Bann Makok the getaway

april 29, 2013 at 18:21

Bann Makok

Vores hotel på Koh Kood hed Bann Makok the getaway, som vi havde fundet lidt tilfældigt efter lidt søgning rundt på nettet. Da jeg så modtog mine to Lonely Planet guidebøger, opdagede jeg så, at Bann Makok var blevet valgt som ‘Top choice’ blandt hotellerne på øen. Så snart vi ankom med speedbåd kunne jeg se hvorfor. Stedet var absolut fantastisk! Hotellet var bygget på stolper, så det lå udover en kanal, som gik fra havet og bevægede sig ind i landet. Hver morgen, mens vi spiste morgenmad, kunne vi se fiskene svømme rundt i vandet. Når tidevandet faldt og vandet træk sig væk, kom de små grise, som boede på grunden, ud og roede i jorden under hotellet. Udover fisk og grise, var der også fem hunde, som holdte til ved hotellets bagindgang.

 

Der er kun otte værelser på hele hotellet og hvert af dem er indrettet forskelligt; nogle har private terrasser, nogle badekar eller udendørsbad. I løbet af dagstimerne kunne man kun bruge ventilator på værelserne, da deres generator ikke genererede nok strøm til at bruge air condition hele dagen, men fra kl. 19 til kl. 7 om morgenen kunne kan bruge sin air condition, hvilket var rart i varmen. Hotellet ligger lidt afsidigt og man kan kun komme til det via båd eller med en scooter ned af en vej, der var i temmelig dårlig stand, men for os var det del af charmen.

 

Restauranten lavede den mest fantastiske mad. Jeg fik nogle af de bedste retter der, blandt andet en ‘Indian style mild curry’ og en virkelig, virkelig stærk papaya- og gulerodssalat. Derudover lavede de de mest fantastiske strawberry mojitos, som hurtig blev en fast del af vores aftenrutine. Først cocktail hour mellem kl. 18-19, så forårsruller med spinat og ost, og herefter en hovedret. Et par aftenener så vi film på et stort lærred i fællesstuen. Her kan jeg oplyse om, at ‘The Pianist’ er en meget voldsom og sørgelig film, der ikke umiddelbart passer til en hyggelig aften i paradis.

 

De ansatte på hotellet var virkelig søde, meget hjælpsomme og altid smilende. De arrangerede endda et lille madlavningskursus for os i deres eget køkken, fordi der ikke var nogle steder på øen der ellers tilbød det. De var alle med til at gøre vores ophold ekstra særligt, og da flere af dem kom ud på broen for at vinke farvel, da vi blev hentet af en speedbåd, da vi skulle rejse hjem, havde jeg svært ved at holde tårerene tilbage. Nu lider jeg også af kronisk seperationsangst og at jeg skulle sige farvel til denne lille fyr hjalp heller ikke på sagen. Jeg har det sjældent sådan, at jeg vil tilbage til præcis det samme sted jeg har været før. Verden er så stor og der er så mange steder at se og opleve, men jeg vil rigtig gerne tilbage til både Koh Kood og Bann Makok en dag.

 

English: Our hotel at Koh Kood was called Bann Makok the getaway. We had found it by coincidence as we were searching around the web. When I recieved my two Lonely Planet guide books, I discovered that Bann Makok was picked as ‘Top choice’ among hotels on the island. As we arrived by speedboat I could immediately see why. The place was absolutely amazing! The hotel was built on poles, so it was lying over a canal, that came from the ocean and moved its way into the island. Every morning, while we were having breakfast, we could see the fish swimming around the water. When the tide came and the water was pulled back, the little pigs, that lived on the hotel’s lot, came out and duck around in the ground. Besides fish and pigs, there were also five dogs that lived by the hotel’s back entrance. 

 

There were only eight rooms at the entire hotel and every room was decorated differently; some had private terraces, others bathtubs or outdoor showers. During the day you could one use the fan in the rooms, because their generator didn’t generate enough power to use the air condition all day and night, but from 7 PM until 7 AM you could use the air condition, which was nice in the heat. The hotel is placed away from most other things on the island, and you can only get to it by boat or by scooter going down a small dirt road that have seen better days, but for us that was part of the charm. 

 

The restauarant made the most amazing food. I got some of the best dishes there, among other things an Indian style mild curry and a really, really spicy papaya and carrot salad. Furthermore, they made the most amazing strawberry mojitos that quickly became part of our nightly routine. First cocktail hour between 6-7 PM, then spinach and cheese spring rolls as starters and then a main course. A couple of nights we watch a movie on the big screen in the common area. Here I want to make clear, that ‘The Pianist’ is a really violent and sad movie that doesn’t quite go with a lovely evening in paradise. 

 

The staff were really nice, super helpful and always smiling. They even arranged a little Thai cooking course for us in the restaurant’s kitchen, since on one offered any on the island. They were all a big part of making our stay extra special, and when several of them came out on the bridge to wave goodbye as we were leaving, I was struggling holding back my tears. I tend to stuffer from chronic separation anxiety and having to say goodbye to this little fella didn’t help the matter. I rarely want to go back to the exact same place where I already been. The world is so big and there’s so many places to see and experience, but I really want to visit both Koh Kood and Bann Makok again some day. 

Bann Makok

Bann Makok

Bann Makok

{I fællesstuen havde vi problemer med at vælge mellem sofaer, liggestole og hængekøjer til lidt eftermiddagslæsning}

Opholdsstuen

Opholdsstuen

Bann Makok

{Der var masser af kajakker til fri afbenyttelse. Vi tog nogle ture ned til stranden her}

Bann Makok

Restauranten

{I restauranten kunne du både vælge at sidde under halvtaget, ude på dækket ud til vandet eller slænge dig i de farverig madrasser}

Restauranten

Restauranten

Restauranten

Detaljer

Restauranten

Vores værelse

{Vores værelse på Bann Makok}

Fine detaljer

Vores badeværelse

{Vores badeværelse}

Leo

{Min søde Leo <3 }

Mild Indian style curry

{En af de bedste retter jeg fik på hele turen var denne ‘Indian style mild curry’, men lad ikke navnet narre dig til at tro, at den ikke var stærkt. Den smagte helt fantastisk!}

Små grisesbasser

{De små grissebasser og deres store mor der også boede på hotellets grund}

Bann Makok

{Broen over til restauranten}

Morgenmad

{En continental breakfast inden dagens eventyr}
Asian style breakfast

{Asiatisk morgenmad med ris og kyllingeboller}

Verdens bedste strawberry mojito

{Hver aften var der cocktail hour – og deres strawberry mojitos var stærkt vanedannende}
Solnedgang over Bann Makok

{Den smukkeste lyserøde og lilla solnedgang over Bann Makok}

Massage med udsigt over floden

{Ovenpå fællesstuen fik vi en skøn afslappende massage med udsigt udover floden}

Spicy papaya and carrot salad

{En virkelig lækker, men utrolig stærk, papaya- og gulerodssalat} Leo og de andre hunde på hotellet

{Lille Leo leger med de andre hunde på hotellet}