Protein-kur: Frokostsalat

februar 5, 2013 at 22:32

Frokost salat

Frokost salat

Frokost salat

Om lidt under to måneder ligger jeg på en strand i Thailand og slapper af – og hold nu op, hvor jeg glæder mig! Men inden jeg rejser  har jeg alle ambitioner om at få strammet lidt (en del…) op på min vinterblege og post-julevaspede krop, derfor jeg har besluttet mig for at prøve en lille tre dages protein-kur fra ét af min mors Alt for damerne fra i sommer. Jeg er bestemt og på ingen måde fan af slankekurer. Jeg tror helt sikkert, at en omlægning af ens kost er meget bedre, særligt hvis man går efter et varigt vægttab. Så det her er mest ment som en test af kuren og inspiration til hvad jeg kan lave af lette retter, der mætter godt.

 

Jeg spiser faktisk generelt sundt og varieret. Jeg spiser glædeligt mine grønsager, får ikke for meget brød, og langt oftest er det kun rugbrød jeg spiser. Jeg spiser magert kød og jeg er heldigvis ikke meget for pasta og kartofler. Jeg elsker ris til en god thairet, men af samme grund får jeg ikke det så tit ;) Men jeg er meget sukkerafhængig for tiden…!! Og ved at følge en stringent madplan nogle dage, håber jeg på at få mere indsigt i, hvad der fungerer godt for mit blodsukker, så jeg ikke falder i sukkerfælden hver aften.

 

Jeg skal nok holde jer opdateret med, hvordan det kommer til at gå :)

 

Morgenmaden i kuren hedder ‘Proteinboosteren’ og opskriften på den kan I finde her.

 

Frokosten er en let, men (meget) mættende salat. Jeg kom selvfølgelig til at lave lidt om i opskriften (surprise, surprise) , men jeg er altså ikke så pjattet med tomater, så jeg erstattede ca. halvdelen med edamame-bønner, som jeg tænker på være omtrent lige så sunde…(Ifølge Christian Bitz er de i hvertfald sunde!). Kaloriemæssigt ved jeg ikke hvad det gør ved retten, men hvis man følger nedestående opskrift skulle den indeholde 278 kcal og 48% protein. Jeg brugte heller ikke ananaskirsebær, da jeg ikke kunne finde den nogen steder.

 

Mellemmåltidet og aftensmaden kommer de næste par dage, så I har den samlede kur, hvis nogen skulle føle sig fristet…

 

Frokost salat:

1 person

 

200 g tomat

1/2 agurk

60 g grønne bønner (friske eller fra frost)

1 håndfuld basilikum (kan undlades)

1 håndfuld babyleaves eller anden salatblanding

1/2 bakke ananaskirsebær

8 mandler

Evt. saften fra en lime

100 g hytteost (1,5% fra Cheasy)

120 g rejer (friske eller fra frost)

Lidt salt og peber

 

  • Del tomaterne og skær agurken i tern. Skær enderne af bønnerne. Evt. blancher dem inden.
  • Bland med frisk basilikum og salatblade.
  • Læg det på en tallerken eller skål.
  • Fjern stilken på ananaskirsebærerne, og fordel dem over salaten.
  • Hak mandlerne og rist dem på en tør pande i to-tre min.
  • Pres limesaft over salaten og pynt med hytteost og rejer.

 

English: In a little under two months, I’ll be lying on a beach in Thailand – and I’m unbelievably excited! However, before I leave I’m determined to do a little (a lot of) toning of my winter pale and post christmas chubby body, that is why I have decided to try a little three day protein diet from one of my mom’s magazines from this summer. I’m definitely not a fan of diets. I think that changing your eating habits is the way to go, especially if you want a permanent weight loss. So it’s mostly meant as a test of the diet and inspiration for easy meals that fills you up.

 

I actually generally eat healthy. I happily eat my veggies, don’t get too much bread and most often I only eat ryebread. I eat lean meats and I’m luckily not a huge potato or pasta fan. I love rice with a good thai dish, but for that exact reason I don’t get that too often ;) But I’m such a sugar addict lately…!! And by following a strict meal plan a few days, I’m hoping to gain some insights as to what works well with controlling my blod sugar, so I don’t get sugar cravings every night.

 

I’ll let you know how it goes :)