Fuldkornsburgerboller med græskarkerner

april 20, 2013 at 11:25

Grove burgerboller

Grove brugerboller

Grove burgerboller

Jeg er stor fan af burgere, og hvis nogen spørger på en uvilkårlig dag, hvad jeg har lyst til til aftensmad, så er svaret oftest burger. Jeg elsker de mange kombinationsmuligheder og at jeg helt selv kan sammensætte min egen burger med alt det jeg bedst kan lide, også selvom det oftest bliver af en mexikansk variant med guacamole. Jeg er dog ikke fan af de burgerboller man kan købe i butikkerne og derfor bager jeg dem helst selv. Her er en nem opskrift på sunde fuldkornsburgerboller med græskarkerner.

 

Fuldkornsburgerboller med græskarkerner:

6 stk.

 

30 g  økologisk gær

3 dl lunken vand

40 g trekornsflager (Alternativt speltflager eller havregryn)

40 g græskarkerner

40 g solsikkekerner

1,5 tsk. salt

1 tsk. sukker

250 g grahamsspeltmel

100 g hvedemel

 

  • Rør gæren ud i lunken vand.
  • Salt, sukker, trekornsflager og græskar- og solsikkerkerner røres i.
  • Derefter røres melet i lidt efter lidt.
  • Ælt dejen godt.
  • Kom et viskestykke over skålen og lad hæve i min. en time. Gerne længere.
  • Form 6 flade burgerboller af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad burgerbollerne efterhæve ca. en halv time ved stuetemperatur og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 18-20 min.

 

English: I love burgers, and if anyone asks me what I would like for dinner almost any random day, the answer is most often burgers. I love the endless combinations and that I get to put together all the things I really like, although it mostly ends with a Mexican variation with guacamole. However, I don’t care much for the buns you can get a the supermarket, so I prefer to bake my own. Here is an easy  recipe for six healthy whole grain burger buns with pumpkin seeds.