Thai salat med kyllingeboller

maj 7, 2013 at 14:07

Thai salat med kyllingboller

Thai salat med kyllingboller

Thai salat med kyllingboller

Thai salat med kyllingboller

Thai salat med kyllingboller

Én af de ting jeg savner mest fra vores skønne ferie i Thailand (udover ham her naturligvis), er den dejlige mad. Efter vi er kommet hjem igen, er der blevet hentet en del take-away fra vores lokale thairestauranter, men der er skam også blevet forsøgt at genskabe nogle af vores yndlingsretter fra turen. Drengen lavede en yderst vellykket omgang grøn karry for nyligt og i sidste uge gav jeg mig i kast med at lave en fortolkning af en spicy thai salat, som jeg elsker. Denne salat er sund, men alligevel synes jeg, at den tilfredsstiller alle sanserne med både salte, sure, stærke, søde, knasende og bløde komponenter. Jeg var så god til at være sund inden vi rejste, og egentlig også på turen, men efter vi er kommet hjem, kommer jeg ikke længere afsted til træning 5-7 gange om ugen (nærmere 2-3) og min viljestyrke til at holde mig fra sukker i alle former er faldet drastisk. Nu må jeg vist til at tage mig lidt sammen igen. Det bliver vel også bikinitid i Danmark på et tidspunkt.

 

Thai salat med kyllingboller:

4 portioner

 

Kyllingboller

600 g kyllingfars

1 1/2 forårsløg

1 rød chili

1 fed hvidløg

3 spsk soya

Saften fra 1 lime

4 spsk fuldkornsrasp (alternativt alm. rasp)

Peber

 

Dressing

10 spsk soya

Saften fra to lime

1 rød chili

2 forårsløg

1 hvidløg

1 spsk revet ingefær

4 tsk honning eller sukker

 

Salat

125 g nudler (To ‘brikker’)

230 g edamame bønner uden skal (Fås i Irma)

20-25 cherrytomater

1 agurk

200 g hvidkål

250 g hjertesalat

2 dl salte peanuts

Lidt koriander

 

 • Sat vand over til nudler og kog dem, som anvist på pakken.
 • Hæld koldt vand over dem, så de bliver helt afkølet inden servering.
 • Snit forårsløg og chili fint. Husk også dem til dressingen.
 • Bland kyllingfars, hvidløg, forårsløg, chili, soya, rasp, limesaft og et skud peber, og rør det godt sammen. 
 • Lad blandingen stå i køleskabet og trække i 30 min.
 • Kog vand i el-kedel og hæld det over edamame bønnerne i en skål.
 • Si hurtigt vandet fra, så bønnerne ikke bliver bløde.
 • Snit hvidkålen fint – brug evt. et madolinjern.
 • Skær cherrytomaterne og agurken ud i små stykker.
 • Bland alle grønsagerne.
 • Riv hjertesalaten i mellemstore stykker.
 • Bland dressingen af soya, limesaft, chili, forårsløg, hvidløg, revet ingefær, honning og lidt peber.
 • Smag dressingen til, så den passer til dine smagsløg!
 • Form kyllingbollerne med en spiseske og steg dem i lidt olie på en panden.
 • Anret din salat i en dyb tallerken med hjertesalaten nederst, efterfulgt af lidt nudler og salatblandingen. Hæld godt med dressing over, drys med peanuts og koriander, og placer 4-5 kyllingboller på hver tallerken.

 

English: One of the things I miss the most from our wonderful vacation in Thailand (besides this guy of course), is all the amazing food. Since we’ve been back home, there’ve been ordered quite a bit of take-away from our local Thai restaurant, but there’s also been attempts at recreating some of our favorite dishes from the trip. The boy made a very successful green curry recently and last week I decided to make an interpretation of a spicy Thai salad, which I love. This salad is healthy, but still I think that is satisfies all your senses with both salty, sour, spicy, sweet, crunchy and soft components. I was so good at being healthy before we left, and actually also during the trip, but since we’ve been back I haven’t been going to the gym 5-7 times a week (more like 2-3) and my willpower to stay away from sugar in all shapes and forms has fallen drastically. I better get my act together again. I suppose it’ll be bikini season at some point in Denmark.