Kokos- og chokolademuffins

marts 4, 2013 at 17:02

Kokos- og chokolademuffins

Kokos- og chokolademuffins

Kokos- og chokolademuffins

Kokos- og chokolademuffins

I fredags tilbragte jeg dagen på Slottet (også kendt som mine forældres hus) med masser af bagning i anledning af min fars fødselsdag. Selvom solen skinnede og jeg mirakuløs nåede alt det jeg skulle, så var det bare én af de dage i køkkenet, hvor intet helt gik som det skulle. Jeg bagte disse kokos- og chokolademuffins, den ene halvdel blev rigtig god, men den anden halvdel sat for langt nede i mine forældres dumme ovn, så de blev lidt mørke i bunden. Den mindste synes ikke, at det gjorde noget, men helt gode var de altså ikke. Jeg skal dog tilføje, at i en helt almindelig ovn er der ingen problemer med opskriften ;) Dog vil jeg nok bruge lidt bagepulver næste gang, så de bliver lidt større og luftige.

 

Jeg bagte også min første rigtige cheesecake, fordi min far elsker cheesecake, men selvom jeg fulgte målene fra den opskrift jeg havde fundet, gik det bestemt ikke helt som jeg havde ønsket. Bunden var mere end almindelig usammenhængende, den blev slet ikke særlig høj og kirsebærgelen smagte slet ikke af nok. Lad mig opsummere, det gik ikke helt efter planen. Heldigvis er der ikke noget der ikke er godt for noget, og jeg har nu lært af mine fejl og jeg må snart finde en anledning til at prøve igen. Og hele kagen blev spist, så helt skidt kan den ikke havde været.

 

Kokos- og chokolademuffins:

4 æg
4 dl sukker
4 tsk vaniljesukker

Evt. 1 tsk bagepulver

250 g smeltet, afkølet smør
1½ dl hvedemel
8 dl kokosmel
100 g hakkede nødder (jeg brugte 50 g mandler og 50 g hasselnødder)
200 g grofthakket god mørk chokolade

 

  • Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af.
  • Pisk sukker og æg med en el-pisker.
  • Tilføj det afkølede smør.
  • Hak nødder og chokolade.
  • Rør vaniljesukker, (evt. bagepulver), hvedemel, kokosmel, nødder og chokolade i.
  • Fyld papirsmuffinsforme op med 3/4 og bag dem ved 200 grader i ca. 10-15 min. afhængig af størrelsen på dine muffinsforme. De skal helst være svampede inden i.

 

English: A disastrous day in the kitchen, in honor of the dad’s birthday, ended with half a batch of semi-burned coconut and chocolate muffins and a far from perfect first attempt at baking a cheesecake. Every muffin and the whole cheesecake got eaten, but there were definitely room for improvement. I’ll have to give that cheesecake a try again soon!