DIY Gift Guide: Cookies in a Jar

maj 6, 2013 at 08:06

Cookies in a jar

Som lovet, her kommer mit bud på en sød ‘gør-det-selv’-gave til Mors dag: Cookies i en krukke. Bare fordi man ikke er barn mere og ikke længere kan forvente, at der bliver klappet i hænderne, hvis du tropper op med et hjemmelavet askebære af ler, så betyder det ikke, at der ikke er søde gaveidéer, som du kan lave selv. Denne gaveidé er både nem at lave og koster ikke alverden. Lav din egen version ved at følge nedenstående trin:

 

Hvad du skal bruge:

1 krukke (Mine er købt i Søstrene Grene for 14 kr. per stk.)

1 kort (Mine er købt i Panduro Hobby for 34 kr./20 stk.)

Lidt snor (Mit snor er købt i Panduro Hobby for 14 kr. per stk.)

En saks

En sort og en farvet kuglepen

 

Ingredienser til cookies med mørk chokolade, nødder og skumfiduser:

200 g hvedemel

1/2 tsk natron

2 tsk vaniljesukker eller kornene fra halv stang vanilje

130 g rørsukker

100 g brun farin

50 g hakket hasselnødder

100 g groft hakket mørk chokolade

ca. 40 stk mini skumfiduser (Fås i Søstrene Grene og Tiger)

 

1. trin: Kom ingredienserne til dine cookies i en krukke i den rækkefølge jeg har listet dem. Hvis du følger din egen opskrift, så husk, at det naturligvis kun er de tørre ingredienser der skal i krukken.

Cookies in a jar

2. trin: Skriv ‘Cookies’ på forsiden af kortet. På bagsiden skriver du opskriften, som ses på billedet nedenunder. 1) Pisk 2 æg – et ad gangen. 2) Tilsæt 150 g blødt smør. 3) Bland æg og smør sammen med krukkens indhold. 4) Form kagerne til små kugler. Tryk dem lidt flade. Bag dem på 180 grader i ca. 8-12 min.

DYI: Cookies in a jar

3. trin: Kør snoren to gange rundt og krukken. Klip snoren af, så der er nok tilbage til at sætte kortet fast og binde en sløjfe.

Cookies in a jar

Cookies in a jar

Cookies in a jar

English: As promised, here is my DIY gift idea for Mother’s Day: Cookies in a jar. Just because you aren’t a child anymore and therefore can’t expect clapping, when you present a homemade ashtray made out of clay, it doesn’t have to mean that there aren’t sweet gift ideas, which you can make yourself. This gift idea is both easy to make and is inexpensive. Follow the steps below to create your own version. 

 

Items you’ll need:

1 jar

1 tag

Some twine

A pair of scissors

A black and a colored pen

 

Ingredients for cookies with dark chocolate, nuts and mini marshmallows: 

200 g flour

1/2 tsp. baking soda

2 tsp. vanilla sugar or half a pod of vanilla 

130 g cane sugar

100 g dark brown sugar

50 g chopped hazelnuts 

100 g coarsely chopped dark chocolate

Approx. 40 mini marshmallows 

 

Step 1: Put all the ingredients in a jar, in the order that they are listed in my recipe. If you follow your own recipe, remember that only dry ingredients go into the jar ;) 

 

Step 2: Write ‘Cookies’ on the front of the tag. On the back, you’ll write the recipe. 1) Whisk 2 eggs – one at the time. 2) Add 150 g of soft butter. 3) Mix eggs and butter with the content of the jar. 4) Mold the cookies into little balls. Press them lightly. Bake them at 180 degrees celsius for approx. 8-12 min. 

 

Step 3: Wrap the twine around the top of the jar twice. Cut the twine, so you have enough left to secure the tag and tie a bow.