Exploring Koh Kood – part I

maj 8, 2013 at 12:14

Koh Kood

Allerede fra første dag på øen forelskede jeg mig i Koh Kood. På Koh Chang havde jeg blankt nægtet at leje en scooter at køre rundt på, da trafikken var helt vild og de stejle bakker op og ned af bjergene hjalp ikke på situationen. På Koh Kood tilladte vores hotels lokation ikke, at vi bare gik og taxaer kunne ikke komme helt ned til hotellet pga. den lille jord vej, der førte derned fra hovedvejen, så jeg sagde modvilligt ja til at leje en af hotellets scootere. Mod alt forventning endte jeg med at synes, at det var helt fantastisk sjovt at køre rundt selv og være helt uafhængige af andre. Brisen føltes fantastisk i den varme sol og vi kørte bare afsted ud af lange, næsten fuldstændig tomme, veje. Første dag kørte vi ved et tilfælde op til fiskerlandsbyen ved Ao Salad, hvor vi gik rundt mellem de lokale fiskerbåde, fisk der lå til tørre i solen og folks hjem, som lå helt åbne ud til gangbroen. Vi forsøgte også at finde den ene by, som vi havde set på kortet vi havde fået på hotellet, men forgæves. Det viste der sig at være en logisk forklaring til. Der var simpelthen ikke er by i den forstand, som på Koh Chang, men kun et lille stykke af vejen langs kysten, hvor der lå nogle enkelte butikker og restauranter. Koh Kood er selvsagt ikke stedet med mange shoppingfristelser, det havde Koh Chang nu heller ikke, men derimod en hyggelig lille ø med masser af charme.

 

English: Already from the first day on the island I fell in love with Koh Kood. On Koh Chang, I’d straight out refused renting a scooter, since the traffic was crazy and the steep hills up and down the mountains didn’t help the situation. On Koh Kood, the location of our hotel made it impossible for us to just walk and the caps wouldn’t drive all the way down to the hotel, because of the small dirt road that lead down there from the main road, so I unwillingly agreed to rent one of the hotel’s scooters. Contrary to expectations, I ended up loving driving around by ourselves and being totally independent. The breeze felt fantastic in the burning sun and we just drove out of long, almost completely empty, roads. The first day we drove up to the fishing village by Ao Salad, where we strolled around among the local fishing boats, fish lying out to dry and people’s homes, which were lying open out to the gangway. We also tried to find the one town, that we had seen on the map we got from the hotel, but without luck. It turned out that there was a logical explanation. There simply wasn’t a town, like on Koh Chang, but only a little strip along road by the coastline, where there were a couple of small stores and restaurants. Koh Kood is for obviously reasons not a place with many shopping temptations, nor was Koh Chang really, but a lovely little island with lots of charm. 

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood