Fromage frais med hjemmelavet müsli

maj 5, 2013 at 08:49

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

Jeg elsker morgenmad med lækkert friskbagt brød, god ost, marmelade og masser af andre mindre sunde ting, men i hverdagen foretrækker jeg min morgenmad sund og mættende. Jeg har tidligere delt ‘Proteinboosteren‘ med jer, som jeg lærte at kende gennem en kur jeg fandt i et af min mors gamle Alt for damerne. Denne opskrift er en videreudvikling af den opskrift. Jeg har tilføjet lidt jordbær, appelsin, mandler og kokosmel, hvilket den bestemt ikke bliver dårligere af. Jeg har også spist den med masser af friske blåbær. Det er også et sikkert hit. Faktisk kan jeg ikke komme i tanke om en frugt, der ikke vil fungere godt til fromage frais.

 

Müslien er virkelig nem at lave og man kan nemt bruge andre ingredienser, hvis der er andre ting man bedre kan lide. Jeg har også eksperimenteret med solsikkerkerner og hasselnødder, hvilket bestemt også er godt. Så der er ingen undskyldning for ikke at lave din egen sunde müsli. Lav en stor portion og opbevar den i en lufttæt beholder, så du har til flere dage.

 

Fromage frais med hjemmelavet müsli:

1 portion

 

225 g fromage frais 2,0% (Jeg bruger den fra Levevis)

1 tsk Perfect Strø eller lignende sødemiddel

1/2 stang vanilje

3 store jordbær

1/2 appelsin + lidt saft

 

Müsli

3 spsk hørfrø

10 mandler

2 spsk kokosmel

3 tsk gojibær

1 tsk kanel

1/2 spsk Perfect Strø eller lignende sødemiddel

 

  • Ris hørfrøene på en tør pande i ca. 2 min. 
  • Hak mandlerne groft.
  • Tilføj hakkede mandler, gojibær og kanel på panden, og ris det lidt.
  • Tilføj kokosmelen til sidst, så den ikke får for meget varme og bliver brun og bitter.
  • Drys Perfect Strø ud over blandingen og rør rund til det er smeltet.
  • Lad blandingen køle af – og voila, så har du hjemmelavet müsli.
  • Imens müslien køler af, rører du fromage frais op med Perfect Strø, vanilje og lidt saft fra en appelsin.
  • Skær jordbær og appelsin ud i små stykker og kom det oven på din fromage frais sammen med din müsli.

 

English: I love breakfast with delicious freshly baked bread, a good cheese, jam, and lots of other less healthy options, but during the week I prefer my breakfast to be healthy and filling. I’ve shared the ‘Protein booster‘ with you earlier, which I learned about through a diet I found in one of my mom’s old magazines. This recipe is a adaption of that recipe. I’ve added strawberries, orange, almonds and coconut flour, which definitely doesn’t make it worse. I’ve also tried it with lots of fresh blueberries, which also is a hit. Actually I can’t think of a fruit that wouldn’t work well with fromage frais.

 

The muesli is really easy to make and you can easily use other ingredients, if there are other things you like better. I have also experiemented sunflower seeds and hazelnuts, which definitely also worked really well. So there’s no excuse for not making your own healthy muesli. Make a large portion and store it in a airtight container, so you have enough for several days.