Photo Diary from Berlin – Day 1

juni 20, 2013 at 22:32

Det var både min og min rejsemakker Julies første gang i Berlin, så vi skulle selvfølgelig se alle de ting, som alle de andre turister. Efter vi havde fundet frem til vores hotel og kommet af med vores kufferter, gik vi straks på jagt efter frokost og sights. Vores hotel lå meget centralt i Berlin Mitte på Friedrichstraße, så der fra kunne vi nemt gå til Brandenburger Tor, som nok er Berlins mest kendte vartegn.

 

English: It was both mine and my travel companion Julie’s first visit to Berlin, so we of course had to do all the things that all the tourist did. After locating our hotel and dropping off our suitcases, we immediately went hunting for lunch and sights. Our hotel was very centrally placed in Berlin Mitte on Friedrichstraße, so from there we could easily walk to Brandenburger Tor, which is probably Berlin’s most well-known landmark. 

Selvom vi befandt os i centrum af byen og det vrimlede med turister over alt, havde vi store vanskeligheder med at finde et sted at spise frokost (læs. der ikke serverede tysk mad), så da vi havde gået op og ned af flere forskellige gader og sidegader, blev det altså til en sandwich fra Subway, for det går man sjældent galt i byen med. Med fulde maver og nyt mod, fortsatte vi til Reichstagsgebäude (Tysklands folketingsbygning). (Se billederne ovenfor).

 

Ovenpå bygningen er en stor glaskuppel, som man kan komme op i gratis. Det måtte vi naturligvis prøve, men det opdagede vi så kræver en ‘aftale’. Og for at få sådan en ‘aftale’ i stand, skulle vi stå i kø til en lille trailer/kontor på den modsatte side af gaden. Det tog laaang tid. Det viste sig at være fordi alle der skulle op i kuppelen, skulle vise billed-ID og registres med dato og tidspunkt for ens ‘aftale’. (Hvis man er smart gør man det hjemmefra via deres hjemmeside). Der var selvfølgelig ikke flere tider til den fredag, så vi lavede en aftale til søndag formiddag. Oven på den lange ventetid besluttede vi os for at nu måtte det være kaffe og kage-tid.

 

Even though we were in the center of the city and there were tourists everywhere, we had quite some difficulty finding a place to have lunch (red. that didn’t serve German food), so when we’d walk up and down several streets, we ended up with a sandwich from Subway, because that never fails. With full stomachs and refreshed energy, we carried on to the Reichstagsgebäude (The German Parliament building). (See the photos above).

 

There is a big glass dome on top of the building, which you can visit for free. We of course had to try it, but we soon realized that it required an ‘appointment’. And in order to get a so called ‘appointment’, we had to stand in line to get into a small trailer/office on the opposite side of the road. It took a looong time. It turned out to be because everyone going up into the dome had to show a picture ID and get registered with date and time for one’s ‘appointment’. (If you are smart, you do it from home in advance through their website). There of course weren’t any available times left for that Friday, so we made an appointment for Sunday morning. After the long wait we decided that it was time for coffee and cake. 

I det tyske kaffeehaus Einstein fik vi os en Wiener Eiskaffee, som egentlig bare var en iskaffe med vaniljeis og flødeskum, som måtte gøre det ud for kaffe og kage. Imens vi sad der og nød solen, blev vi vidner til en stor demonstration med en masse døve mennesker. Desværre forstod vi ikke meget andet end at de var døve og utilfredse, trods ihærdige forsøg på at oversætte demonstranternes skilte.

 

In the German kaffeehaus Einstein we got ourselves a Wiener Eiskaffee (a Vienna-style ice coffee), essentially an ice coffee with vanilla ice cream and whipped cream, which had to serve as coffee and cake. While we sat there and enjoyed the sun, we became witnesses to a large protest with a lot of deaf people. Unfortunately we didn’t really understand more than they were deaf and unhappy, despite keen efforts to translate their signs.  

DSC00213

Vi endte vores første dag på en thailandske restaurant ved navn Cha Cha, der reklamerer med sloganet ‘positive eating’, så hver ret har fået tildelt en positivt effekt f.eks. vitaliserende eller stimulerende. Om maden havde en særlig effekt ved jeg ikke, men den smagte skønt. Jeg fik en lækker gulerod- og græskarsuppe med ingefær og kokosmælk og en frisk mango-salat med kylling stegt i kokos. Vi fik begge en forret og en hovedret for omkring € 15, så det var bestemt heller ikke dyrt. De havde også en kokos crème brulée på menuen, som vi desværre var for mætte til at prøve, men som jeg nu virkelig fortryder ikke at have smagt. Jeg elsker jo kokos!

 

Cha Cha ligger på Friedrichstraße 63, 10117 Berlin. Faktisk ligger den på sidegaden Mohrenstraße, selvom den officielle adresse er Friedrichstraße. Det er alt sammen meget forvirrende – og ikke gjort nemmere af, at husnumrene stiger på den ene side af gaden og går ned på den anden, hvilket gør det jævnt svært at orientere sig.

 

We ended our first day at a Thai restaurant called Cha Cha, which advertises itself with the slogan ‘positive eating’, so every dish were assigned a positive effect, such as vitalizing or stimulating. Whether the food had a special effect I couldn’t say, but it tasted lovely. I had a delicious carrot and pumpkin soup with ginger and coconut and a fresh mango salad with chicken fried in coconut. We both had a starter and a main dish for about € 15, so it definitely weren’t expensive. They also had a coconut crème brulée on their menu, but unfortunately we were too full to try it, which I really regret now not having tasted. I love coconut! 

 

Cha Cha is placed on Friedrichstraße 63, 10117 Berlin. Actually it’s on the side street Mohrenstraße, even though the official address is Friedrichstraße. It’s all very confusing – not made easier by the fact that the street numbers can go up on one side of the street and down on the other, which makes it rather difficult to figure out where you are.