. We walked and we walked and we walked…

…Ved Checkpoint Charlie (på Friedrichstraße), lykkes det os endelig at finde det første rester af muren, men i en meget uautentisk form; skåret i små brudstykker og malet af diverse kunstnere. Jeg var ikke helt tilfreds. Heldigvis havde en rar tysk vagt ved Holocaust Memorial-pladsen fortalt, at det eneste sammenhængende stykke af muren, der er tilbage, ligger ved floden Spree i den tidligere øst-del af Berlin, kaldet East Side Gallery. Så vi tog toget til Ostbahnhof, og derfra var der kun en kort gåtur ned til den 1,3 kilometer lang rest af den tidligere Berlinmur.

 

…by Checkpoint Charlie (on Friedrichstraße), we finally succeeded in finding the first remains of the wall, but in a very unauthentic manner; cut in little pieces and painted by various artists. I wasn’t completely satisfied. Luckily, a very helpful guard at the Holocaust Memorial had told us, that the only longer piece of the wall that is left is down by the river Spree in the former East-part of Berlin, called East Side Gallery. So we took the train to Ostbahnhof (red. Berlin East railway station), and from there it was just a short walk to the 1.3 kilometer long section of the former Berlin Wall. 

DSC00594

Ovenpå en lang dag og med meget trætte fødder, sluttede vi af med drinks og mexikansk mad på Simon-Dach Straße i den livlige bydel Friedrichshain. Her er et stort antal hyggelige cocktailbarer og restauranter, vores fødder var bare alt for trætte til mere udforskning den dag. Man kan godt gå fra East Side Gallery til Friedrichshain, der er bare lidt langt. Jeg taler af erfaring.

 

After a long day and with very tired feet, we ended our day with drinks and Mexican food at Simon-Dach Straße in the lively part of Berlin called Friedrichshain. Here is a large number of cute cocktail bars and restaurants, our feet was just too tired for any more exploring that day. You can walk from the East Side Gallery to Friedrichshain, it’s just a little far. I’m talking from experience.