Squashpasta og kødsauce

februar 24, 2013 at 10:06

Squashpasta og kødsauce

Squashpasta og kødsauce

Squashpasta og kødsauce

Okay, at fotografere kødsauce er en ligeså utaknemmelig opgave, som at fotografere risotto. Det ser bare aldrig lige så godt ud som det smager. Og jeg lover dig, at squashpasta og kødsauce smager virkelig godt!

 

Nu er der efterhånden kun en lille måned til jeg drager til sol og varme i Thailand, og derfor er jeg ekstra opmærksom på at være sund de her dage. Udover at have lavet en lille udfordring til mig selv, som består af at jeg skal træne hver dag i en uge (og jeg er kommet til seks! Hurra!), så har jeg også brugt ugen til at lave en masse sund mad med masser af grønsager. Jeg har længe ville prøve at lave squashpasta, så i denne uges sundhedstegn synes det oplagt, at det skulle være nu. Det fungerede overraskende godt og jeg savnede slet ikke rigtig pasta.

 

Jeg har normalt fri om mandagen og jeg havde derfor masser af tid til at lave en kødsauce, som fik lov at stå og simre i næsten fire timer – og det blev den bestemt ikke dårlig af! Jeg vil gå så lang og sige, at det er den bedste kødsauce, jeg nogensinde har lavet :)

 

Squashpasta og kødsauce:

4 portioner

 

1,5-2 squash

Lidt olie

1 kinesisk hvidløg (Alternativt 2-3 fed hvidløg)

1 lille rødløg

1 lille løg

250 g hakket oksekød

2 dåser hakkede tomater

10-12 røde og gule cherrytomater (kan undlades)

3 spsk hakket soltørrede tomater

2 revet gulerødder

Salt, peber, tørret oregano og basilikum og chili

 

  • Skær løg og hvidløg, og steg dem i lidt olie.
  • Tilsæt kødet og lad det stege til det er gennemstegt.
  • Tilføj hakkede tomater og cherrytomater. Lad retten koge lidt op.
  • Hak de soltørrede tomater og tilsæt dem retten.
  • Riv gulerødderne og tilsæt dem retten.
  • Smag til med salt, peber, tørret oregano, basilikum og chili.
  • Lad den så og simre under en låg. Min stod i ca. 4 timer på svag varme. Rør en gang imellem.
  • Skær squashen i to halve og skær den i lange tynde stimler på f.eks. et mandolinjern.

 

English:  Okay, photographing spaghetti sauce is as hard as photographing risotto. It just never seems to look close to how good it tastes. And I promise you, squash pasta and spaghetti sauce tastes really good!

 

In a about a month I’ll be going to Thailand for some much needed sun and warmth, and therefore, I’m trying to be extra healthy these days. In addition to challenging myself to go to the gym every day in a week (I’m up to six! Yay!), I’ve also spent my week cooking a lot of healthy dished with lots of vegestables. For a long time I’ve wanted to try to make squash pasta, so in the name for this week’s health craze it seemed obvious to make. It worked surprisingly well and I didn’t miss really pasta at all. 

 

I usually have Mondays off and therefore I had plenty of time to make a spaghetti sauce that just stood and simmered for almost four hours – and it definitely didn’t make it worse. I would actually go so far to say that it is the best spaghetti sauce I have ever made :)