Exploring Koh Kood – part III

juni 12, 2013 at 11:17

Her kommer min tredje og sidste del af min fotodagbog/guide til Koh Kood. Jeg håber ikke, at I er blevet trætte af at høre om min fantastiske ferie til Thailand og lige kan klare en sidste billedstorm :) For jeg kan næsten ikke understrege nok, hvor dejlig den ø er.

 

English: Here comes my third and last part of my photo diary/guide to Koh Kood. I hope you aren’t tired of hearing about my fantastic vacation in Thailand and you can handle one last photo storm :) Because I can stress enough how lovely that island is. 

De altid søde og hjælpsomme ansatte på Bann Makok arrangerede et madlavningskursus til drengen og mig i hotellets ejet køkken, da vi ikke havde nået det på Koh Chang og ingen udbød et på Koh Kood. Sammen med én af kokkene, som ikke talte et ord engelsk og én til at oversætte, lavede vi Tom Yam suppe, grøn karry og pad thai.

 

The always sweet and helpful staff at Bann Makok arranged a Thai cooking course for the boy and me in the hotel’s kitchen, because it didn’t fit with our plans on Koh Chang and no one offered cooking courses on Koh Kood. Together with one of the chefs, who didn’t speak a word of English and one to translate, we made Tom Yam soup, green curry and pad thai. 

Pludselig stod der en okse på en grund, som vi kom kørende på vores scooter. Den var ganske vist bundet til en palme, men jeg nåede lige at blive nervøs et kort sekund.

 

Suddenly there was an ox on a piece of property, as we came driving on our scooter. It was secured to a palm tree, but for a second there I started to worry a bit. 

Yaikee Cliff Beach er kun tilgængelig per båd eller kajak. Vi lånte én af hotellets kajakker og roede herhen og nød stilheden. Og tog billeder til et dagens med min maxi kjole.

 

Yaikee Cliff Beach is only accessible by boat or kayak. We borrowed one of the hotel’s kayaks and rowed over there and enjoyed the silence. And took photos for a ‘look of the day’ with my maxi dress

På øens nordlige del ved Ao Salad ligger denne kæmpe store guld Buddha og et tilhørende tempel (det der ligner et tårn), hvor man kan komme helt op i og nyde udsigten udover stranden, havet og den lille fiskerlandsby.

 

On the northern part of the island by Ao Salad sit this giant gold Buddha and a temple (which looks like a tower), where you can walk all the way up to the top and enjoy the view over the beach, the ocean and the small fishing village

Efter at have besøgt templet og Buddhaen, kørte vi videre for at se to af øens selvpromoverede turistattraktioner. To meget store og meget gamle træer, som ligger relativt tæt på hinanden; Saiyai og Makayuk. De har bestemt imponerende, men nok ikke på min must-see liste, hvis man kun har et par dage.

 

After having visited the temple and the Buddha, we drove on to see two of the island’s self promoted  tourist attractions. Two very large and very old trees, which are fairly close to one another; Saiyai and Makayuk. They were definitely impressive, but probably not on my must-see list, if you only have a few days. 

Efter en lang køretur på scooter findes nærmest ikke noget så skønt som en iskold vandmelon smoothie til en stærk papaya og ananas salat på Duern Perfect Restaurant på hovedvejen umiddelbart efter svinget efter Klong Chao strand og BB Divers dykkerbutik.

 

After a long drive on a scooter there’s hardly anything as nice as a ice cold watermelon smoothie together with a spicy papaya and pineapple salad at Duern Perfect Restaurant on the main road more or less right after the turn after Klong Chao beach and BB Divers diving shop. 

En smuk solnedgang over Klong Chao strand.

 

A beautiful sunset over Klong Chao beach.  

Vores næstsidste aften var vi ude og spise Korean Barbecue sammen med bestyreren, to af instruktørerne og andre fra vores dykkerskole, hvilket er en ret hyggelig og social møde at spise sammen på. Man får en stor form for gryde/grill til deling med en forhøjning i midten og vand til suppe i siderne, som står på et lille blus. Så får man en masse små skåle med forskelligt kød og grønsager. Ens kød steges på forhøjningen, mens alt saften fra kødet giver smag til suppen. I suppen kommer man så en masse grønsager, som selvfølgelig også er med til at give smag. Til maden fik vi rigelige mængder af den thailandske rom Sang Som blandt med cola, hvilket smagte overraskende godt.

 

The night before our last, we went out for Korean Barbecue with the manager, two of the instructors and some of the Thai staff from our diving school, which is a really nice and social way of eating together. You get a large kind of pot with a grill rising in the middle and water for soup in the sides, standing on a tiny fire of some sort. Then you get a bunch of small bowls with different kinds of meat and vegetables. You grill your meat on the middle, while all the juices run into the soup and give it flour. You put a lot of vegetables into the soup, which of course adds to the flavor of the soup. With dinner we got plenty of the Thai rom Sang Som mixed with coke, which tasted surprisingly good. 

Sidste cocktailhour på Bann Makok the getaway. Deres jordbær mojitos er FANTASTISKE!

 

Last cocktail hour at Bann Makok the getaway. Their strawberry mojitos are AMAZING! 

At sige farvel til søde Leo var bestemt ikke sjovt! Jeg undersøgte endda, hvad det ville kræve at adoptere ham hjem til Danmark, efter vi kom hjem. Desværre ville det kræve at han var i karantæne i mindst 3 måneder uden kontakt til andre hunde eller mennesker, og det kunne jeg simpelthen ikke byde en lille hvalp. Men hold nu op, hvor jeg savner ham!

 

Saying goodbye to sweet Leo was definitely not fun! I even looked into what it would take to adopt him to Denmark, after we got back. Unfortunately, it’d require that he was in quarantine for at least 3 months without contact with other dogs or humans, and that I couldn’t do to a little puppy. But oh my God I miss him!