Påskecupcakes

marts 27, 2013 at 10:59

Påskecupcakes

Påskecupcakes

Påskecupcakes

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er glad for cupcakes og jeg bager gerne til enhver anledning. Men en tema-cupcake til en særlig anledning er endnu bedre, som for eksempel her til påske. I søndags var jeg til påskefrokost hjemme hos mine forældre og der skulle selvfølgelig bages lidt påskecupcakes til dessert. Jeg var faldet for idéen om at lave en cupcake der lignede en lille rede med æg i efter at have set flere fantastiske bud på Pinterest, men jeg endte med at finde en opskrift fra Odense Marcipan med både marcipan og nougat i. Jeg synes ikke helt, at der var nok smuldredej til reden, så i min version af opskriften har jeg indregnet, at man skal lave mere, så smuldredejen dækker hele toppen af cupcaken.

 

Jeg har planlagt nogle forskellige ting til jer mens jeg er i Thailand, så her bliver bestemt ikke stille på bloggen her i påsken. Jeg har også arrangeret, at en meget sød pige med et stort klædeskab fyldt med tøj gæsteblogger. Jeg glæder mig meget til at se hvad hun finder på. Jeg håber, at I får den skønneste påske fyldt med påskelækkerier og solskin! :)

 

Påskecupcakes:

12-14 stk.

 

225 g hvedemel

80 g sukker

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

½ tsk. salt

50 g hakkede valnødder

100 g blød nougat

2 æg

2½ dl mælk

100 g revet marcipan

 

Smuldredej:

50 g sukker

40 g smør

1 tsk. salt

1 tsk. vaniljesukker

30 g hakkede mandler

60 g hvedemel

30 g hakkede hasselnøddeflager

50 g smeltet mørk chokolade (til at lime æggene på)

Ca. 42 små marcipanæg (tre til hver cupcake)

 

 • Bland hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, salt og hakkede valnødder sammen.
 • Smelt nougaten.
 • Imens piskes æggene. Tilsæt mælk og den smeltede nougat.
 • Riv marcipanen på et rivejern.
 • Melblanding og nougatblanding blandes sammen og piskes i 3-5 minutter med en elpisker.
 • Herefter blandes den revede marcipan i.
 • Fordel dejen i formene.
 • Ingredienser til smuldredej arbejdes sammen i hånden og fordeles på kagerne.
 • Bag kagerne ved 200 grader i 18-20 minutter. Stik en nål i og tjek om de er færdige.
 • Når kagerne er kølet af, smeltes chokoladen.
 • Kom en smule smeltet chokolade på midten af hver cupcake og placer tre marcipanæg som pynt.

 

English: Is there anything better than themed cupcakes? I think not! :) I’ll be checkin in from Thailand, so don’t worry the blog will definitely not be completely empty. I have also arranged for a very sweet girl with a very big closet full of clothes to guest blog while I’m gone. I’m so excited to see what she comes up with. I hope you’ll have a wonderful easter filled with lots of easter treats and sunshine! :)