Hindbærsnitter // Pop tarts

februar 2, 2013 at 11:35

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Da jeg i onsdag var hjemme for at besøge mine forældre og deltage i deres Home Party, mente min stedmor bestemt, at det var en god idé, hvis jeg bagte lidt kage til gæsterne. Hun ved tydeligvis, at jeg godt kan lide at bage og at jeg er nem at overtale. Efter lidt votering frem og tilbage, blev vi enige om hindbærsnitter. Jeg ville gerne prøve at bage dem og min stedmor elsker dem, så det var et sikkert hit. Sammen fik vi kreeret en lang række små fine hindbærsnitter til de øvrige gæsters store fornøjelse. Og så er de vildt nemme at lave ;)

 

Opskriften er Mette Blomsterbergs og den kan findes her. Det eneste jeg har lavet om i opskriften er at bruge krymmel i stedet for hakket usaltede pistaciekerner og frysetørrede hindbær, selvom det bestemt også ser meget fint ud! Men næste gang vil jeg altså lave dem med hjemmelavet marmelade, men det havde vi bare ikke tid til.

 

Hvis man ikke har en udstikker, kan man jo altid lave den traditionelle version og bare skære dem ud med en kniv, men jeg synes bestemt, at blomsterformen gør dem lidt mere særlige. Så jeg var forbi Panduro og finde en udstikker til 39 kr., som egentlig er til fondant eller marcipan til at dekorere cupcakes.

 

Hindbærsnitter:

20 stk. 

 

½ vaniljestang, polynesisk
70 g flormelis
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand

 

Fyld
Ca. 200 g god hindbærmarmelade

 

Glasur
Ca. 200 g flormelis
Lidt vand

Krymmel

Dej til hindbærsnitter:

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
  • Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.
  • Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ time.
  • Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen, ca. 8 cm i diam. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. hindbærsnitte.
  • Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De må gerne virke lidt halvbagte.
  • Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet. De skal bruges som bunde. Kom 1½ tsk hindbærmarmelade på hver bund. Læg en kagecirkel ovenpå.

 

Glasur og krymmel:

  • Bland flormelis og vand godt.
  • Smør glasuren på toppen af hindbærsnitterne og drys dem straks med krymmel.

 

Spis hindbærsnitterne i løbet af et par dage.

 

English: When I was home to visit my parents’ and participate in their Home Party, my stepmom insisted that it was a good idea if I baked something for the guests. She obviously knows that I like to bake and I’m easy to convince. After some debating, we decided on raspberry pop tarts. I wanted to try to bake them and my stepmom loves them, so it was a definite hit. Together we created a lot of pretty pop tarts to the enjoyment of the guests. And they are even super easy to make :)