Protein-kur: Aftensmad med fisk og tzatziki

februar 9, 2013 at 20:10

Fisk og tzatziki

Fisk og tzatziki

Så fik jeg mig endelig taget sammen til at lave aftensmadsdelen af protein-kuren. Kuren er (heldigvis) overstået for mit vedkommende, men her kommer den sidste opskrift i tre dags kuren.

 

Morgenmaden, kaldet ‘Proteinboosteren’, finder du lige her. Husk at der faktisk skal 300 g fromage frais til! Frokosten som består af salat med rejer og hytteost finder du lige her, og mellemhapserne her.

 

Aftensmåltidet var for mit vedkommende det mindst interessante, da jeg efter én dag havde fået nok af bare fisk og tzatziki, samt lidt tomater (som jeg var virkelig træt af efter frokosten). Problemet bestod nok også i, at jeg valgte at købe frossen torsk, da jeg hurtigt indså, at det ville blive dyrt at følge kuren bare i tre dage med de store mængder fisk, rejer og ikke mindst de mange forskellige mælkeprodukter man skulle igennem på hver dag. Fisken i sig selv smagte ikke af så meget og så pjattet er jeg ikke med estragon og nigellafrø. Jeg brugte faktisk også rødspætter én af dagene, da jeg havde nogle til overs, men det er jo også en hvid fisk – og hvid fisk skulle eftersigende være meget magert og være særligt effektivt til at hæve forbrændingen.

 

Men umiddelbart virkede kuren efter hensigten; jeg fik ny inspiration til sunde retter, særligt morgenmaden og mellemhapserne vil jeg bruge fremover, jeg følte ingen sukkertrang de tre dage, så mit blodsukker må have været stabilt – og jeg tabte et halvt kilo. Og jeg snød endda utilsigtet med den ene aftensmad, da jeg var på et tegnekursus på Louisiana sammen med min mor, der trak ud, så vi valgte at spise der. Dog spiste jeg ingen stivelse eller noget fedtholdigt, så det var næsten ikke rigtig at snyde ;)

 

I forbindelse med kuren skriver Alt for damerne (32/2012), at kalorieindholdet er meget lavt, så man bør ikke følge kostplanen mere end to-tre dage, da man ikke indtager alle de vitaminer og mineraler man har behov for. Hvis man ønsker at køre den mere end to-tre dage, bør det ske i samråd med en diætist. Det gode ved kuren er det høje indhold af protein, som mætter og hæver ens forbrænding maksimalt. Kostplanen indeholder også mange kostfibre fra grønsager, klidbrød og hørfrø, der er vigtige for fordøjelse og tarmsystem.

 

Fisk og tzatziki: 

1 person

 

Fisken:

250 g torsk eller sej

1 spsk nigellafrø (Jeg fandt dem i Irma)

1 spsk tørret estragon

8 hakkede cashewnødder

5-8 cocktailtomater

Salt og peber

 

Tzatzikien:

1/2 squash

70 g kvark

Citronskal fra en økologisk citron

Saften fra 1/2 citron

1 fed hvidløg

 

Fisken:

  • Læg fisken på et stykke bagepapir i et ildfast fad.
  • Drys med nigellafrø, estragon, salt og peber.
  • Læg skiver af citron over fisken. Pak fisken ind i bagepapiret.
  • Bag fisken i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min.

 

Tzatzikien:

  • Riv squashen på den grove side af et rive jern.
  • Klem den fra overskydende vand.
  • Rør den med kvark, citronskal og saft, og presset hvidløg, salt og peber.
  • Drys de hakkede nødder over den færdige fisk.
  • Server fisken med tzatziki og tomater.

 

English: I’ve finally gotten around to make the dinner part of the protein diet. The diet is (luckily) done for my part, but here is the last recipe in the three day diet.