Påskeæg med citronlikør

marts 24, 2013 at 17:27

Påskeæg med citronlikør

Påskeæg med citronlikør

Påskeæg med citronlikør

Påskeæg med citronlikør

Påskeæg med citronlikør

Selvom drengen og jeg ikke er hjemme til påske, betyder det jo ikke, at familien skal snydes for påskeæg. Så jeg havde købt ind til den helt store påskeægsproduktion og i går gik den mindste og jeg i gang med at lave en masse påskeæg. Jeg leder ofte efter ny inspiration og på Odense Marcipans hjemmeside fandt jeg mange flere lækre påskeopskrifter end jeg nogensinde vil nå igennem, men denne opskrift på påskeæg med citronlikør lød alt for lækker til ikke at prøve. Vi lavede også en portion helt traditionelle påskeæg med nougat og sammen med påskeæggene med citronlikør fik vi lavet fire små skåle med påskelækkerier til familien.

 

Påskeæg med citronlikør:

ca. 20 stk.

 

400 g marcipan

1/2 dl limoncello (citronlikør)

2 tsk. revet økologisk citronskal

1 dl flormelis

225 g mørk chokolade

100 g hvid chokolade

2 tsk. revet økologisk citronskal

 

  • Rør marcipanen med limoncello eller anden citronlikør, citronskal og flormelis.
  • Form marcipanen til cirka 20 æg og sæt dem på bagepapir.
  • Et godt tip er at bruge lidt flormelis på hænderne, da ‘dejen’ er noget klistret.
  • Smelt den mørke chokolade over et vandbad.
  • Overtræk æggene med chokoladen og sæt dem på bagepapir.
  • Lad chokoladen størken.
  • Smelt den hvide chokolade forsigtigt over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose.
  • Sprøjt tynde striber af hvid chokolade på de størknede æg.
  • Drys med en smule revet citronskal.

 

Til indpakningen brugte jeg:

En lille skål (Jeg fandt mine i Søstrene Grene til 9 kr. stykket)

Cellofan papir

Gul og grønt bånd

Et manillamærke eller et gavekort

 

English: Even though the boy and I aren’t home for easter, our families shouldn’t be cheated for an easter egg. So I had prepared for an whole easter egg production and yesterday my youngest brother and I started making a bunch of easter eggs. I’m often searching for new inspiration and on Odense Marcipan’s website I found more delicious easter recipes than I’ll ever have time to work my way through, but this recipe for easter eggs with lemon liqueur sounded too good to pass on. We also made a portion of traditional easter eggs with nougat and together with the easter eggs with lemon liqueur, we ended up with four little bowls of easter treats for the family.