Mini pølsehorn med sesam

februar 17, 2013 at 11:01

Mini pølsehorn

Mini pølsehorn med sennep

Mini pølsehorn med ketchup

Mini pølsehorn

Mini pølsehorn

Jeg tror aldrig, at jeg bliver for gammel til pølsehorn. Det er jo den hyggeligste lille snack til en mellemmåltid, til at have med i madpakken og ikke mindst til en lang køretur. Af sidst nævnte grund, besluttede den mindste og jeg at bage pølsehorn sidste weekend til vores lange køretur til Sverige, og selvom vi bagte en dobbeltportion, var der næsten ingen tilbage, da vi nåede op til huset.

 

Vi havde dårligt nok taget beslutningen om et lille bageprojekt, da jeg ser, at den fine madblog cutecarbs.com netop havde posted en opskrift på mini pølsehorn med sesam. Perfekt timing, siger jeg bare! Så vi tog udgangspunkt i den opskrift – med små ændringer undervejs. Inspireret af drengens mors pølsehorn, valgte vi at komme sennep i halvdelen af vores pølsehorn og ketchup i den anden halvdel.

 

Mini pølsehorn med sesam:

ca. 20 stk. 

 

1 dl mælk

25 g økologisk gær

1 æg

250 g mel (125 g hvid hvede og 125 g sigtet hvedemel)

15 g sukker

1/2 tsk salt

0,25 dl olivenolie

ca. 400 g pølser – evt. gode brunchpølser

Evt. sesam, ketchup og sennep

1 æg til pensling

 

Mini pølsehorn:

 • Varm mælken til den er fingervarm i en gryde.
 • Hæld mælken i en skål og opløs gæren i mælken.
 • Kom æg, mel, sukker, salt og olivenolie ned til mælkeblandingen.
 • Ælt dejen til den er smidig og glat.
 • Lad dejen hæve i ca. 30 minutter. Gerne længere.
 • Del dejen i to lige store stykker og rul dem ud til to rektangler på ca 4 mm tykkelse.
 • Skær ti trekanter ud af hvert rektangel.
 • Smør de små trekanter med ketchup eller sennep. Jeg lavede halvt af hver.
 • Læg pølsen på den brede ende af trekanten, og rul trekanten sammen. Begynd med den brede ende.
 • Pensl med et sammenrørt æg og drys med sesam.
 • Lad pølsehornene efterhæve et lunt sted i ca. 45 minutter.
 • Bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter.

 

English: I don’t think that I’ll ever get to old for pigs in a blanket. It is after all one of the best little snacks between meals, an addition to your lunch or for a long drive. For that last reason, the youngest and I decided to bake pigs in a blanket for our long drive to Sweden last weekend, and even though we made a double portion there were only a few left when we got to the house. 

 

We had barely decided on our little baking project, when I discover that the lovely food blog cutecarbs.com just had posted a recipe for mini pigs in a blanket with sesame. Perfect timing I must say! So we used that recipe as a starting point – with few little alterations. Inspired by the boy’s moms pigs in a blanket, we chose to use mustard in half of our pigs in a blanket and ketchup in the other half.