Photo Diary from Berlin – Day 2

juni 23, 2013 at 20:40

Vi boede på Melià Berlin, som ligger dejlig centralt i Berlin Mitte tæt på Friedrichstraße station. Hotellet var stort og meget pænt, men vi tilbragte selvsagt ikke meget tid der andet end om morgenen og igen inden sengetid. Hotellet ligger lige ved floden Spree, som vi også kunne nyde udsigten af, mens vi sad og spiste vores morgenmad.

 

Vi havde valgt at få morgenmaden på hotellet, og det viste sig at være en god beslutning. Det var simpelthen den lækreste morgenmadsbuffet med masser af frisk frugt, brød, pålæg, croissanter i alle afskygninger, små søde kager, en æggestation, pølse, æg, bacon, pandekager, churros, yoghurt i en masse varianter osv. Det var virkelig lækkert – og rart at det ikke bare var en klassisk trist ‘continental breakfast’ med toast og cornflakes. Både min veninde Julie og jeg er glade for en god solid morgenmad (og en enkelt lille chokolade crossaint), så vi kunne gå en ny dag med sightseeing i møde med fulde maver.

 

We stay at the Melià Berlin, which is placed conveniently in Berlin Mitte near Friedrichstraße station. The hotel was large and very nice, but for obvious reasons we didn’t spend much time there other than in the mornings and again before bed. The hotel is placed just by the river Spree, which we could enjoy the view of while having our breakfast in the morning. 

 

We had chosen to get the breakfast at the hotel, which turned out to be a good decision. It was simply the most delicious breakfast buffet with lots of fresh fruit, bread, different filling, croissants in all variations, cute little cakes, en egg station, sausages, egg, bacon, pancakes, churros, all kinds of yogurt etc. It was really delicious – and nice that it wasn’t just the classic sad continental breakfast with toast and cereal. Both my friend Julie and I like a good solid breakfast (and a little chocolate croissant), so we could face a new day of sightseeing with full stomachs.

Vi startede vores anden dag i Berlin med at tage ud til Schloss Charlottenburg, som vel og mærket ikke ligger lige ved Charlottenburg station, som vi bare havde antaget. Fra Charlottenburg station er der ca. 2 km til slottet, men hvis man ikke var så optimistisk som særligt mig, der mener, at man kan gå alle steder, så går bus 109 hele vejen op til slottet.

 

Vi havde købt et Berlin WelcomeCard, som giver én ubegrænset transport i 72 timer. Man kan vælge mellem 2, 3, 4 eller 5 dage til dit kort. Et kort til 72 timer og uden C-området af Berlin koster €24,50. Med det kort får man også rabat på en lang række museer og seværdigheder; herunder Schloss Charlottenburg. Vi valgte kun at se Charlottenburg og ikke se andre pavilioner i slotshaven, som koster ekstra. Med indgangen får man en gratis audiotour, hvor en meget snaksaglig mand fører én fra værelse til værelse. Måske lidt for snaksaglig, men besvares informativt. Desværre havde mange af værelserne på slottet ikke længere de originale møbler, da meget gik tabt under 2. verdens krig. Slottet var bestemt pænt, men hvis du har oplevet Versailles uden for Paris, er det svært ikke at sammenligne de to, og her er Schloss Charlottenburg det mindre imponerende.

 

We startet our second day in Berlin with a trip to Schloss Charlottenburg (Charlottenburg Palace), which should be noticed isn’t placed just by Charlottenburg station, as we just had assumed. There is approx. two kilometers from Charlottenburg station to the palace, but if you aren’t as optimistic as especially I am, who think that you can walk everywhere, bus 109 runs all the way to the palace. 

 

We had bought a Berlin WelcomeCard, which was good for unlimited transportation for 72 hours. You can choose between 2, 3, 4 or 5 day passes. A pass for 72 hours and without the C-area of Berlin costs €24,5. With the pass you also get discounts at various museums and other sights; among Schloss Charlottenburg. We chose only to see Charlottenburg and not the other pavilions in the palace garden, which is extra. With the entrance you get a free audiotour, where a extremely talkative man guides you from room to room. Maybe too talkative, but nevertheless informative. Unfortunately, many of the rooms didn’t have the original furniture, since a lot of it was lost during World War II. The palace was definitely pretty, but if you have seen Versailles outside of Paris, it’s hard not to compare the two, and here Charlottenburg is the less impressive.

Efter vi var færdige med at se slottet og lidt af slotshaven, besluttede vi os for at tage ind til Kurfürstendamm for at få noget tiltrængt frokost og lidt shopping. Her fandt vi en hyggelig lille café ved navn Dean & David, hvor der var en masse sunde, lækre ting på menukortet. Desværre er tyskerne ret dårlige til at tilbyde deres informationer, f.eks. menukort, på andet end tysk, så der måtte gættes lidt her og der, hvilket også resulterede i, at jeg fik en salat med grillede svampe, selvom jeg ellers var sikker på, at den var med kylling. Oh well :) Den smagte godt alligevel.

 

After we were done with the palace and the garden, we decided to take the train in to Kurfürstendamm to get some much needed lunch and do some shopping. Here we found a cute little café called Dean & David, where they had lots of healthy, delicious things on the menu. Unfortunately, the Germans aren’t that good a making various informations, include menus, available in other than German, so we had to do some guessing here and there, which resulted in I got a salad with grilled mushrooms, even though I was certain it came with chicken. Oh well :) It still tasted good. 

Kurfürstendamm er en 3,5 kilometer lang shoppinggade, der huser alt fra H&M til Louis Vuitton – stærkt inspireret af Champs-Élysées i Paris. Jeg kom hjem med nogle fine sandaler og en lækker tynd sommerstrik fra Mango.

 

Kurfürstendamm is a 3,5 kilometer long shopping street that houses everything from H&M to Louis Vuitton – heavily inspired by Champs-Élysées in Paris. I got home with a pretty pair of sandals and a lovely light summer blouse from Mango. 

Aftensmaden blev indtaget på en vietnamesisk restaurant, Pho Nguyên 68. Der fik vi igen lækker og billig mad. Der ligger en masse restauranter på og omkring Savignyplatz tæt på Kurfürstendamm, så der burde være noget for enhver smag. Kantstraße som går mellem Kurfürstendamm og Savignyplatz er kendt for sine mange interiørbutikker, som jeg havde svært ved bare at gå forbi. Herudover er området kendt som Berlins ‘Little Asia’, ikke som China Town i f.eks. New York, men der ligger en helt del asiatiske butikker og restauranter i området.

 

Dinner was enjoyed at a Vietnamese restaurant, Pho Nguyên 68. Here we again got delicious and cheap food. There are lots of restaurants on and around Savignyplatz close to Kurfürstendamm, so there should be something for everyone. Kantstraße which connects Kurfürstendamm and Savignyplatz is known for its many interior design store, which I had difficulties just walking by. Furthermore, the area is known as Berlin’s Little Asia, not like China Town in for example New York, but there are quite a lot of Asian stores and restaurants in the area. 

Vi afsluttede en dejlig dag i Berlin med skønne cocktails og tøsesnak på Hefner Bar ved Savignyplatz. Tre bartendere stod bag baren og tryllede. Vi fik en del forskellige cocktails og ikke en skuffede. Særligt deres champagnecocktail ‘Old Cuban’ og deres ‘Painkiller’ var virkelig gode.

 

We ended a lovely day in Berlin with amazing cocktails and girl talk at Hefner Bar by Savignyplatz. Three bartenders were behind the bar working their magic. We got a few different cocktails and none of them disappointed. Especially their champagne cocktail ‘Old Cuban’ and their ‘Painkiller’ were really good.